Experimental Rock Için Gitara Zarar Vermek

Arkadaşlar benim 8 ay kadar önce gitar çalmaya başlamak için aldığım bir Manuel Raymond Strat'ım var şimdi gitar çalmanın kısa süreli bir heves olmadığını fark ettiğim için de üst seviye ve hayatım boyunca kullanabileceğim bir gitar alacağım varmak istediğim nokta da şu ki size garip gelebilir ama ben oldukça duygusal biriyim ve bu gitarla da duygusal bir bağ kurdum dolayısıyla ben de bu gitarı parçalamak veya satmak istemiyorum hep bir yanımda dursun istiyorum ama bu haliyle durmasının pek bir manası yok ben de gitara 3-4 ay gibi bir zaman dilimi içinde experimental rock'a uygun olacak şekilde zarar verebilir miyim? Verebilirsem nasıl vermeliyim diye sormak istiyorum.
Şu an aklımda gitarın cilası ve boyasını kaldırmak, sapını sürekli (günde 1 veya 2 günde 1 defa) ıslatıp titremesinde değişiklikler aramak, gövdesinde aynı caz kasa gitarlardaki gibi bir oyuk açmak gibi çok da sıradışı olmayan fikirler var bu fikirlerim hakkındaki tecrübelerinizi, bilgilerinizi, tahminlerinizi ve bu fikirler dışındaki başka fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
deneysel müzik ile bu söylediklerinin alakası olduğunu sanmıyorum.bu direkt gitar deneyi olur.
Haklı olabilirsiniz ben de çok hakim değilim Velvet Underground'un VU'su ddışında çok exp dinlemedim sadece isminden yola çıkarak böyle bir düşüncede bulundum. Yine de bu yapmayı düşündüklerimin etkileri hakkında bir bilginiz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum
 
manuel raymond bir gitara söylediğin işlemleri yapmanın hiç bir etkisi olmayacaktır.boşuna zaman, enerji ve para harcamış olursun.zira ağaç mı kullanıyorlar o gitarda onu bile bilemiyorum.
 
Gitarı mahvetmek istemiyorsanız hiç ellemeyin, yazıktır. Ama illa deneyeyim diyorsanız da ne istiyorsanız öyle yapın. 8 aylık gitar bilgisiyle sağdan soldan (ve de forumdan) duyduklarınızı uygulamaya kalktığınızda ortaya yarar birşey çıkmayacaktır. Bunu şimdi anlamasınız da 8 yıl sonra anlarsınız. Selamlar.
 
Daha neler göreceğiz bakalım.
Can sıkıntısı bütün saçmalıkların anasıdır diye boşuna dememişler sanırım :D

Gitarı mahvetmek istemiyorsanız hiç ellemeyin, yazıktır. Ama illa deneyeyim diyorsanız da ne istiyorsanız öyle yapın. 8 aylık gitar bilgisiyle sağdan soldan (ve de forumdan) duyduklarınızı uygulamaya kalktığınızda ortaya yarar birşey çıkmayacaktır. Bunu şimdi anlamasınız da 8 yıl sonra anlarsınız. Selamlar.

Hocam zaten elimdeki gitarın ne yaparsam yapayım işe yarar bir hal almayacağının kanaatindeyim ben de farklı bir şeyler çıkarmak istiyorum maksat eğlence ve değişiklik olsun.
 
Bence senin yapman gereken şu: Önce eline sağlam bir müzik teori kitabı al ve ısrarlı bir şekilde çalış...Sonra tüm bu öğrendiğin teorilerin yapısını boz..Yani mesela sana bir teori major dizisinde kullanman gereken notalar mı verdi..Sen buna bir nota ekle veya çıkar ya da bir scale dizisiyle başka bir scale disizini karıştır kendi scale'nı kendi akorunu yarat....Yani demek istiyorum ki gitarına yapmak istediğin oyma işlemini müzik teorisine uygula.
 
Son düzenleme:
Her şeyi geçtim, sapı ıslatmak nedir yahu? Maksat nedir? Rezonansı öldürmek mi? Gitarı detone etmek mi? MR yeterince kalitesiz gelmedi daha da kalite düşürmeye mi uğraşıyorsun?

Böyle saçma işlerle uğraşana dek adam gibi bir gitar al. MR'u da gitar bakımında tecrübe kazanmak için bir kenada tut, deney faresi gibi kullan, eyvallah. Ama sapı ıslatmak gibi sonucu hiç bir şekilde hayırla sonlanmayacak eylemlere girme!
 
Geri
Üst