Sahte Gitarlar

Gitar sahte değil. Eğer almayı düşünüyorsanız ilan sahibinden indirim talep edin. Bir süredir takibimdeydi bu gitar, dün(sanırım) fiyatı 4.500 olarak güncellemişti, bugün 5000 olarak yeni ilan açmış. Rotayı başka yere çevirdiğim için es geçtim ben. Nadir bir model, denemek lazım tabi....
Evet nadir olunca günümüz fiyat skalasında uygun kaçıyor ama nerdee para...
 

Bu gitarda 2014/15 yıllarında üretilen Classic modellerindeki gibi 3 ton&volume düğmesi yanında 1 anahtar vardı. Studio benzer bir kafaya sahipti gitar. Unutulmasın diye not ediyorum. İlan sahibi kaldırmış. Tekrar yayınlanırsa net kötü niyetlidir.
 
Arkadaslar bu gitar sahte degil ama gitar 2013 yili yapimi Fender yedek parca sap ve 2000 yili yapimi Fender govdeden birlestirilmis.
Bence ilanda bu acik acik belirtilmeli. Etik olan bu. Bu gitar ilan basliginda yazdigi gibi bir 2013 USA Fender Standard Stratocaster degil. Fender'in fabrikasinda birlestirilip fabrikadan cikmadan once Fender'in kalite kontrolunden gecen ve distrubutor'lere satis icin gonderilen bir gitar degil. Sap zaten Fender'in yedek parca olarak sattigi bir sap. Sapta yazan seri numarasini Fender'in sitesinden sorgulatinca su bilgi cikiyor:

American Standard Stratocaster® Neck, 22 Medium Jumbo Frets - Rosewood
Model #:
0993000921
Serial #:
US13034365
Brand:
Fender
Product Category:
Guitar and Bass Parts

Sonradan toplanmis bir gitar yani. Bence satici ilanda yeterli aciklama yapmamis.
Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Detaylar:

Ilan basligi "2013 Usa Fender Standard Stratocaster Ash (Detaylar Açıklamada)" olarak geciyor.

Aciklama da su:

"
Merhaba ;

2013 üretimi ASH gövde güzel sound ve işciliği olan sıfırdan farksız sadece ev ortamında kullanılmıştır. sıfırdan farksızdır.

Gitara yapılan modifiyeler ; burgular Gotoh kilitli burgular ile değiştirilmiştir. Tremolo sistemi gene aynı şekilde Gotoh Tremolo sistemi ise komple değiştirilmiştir. Üst eşik graphtech ile değiştirilmiş . Son olarak manyetikler lindy fralin vintage hot strat pickups seti ile değiştirilmiştir. gitar sound modernden ziyade vintage strat soundlarındadır. istenildiği taktirde örnek ses kayıtları gönderebilir . gelip detaylı deneyebilirsiniz. Orjinal hard case ile eksiksik teslim edilecektir .
"

 
toplama bir gitar ise muhakkak belirtmesi gerekir idi. ancak iyi niyetli düşünür isek, o da durumu bilmiyor olabilir. özel olarak gizlemek niyeti olsaydı, gövde ve sapın seri numaralarını gösteren görselleri koymazdı diye düşünüyorum. saptaki "Fender Geninue" damgasından da sapın yedek parça olduğu anlaşılıyor.

Edit: zaten zannediyorum, sap cebindeki damgalardan, gövdenin 2000 yılı üretimi olduğu anlaşılıyor
 
