Enstrüman satan yerler nerede

Herkese merhaba

Ailemin işi nedeni ile uzun yıllardır Almanya'da yaşadım. Ama şimdi ailemin çalıştığı şirket Türkiye'de bölge dağıtım temsilciliği açtı. Ailemde bunu fırsat bilerek yeni yere gönderilmelerini istediler ve Türkiye'ye geri döndük.

Tüm ekipmanlarımı Almanya'da satmak durumunda kaldım çünkü ailem yolculuk esnasında bunları getirmek istemedi. İstanbul'da yaşıyoruz. 20 gün oldu. Burada müzik enstrümanları satan güvenilir yerler nerededir neresidir bilmiyorum. İnternette çok fazla şey çıkıyor. Araştırırken de bu forum alanını buldum zaten.

Sormak istediklerim aslında şunlar;

Almanya'da istediğim ekipmana ulaşabiliyordum. Burada böyle bir durum var mı ?

Burada ki firmaların satış ve sonrası konusunda yaklaşımları nasıldır ? mesela ben Almanya'da bir ürün aldığımda gitar falan 15 20 gün sonra memnun olmadığımı anlatıp ürünü istediğim ile değiştirebiliyordum. Burda bunu yapan var mı ?

Para sıkıntım yok. 200-300.000-TL'ye kadar çıkabiliyorum. Bana sağlıklı alış veriş yapacağım yerler konusunda bilgi verirmisiniz. Ben şuan da Beykoz paşabahçe acar kent diye bir yerde yaşamaya başladım. teşekkür ederim.
 
Merhabalar. Taksim Tünel'i öneririm. Beykoz'da yaşıyorsanız, Akasya AVM size yakındır, oradaki Zuhal Müzik'ten de alışveriş yapabilirsinşz, ben memnunum.
Ayrıca, Kadıköy Caferağa'da bolca hem sıfır hem 2. El enstrüman satan yerler bulabilirsiniz.
 
mesela ben Almanya'da bir ürün aldığımda gitar falan 15 20 gün sonra memnun olmadığımı anlatıp ürünü istediğim ile değiştirebiliyordum. Burda bunu yapan var mı ?
Bu zaten en temel tüketci hakkı ve yasal bir zemini de var .... ama başına geldiğinde epey yokuş yaparlar. Nakit iade yerine değişim yapalım vs ile başlayan bir sürü mazeret. Direnirsen başarırsın ama...
 
Sormak istediklerim aslında şunlar;

Almanya'da istediğim ekipmana ulaşabiliyordum. Burada böyle bir durum var mı ?

Burada ki firmaların satış ve sonrası konusunda yaklaşımları nasıldır ? mesela ben Almanya'da bir ürün aldığımda gitar falan 15 20 gün sonra memnun olmadığımı anlatıp ürünü istediğim ile değiştirebiliyordum. Burda bunu yapan var mı ?
İstediğin her ekipmana değil İstanbul'da Türkiye'de ulaşma imkanın yok. Buradaki firmalar belirli markaların belirli ürünlerini sınırlı sayıda ülkeye getirir satar. Tamamen ülke ekonomisinden kaynaklı bir durum. Almanya'dan geliyorsan thomann'ı mutlaka biliyorsundur orası bir tercih olabilir ama thomann'da Türkiye'ye her markayı göndermiyor sebebi de burada ki distribütör firmalar yüzünden. Alış veriş merkezlerinde ki mağazaları ben tavsiye etmem. Neden dersen 1. mağaza çalışanı ürün satmak için canla başla mağazasında elde ki mevcut ürünü satmaya çalışıyor ki prim kazansın diye dolayısı ile de çeşitliliği az oluyor. Tavsiyem İstanbul avrupa yakasında (sen yaşadığın yer olarak anadolu yakasında oluyorsun) Beyoğlu ilçesinde Galatasaray semtinde Tünel adı verilen yer var. Taksime ulaştığında sorsan herkes gösterir. Orada Zuhal müzik. Do Re müzik, Şenkop ve Cangöz denen büyük markaların Türkiye distribütörlüğünü yapan yerler var. Ama onlarda da her ürünü bulamazsın. Ayrıca bu mağazaların dışında da çok sayıda enstrüman satışı yapan dükkan da var orada. Gezdikçe bakarsın.

Kimden ne ürün alırsan al " ben bundan memnun kalmadım değiştirmek istiyorum diye bir seçenek sunan satıcı Türkiye'de yok" arızalı veya hatalı üretim yapılmış olsa bile ya tamir ediyorlar yada yenisi ile değiştirirler. Ama bu yazdığım GİTAR için geçerli. Diğer amfi pedal v.s. ürünler için iade hakkı sunuluyor.