Evet, saptaki damgadan sapin 2013 uretimi Fender yedek parcasi oldugu belli; govdede de 2000 yili damgasi var; yani gitar Fender sap ve Fender govdeden toplanmis. Ben aliciya bunlari aciklayan mesaj gonderdigim halde ilanina gitarinin toplama oldugunu belirten bir aciklama yapmamakta israrci. Hatta elinde
Fender'den gitarin Fender fabrikasindan bu sekilde birlestirilmis sekilde ciktigini gosteren yazismalar oldugunu soyledi. Ama bu yazismayi gorebilir miyim diye rica ettigimde "ciddi aliciysan gitari almaya geldiginde gosteririm" gibi seyler yazdi. Yani gitarin Fender fabrikasindan bu sekilde sap ve govde olarak birlestirilmis olarak ciktiginda israrci :) Boyle olunca ben de kotu niyetli oldugunu dusunuyorum. Yani satici bu gitari 2013 Fender American Standard strat gibi gostermeye calisiyor; herhangi bir sekilde sorumlu olmamak icin de sap ve govdenin fotograflarini koymus ama bu islere yeni olanlar fotograflardan gerekli cikarimlari yapamadiklari icin bilmeden toplama gitar almis olacak. Sonra ileride bu gitari satmaya calisirlarsa dusuk fiyatdan satmak zorunda kalacaklar.

Neyse ben uyarimi yapmis olayim. Alip almamak tabii ki taliplerine kalmis.
 
herhangi bir sekilde sorumlu olmamak icin de sap ve govdenin fotograflarini koymus ama bu islere yeni olanlar fotograflardan gerekli cikarimlari yapamadiklari icin bilmeden toplama gitar almis olacak.
Hocam artık bazı şeyleri göre göre kimin ne olduğunu, düşüncesini anlamak böyle bir şey işte. Bu bahsettiginiz üst level bir durum. Sizin durumu satıcıya düzgün bir şekilde anlattığınıza şüphem yok ama ısrarla bazı şeyleri yapmıyorsa, amacının ne olduğu belli.

Bu tarz olayların giriş seviyesi ise, ücra bir yerden ilan açıp kargo yapmayı düşünmüyorum deyip güven vermek ve kargo ağına düşecek birini beklemek. Geçen tartışılmıştı, biri de gitar sahte olsa niye denemeden satış yok desin diyordu. :)
 
Cok dogru demissin... Zaten satici da bana verdigi cevabinda insanları kandırmak gibi bir niyetim olsa zaten gövde ve sap resmini koymazdim yazmis. :)
 
Son düzenleme:
Merhaba gitar sahibini yakınen tanıtım yurt dışında kardeşi mağzadan sıfır almıştı . Bı gitarı takip edenler 5-6 ay önce partcaster fender diye ilan açmıştı ama okadar saçma sapan sorular ve msjlar geldiki uğraşamadığından dolayı kaldırdı ilanı şimdi kısa ve öz açıklama ile tekrar verdi. Tüm resimlerini koydu şimdi 52 yaşında emekli bir abimiz öyle milletle uğraşmak istemiyor. Resimleri koydu gelip anlayan bilen alsın kafasında yaklaşımın nasıl bilmiyorum ama normal şartlarda fenderin yazasını saklayacak bir kişi değil . He ilanı bende baktım şimdi kısa ve öz yazmış . Çok merak ediyorsanız ben atayım size fender mailini :)
F9013614-B0B7-433D-8648-4B6CA7127052.jpeg
 
Beni belki tanıyanlar vardır elimden 10-15 tane fender geçmiştir o gitarı bende çaldım en baba fenderden daha iyi bir gitar. O konuda şüpheniz olmasız . Daha geçen gün bahsettiğin gibi fenderin testlerinden geçmiş 2018 fender pro strat sattım he çaldığım en kötü fenderdi p sebeptende sıfırı pahalı olmasına rağmen 9500 tl verdim . Millet 15-16 bin istiyor şaka gibi fenderler . Gene tercih meselesidir eğer o kalemde bir fender arıyorsanız gidip denemenizi tavsiye ederim. İnanın deneyince öyle partcaster fln gözünüz görmez :)
 
Fender'in emailinde belirtildigi gibi gitar bir adet 12.16.2014 yapimi Fender American Standard stratocaster sap ve bir adet Fender Naturel renkli Ash govdenin birlestilmesi ile yapilmis. Email "Enstrumaniniz "Partscaster" kategorisinde bulunuyor." diyor yani benim dedigim gibi Fender'in fabrikasindan bu sekilde cikmis bir gitar degil daha sonradan baskalari tarafindan birlestirilmis bir gitar. Fender, sap ve govdenin Fender tarafindan imal edildigini ve gercek Fender oldugunu yazmis. Siz de gitari denediginizi ve cok guzel bir gitar oldugunu yazmissiniz; bu da cok guzel alacak kisi acisindan. Ben de zaten gitar kotu falan demiyorum. Sadece arkadasiniza gitarin Fender sap ve govdeden toplama bir gitar oldugunu yanlis anlamalara meydan vermemek icin etik olarak bunu aciklamada belirtmesi gerektigini soyledigimde bana gövde ve sapin orjinal oldugunu yazdi (ki burada bir problem yok) ve Fender fabrikasında birleştirip testlerden geçtiğine dahil ciddi alıcıysam gelip gitarı deneyip bahsettiğim konularla ilgili Fender yazışmalarını da alıp gidebilecigimi yazdi. Yani gitarin Fender fabrikasindan bu sekilde birlestirilmis olarak ciktigini yazdi. Burasi yukariya koydugunuz Fender'den gelen email'de de yazdigi gibi dogru degil.

Bir de sizin de yazmis oldugunuz gitarin yurtdisinda magazadan sifir alinmis olduguna dair bir cumle var. Gitarin govde ve sap yapim tarihleri arasinda 13-14 yil gibi bir sure var ve Fender fabrikasindan bu sekilde cikmadigina gore eger bu gitar yurtdisinda bir magaza tarafindan arkadasinizin kardesine sifir olarak satildiysa o magazada bir problem var demektir. Dogru durust guvenilir magazalar (ozellikle yurtdisinda olanlar) boyle bir gitari satarken dogru bilgilendirmeyi yaparlar ve gitarin bir "partscaster" oldugunu belirtirler (ki bunun orneklerini guvenilir magazalarin internet sitelerinden verebilirim size).

Son olarak arkadasiniz Fender'den gelen bu email'i ilan aciklamasina koyarsa (Ingilizce bilen) alicilar icin faydali ve bilgilendirici olacagini dusunuyorum.
Biliyorum biraz fazla uzattim :) Benim bu konuda yazacaklarim bu kadar. Iyi gunler.
 
merhaba ismi gizli olan arkadaşım sana kısa bir bilgi vereyim belki lazım olur . partcaster olayı eric clapton 3 tane yıpranmış fenderini toplamasıyla başlamış bir olaydır. fender böyle bir talep geldiğinde sonuçlarının muhteşem olduğunu görünce partcaster olarak sap ve gövde üretimleri yapmış hem yedek parça hemde avrupadaki mağazalara costum made opsiyonları tanımıştır . bende birkaç mağazasına rast geldim. hatta araştırma yaparsan costum made costum shoptan daha kaliteli olduğunu savunan çok kullanıcı vardır . sistem söyle işler gidersin fark dönem sap gövde kombinasyonlarını seçip istediğin donanım ile montajını yaptırıp dener beyenirsen alır beyenmezsen kombinasyonu değiştirirsin . bu gitarda da erhan abinin kardeşi fender mağazasına gibip 3-5 fender deniyor çok beyenmiyor ve mağza çalışanı istersen kendin tasarlayabilirsin teklifinden sonra bahsettiğim olayda birkaç sap gövde kombinasyonu yapıyor 2013 sap ve 2000 ash gövde kombinasyonunu beyeniyor sonra birkaç manyetik değişiminden sonra üstündeki manyetiklere karar kılıyor . gitarın alınma olayı bu sapta gövdede sıfır olarak alınıyor . bi fender fabrika testlerini çok deyiniyosun . az çok kalıp işlerinde bilgin vardır cihaza ne ölçü verirsen birebir aynı çıkarır o sebeple fender fabrikasından çıkan her sap ve gövde aynı ölçülerde aynı işciliktedir . ve tüm testleri yapılıp öyle piyasaya sürülür. o sebepten partcaster yani yedek parça olarak üretilen sap ve gövdelerinde testleri yapılmıştır . bunlar genel bilgiler zaten internette biraz araştırma yaparsan çok daha fazla kaynak bulabilirsin . gelelim gitar konusuna bahsettiğim gibi daha önce detaylı açıklamalı resim ve maillerin olduğu ilan açtı ama işi bilmeyen araştırmayı istemeyen kişiler habire msj lar ile bunalttığı için kaldırdı şimdide kısa ve öz öz şekilde işi bilenin anlayabileceği araştırma yapıp dönüş yapacağı bir ilan verdi . şimdi bu açıklamaları ilana yazsa gene 100 tane msj ile bunaltacaklar. o sebeple ortada bir sahte ürün yok kandırmacada zaten üstündeki donanım belli fiyatları belli fender shop girip partcaster olarak topla fiyatı çıkar zaten ortaya . bundan sonrası tamamen kullanıcı ilgilendirir. bazıları yok orjinal olsun standart donanım olsun der . bazılarıda bu tarz özel yapım bir gitar ister orasıda alacak kişiye kalsın satıcı ile alıcı arasındaki mevzu
 