Kolay gelsin
 
Alış veriş merkezlerinde ki mağazaları ben tavsiye etmem. Neden dersen 1. mağaza çalışanı ürün satmak için canla başla mağazasında elde ki mevcut ürünü satmaya çalışıyor ki prim kazansın diye dolayısı ile de çeşitliliği az oluyor.
Kişisel tecrübeler farklı olabilir .... Tünel'deki merkez mağazalar da aynı şekilde çalışıyor, para kazanmak için çalışmayan insan yok sonuçta. Ben şahsen en iyi hizmet kalitesi, güleryüz, kolaylık, muhabbet, destek açısından Dore Akmerkez ve Zuhal Uniq mağazalarını ilk 3'e koyarım. Artık kötülemeye gerek yok ama en kötü tecrübelerimi de Tünel civarında yaşadım. Biraz şans işi yani... çeşitlilik için Tünel ve Caferağa tarafı iyi soruya cevap olarak.
 
Hoşgeldin arkadaşım. Willkommen :)

Bu ülkede şöyle bir deyim gelişti. YAŞADIĞIN COĞRAFYA KADERDİR. Hah işte sende şimdi yaşadıkça diyeceksin sonra da ben Almanya'ya gitmek istiyorum diyeceksin.

Yanlış anlaşılmasın ama ailen kazançlarını Euro üzerinden kazanacaksa bu ülkede senden rahatı olmayacak. Ama İnsan hakları, ekonomik şartlar, satıcı ve satış politikaları ve ticaret anlayışları seni çok zorlayacak, şaşırtacak ve üzecek. Hukuk düzeni de pek sağlıklı işlemiyor bilemelisin. Yani sorun yaşadığın bir şeyde desen ki " polis çağırıyorum, seni şikayet edicem ve dava edicem " desen karşında ki adam sana şunu diyecek " yapmazsan adam değilsin lan şerefiz "

Almanya'dan Belçika'ya araçla giderken yaşadığım bir olayı anlatayım buna karşılık burada ki düzeni anlatayım sen kararını ver.

Otobanda gidiyorduk. bir süre sonra sağ şeritte bir otoban polis arabası çıktı önümüze. Arabayı kullanan arkadaşım birden yavaşladı ve ekip arabasının arkasında kalarak aracını sürmeye devam etti. Sonra etrafa baktığımda diğer araçlarında aynı şekilde gittiğini gördüm. Dedim ki abi geçsene niye geçmiyorsun dedim. Adam dedi ki; polisin tepe ışıkları yanıyor, bu da bu ekibin görevde olduğu demek, ekipten daha hızlı gidersem ceza kesilecek ve ödeme zorunda kalırım, ekip lambalarını kapatıp geçiş izni vermesini beklemeliyiz dedi.

Ama Türkiye'de ne mi yapıyoruz. Trafik polisine selektör yapıp yol vermesini veya hızlanmasını istiyoruz :) işte ne kural biliriz ne kanun.

O yüzden senin Almanya'da yaşayan ve Türkiye'ye gelen tanıdıkların varsa onlardan iste getirsinler buraya, burada sorun yaşarsan satıcılar ile uğraşamazsın üzülürsün.
 
Öncelikle hoşgeldin. Fiyatı yüksek bir ürün alacaksam öncelikli tercihim thomann oluyor. Her aradığım ürün var, burada biraz sınırlı maalesef. Sonra buradaki (taksim tünel'deki ) mağazalara bakıyorum. Birde ikinci el veya butik şeyler bakarım dersen kadıköy'de srv music var. Yılların müzik dükkanı.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Herkese yeniden merhaba

Cevap veren herkese teşekkür ederim.

Dün Tünel denen yere gittim. Evet sokak neredeyse tamamın enstrüman satan dükkanlarla dolu. Hatta bir luthier ile de tanıştım adı Rıfat. Sohbeti güzeldi.

Zuhal müzik dükkandan alış veriş yaptım. Genel anlamda memnun kaldım. Sıkılmadan bana yardım ettiler. Jackson RR Pro kalmış ellerinde. Satıcıyı deneme amaçlı aldım 1 tane. Bir tane de geçici olarak boss katana artist mk2 aldım. Önümüzde ki ay Almanyaya gidecek ailem şirket toplantısı için oradan istediğim amfi ve kabini alacaklar bana.

Ardından tanıştığım Luthier Rıfata götürdüm. Bilgi ve tecrübesini görmek için. Çünkü Dükkanda gitarı denediğimde 1 2 basit üretim sorunu gördüm sap ve potans düğmelerinde.

Bu sorunları söylemedim luthiere yeni aldım sap ve entonasyon ayarı yapalım telleri değiştirilem dedim.
Genel olarak memnun kaldım. Sorunları tespit etmiş ve düzeltmiş. Sadece 30 dakikalık bir işlem için 300-TL aldı. Tekrar gidermiyim ? sanırım giderim. Luthier konusunda fikir belirtirseniz ayrıca sevinirim.
 
Yazılarımı yanlış yazıyor olabilirim. Türkçeyi mümkün olduğunca doğru kullanmaya çalışıyorum ama anlatımda bozukluk yaşıyorum sanırım.

Deneme derken sizlerle alakalı bir şey değil bu.

Orada Tayfun diye bir adam ile tanıştım uzun bir süre sohbet ettim orada kendimi anlattım ne istediğimi falan. İstediğini al memnun kalmazsan gel değiştiririm dedi. Bende bu konuşmasında ne kadar dürüst anlamak için daha önce çaldığım kullanmadığım bir modeli aldım. Şimdi bir süre bakacağım istediğim kıvamı alamazsam geri götüreceğim dedikleri gibi sözlerinde duracaklar mı ?

Luthier konusunu bilmiyorum, ben dün gezerken çok büyük şans eseri karşılaştım Rıfat ile. Küçük ve 2 katlı bir dükkan ama içerisi ekipmanlarla dolu. İlk baktığımda bir sorun yaşasam orjinal ekipman için gelebileceğim bir yer gibi duruyordu. Sohbeti güzel. İşçiliği ve işe yaklaşması nasıl bilmiyorum o yüzden basit bir kaç sorunu olan gitarı götürdüm hemen. Beni yukarı yanına aldı. İlk potans düğmelerine bakıp bunlar sorunlu sonsuz dönüyor dönmemesi gerek dedi. Orada içimden evet bravo dedim. Diğer bir çok şeye baktı doğru ölçüm ve ayarlarla entonasyonu yaptı. Beraber çaldık ne tür müzikten hoşlandığımı sordu anlattım. Manyetiklerin yüksekliğini v.s. tarzıma uyana kadar ayarlamaya çalıştı bu hoşuma gitti. Sadece merak ettiğim bu Rıfatı tanıyanınız var mı ? yani ilk gittiğim içinmi bu kadar yaptı yoksa gerçekten ilgili birimi ? Hoşuma gitti.
 
Bende de b*k gibi para olsa ben de denerdim.
Amacım hiç tanımadığım ve bana yardımın çok fazla olacağını düşündüğüm bir ortamda tartışmaya girmek ama bu insanların tutumu yıllardır beni çok rahatsız ediyor.

Seninle benim aramda ki ekonomik anlamda ki tek fark benim ve ailemin geçinmesi için çalıştığı ülke ekonomisinin ve insan haklarının güçlü ilke ve kurallar üzerine kurulu olmasıdır. Başka bir farkta iş verenlerin insan haklarına ve temel yaşam ilkelerine bağlılığıdır. Burada düzen nasıldır bilmem.

Bu konuyu asla da tartışmak istemem.
 
Amacım hiç tanımadığım ve bana yardımın çok fazla olacağını düşündüğüm bir ortamda tartışmaya girmek ama bu insanların tutumu yıllardır beni çok rahatsız ediyor.

Seninle benim aramda ki ekonomik anlamda ki tek fark benim ve ailemin geçinmesi için çalıştığı ülke ekonomisinin ve insan haklarının güçlü ilke ve kurallar üzerine kurulu olmasıdır. Başka bir farkta iş verenlerin insan haklarına ve temel yaşam ilkelerine bağlılığıdır. Burada düzen nasıldır bilmem.

Bu konuyu asla da tartışmak istemem.
Luthie hususunda Feridun Tanrıkut'u tavsiye ederim.
 
Merhaba

Dün tünel denen yere yeniden gittim o zuhal mağazaya. Aldığım Jackson RR Pro gitarı geri götürdüm ve iade etmek istediğimi başka gitar almak istediğimi ayrıca bu gitarı alırken yaptığımız anlaşmayı hatırlattım Tayfun'a. Hiç bir uyarı ve zorlama yapmadan gitarı inceleyip geri aldı. Ancak parası aynı olan bir gitar seçmemi istedi.
Yerine bu defa Fender American Pro 2 aldım. Bana 2 gitar arasında para farkı var aradaki farkı verirsen ancak alabilirsin dedi bunun normal bir ticaret olduğunu bildiğimi söyledim ve aldım. geri verdiğim gitarı parası ne kadar aldıysam o para üzerinden hesapladı.
Bu zuhal güzel bir yermiş ben şimdilik memnun kaldım. Sizde alın buradan.

Sonra luthier rıfata yeniden gittim tanıttım kendimi. Zevkli sohbeti olan birisi bana çay ısmarladı. Gitara baktı 1 2 ayar yapalım madem dedi. Basit bir ayar yaparak ücret almadı. Bende ticaret yapana saygıdandır diye 7-8 takım tel aldım.
Galiba iyi ilişkiler kuruyorum.
Güzel yerler.
Ama ekipman konusunda buralar gerçekten eksik çok.
 
Geri
Üst