Ismi gizli arkadas diyorsunuz. Neyi ima ettiginizi anlamadim. Bu foruma yazan insanlarin cogu gibi benim de bir nick'im var. Kimse gercek ismini kullanmak zorunda degil forum'a yazarken.

Bir de neyi tartistiginizi anlayamadim. Fender ne demis? Gitar "Partscaster" demis. Bu partscaster da yazdiginiza gore Fender urunleri satan bir magazada birlestirilmis ama Fender tarafindan birlestirilmedigi ortada. Fender, Fender Custom Shop disinda custom (kisiye ozel) uretim yapmiyor. Fender kendi sitesi uzerinden Fender sap ve govde satislari yapiyor. Buradan Fender parcalar alip kendi gitarinizi toplayabilirsiniz. Soz konusu gitar da bu sekilde toplanmis herhalde. Partscaster konusunda herkesin farkli fikirleri olabilir; seveni vardir, sevmeyeni vardir. Partscaster alan bunu bilerek aliyorsa sorun yok; herkes istedigini, begendigini almakta ozgur. Satici sattiginin ne oldugunu ilaninda acikca belirtirse, alici da ne aldigini bilir ve ona gore kararini verir.
 
Ismi gizli arkadas diyorsunuz. Neyi ima ettiginizi anlamadim. Bu foruma yazan insanlarin cogu gibi benim de bir nick'im var. Kimse gercek ismini kullanmak zorunda degil forum'a yazarken.

Bir de neyi tartistiginizi anlayamadim. Fender ne demis? Gitar "Partscaster" demis. Bu partscaster da yazdiginiza gore Fender urunleri satan bir magazada birlestirilmis ama Fender tarafindan birlestirilmedigi ortada. Fender, Fender Custom Shop disinda custom (kisiye ozel) uretim yapmiyor. Fender kendi sitesi uzerinden Fender sap ve govde satislari yapiyor. Buradan Fender parcalar alip kendi gitarinizi toplayabilirsiniz. Soz konusu gitar da bu sekilde toplanmis herhalde. Partscaster konusunda herkesin farkli fikirleri olabilir; seveni vardir, sevmeyeni vardir. Partscaster alan bunu bilerek aliyorsa sorun yok; herkes istedigini, begendigini almakta ozgur. Satici sattiginin ne oldugunu ilaninda acikca belirtirse, alici da ne aldigini bilir ve ona gore kararini verir.
Hakkaten siz kimsiniz, yazılarınızı çok görüyorum. Mesela fjc nin açılımı, isminiz, soyisminiz, mesleğiniz nedir?
Örneğin Gmay isim soyismimin kısaltmasıdır benim. Güven metin aydın.
 
Geri
Üst