2022'de hangi internet servis sağlayıcıyı alayım?

Sevgili forumdaşlar deneyiminize ihtiyacım var...uzun yıllardır ttnet kullanıyorum ancak en son taahhüt döneminde laf ebeliği yaptılar kotalıya devam ettirdiler çok öfkeliyim o yüzden alternatiflere bakmak istiyorum...

En hızlı, stabil, kotasız 200-250 tl bandında ttnet hariç kullandığınız neler var? Şimdiden teşekkürler...
 
Türknet tabiki. 100TL ye altyapının desteklediği maksimum hızda kullanırsın. Kota, hız düşürme vs laf ebeliği yok.

Avantajları:
-Hızlı
-Fiyatı uygun

Dezavantajları
-Çağrı merkezi yok. Sorun olduğunda online kullanıcı merkezinden kayıt oluşturuyorsunuz. Gelip çözüyorlar. Ttnet e göre arıza çözme hızı biraz düşük.
- Taahhütsüz olarak hizmet alıyorsunuz. O yüzden sene içerinde zam yapabiliyorlar ancak zam yapsalarda her halükarda Ttnetten daha ucuz bir fiyat belirliyorlar.
 
Sevgili forumdaşlar deneyiminize ihtiyacım var...uzun yıllardır ttnet kullanıyorum ancak en son taahhüt döneminde laf ebeliği yaptılar kotalıya devam ettirdiler çok öfkeliyim o yüzden alternatiflere bakmak istiyorum...

En hızlı, stabil, kotasız 200-250 tl bandında ttnet hariç kullandığınız neler var? Şimdiden teşekkürler...
1999 beri Kablonet kullanıyorum. 1999 önce dial-up apachi 256k modem ile turk.net kullanıyordum. Adresime kablotv altyapısı gelir gelmez anında geçtim.

Şuan ki tarifem 100Mbit sınırsız ve kotasız + Tele Dünya sinema paketi = 96-TL (İnternet hızı 100 Mbit sabit, öyle şu saatler arası şu kadar hız falan yok.)

1999 yılında beri toplasam 6 defa servis kaydı açtırmışımdır. Açtırdığım servis kayıtlarına da maksimum 5 - 6 saat içerisin de (gece 21:00'den sonra açtırdıklarım hariç) donanımsal arzılar hariç olmak üzere eve girilmeden sorunum çözülmüştür.

1999 yılında beri de tarafıma taahhüt edilen bağlantı hızı ne taahhüt edilmiş ise onu vermişlerdir (TTNET ***Mbite kadar der genelde. Ama ben Kablonette 100 Mbit denilmiş se en düşük 98 Mbit alıyorum. Sürekli online oyun oynayan ve sıkı bir şekilde de Download ve upload işleri ile uğraşan birisiyim. Hız konusunda saplantılıyım anlayacağın)

Kablonetin TEK DEZAVANTAJI piyasada hiç bir şekilde modeminin olmaması ve satılmaması. Tek tip modemi mevcut şuanda NETMASTER diye deli saçması bir modem. Bu modemin de en büyük sorunu Wİ-Fİ sinyal kalitesinin yerlerde olması. Ama ara yüzden çok ince bir ayarlama ile de bu sinyal gücünü uçuyorsun. Ben 2 modem kullanıyorum. oyun oynayacaksam download veya upload yapacağım zaman 1999 yılında satın aldığım MOTOROLA modemi bağlıyorum. Bunun dışında bir kullanım yapacaksam NETMASTERı bağlıyorum. Neden dersen canım MOTOROLA modemine bir şey olursa NETMASTER'a mahkum kalacam çünkü.
Modem değiştirmek zor mu ? EVET oldukça zahmetli DSL kullanıcıları gibi gideyim de bir modem alıp takıp kullanayım olayı yok Kablonette. Yapılan her modem değişikliği için destek bölümünü arayıp taktığınız modemin mac numarasını sisteme kayıtlattırıp sinyal almasını sağlamak zorundasınız.

2012 yılından beri de TTGRUP (TT - TTNET - TT MOBİL) çözüm ortağıyız (Annem sözleşmeli avukatı, babam innova it yöneticisi) TTNET pişmanlıktır. 19. yüzyıldan kalma portlar üzerinden hizmet veriyor. 50 yıl 60 yıl önce döşenmiş bakır telefon hat kabloları üzerinden hizmet vermeye devam ediyor bir de bunu FİBER diye köklüyor aboneye.

Bölgende kablotv alt yapısı varsa tek tavsiyem kablonet olur. Tartışmam bile.
 
Uzun süredir superonline fiber kullanıyoruz. En son yıllık sözleşmeyi geçtiğimiz ay 35mbps (streaming kullanmadığımız için bu bile fazla) için 100-130TL (hatırlamıyorum) gibi bir şey için yaptık.

Bulunduğumuz bölge için kalitesi bence gayet iyi.
 
Kablonet'e geçmek epeydir aklımda ama hep de kötü yorum okudum... gerçi TTNET kullanıyorum daha ne kadar kötü olabilir.... bu dediği ayar ile sinyal gücü arttırmak ne demek?
modemin arayüzüne giriyorsunuz. orada bir takım wirless ayarları sinyal seviyesi sinyal kanalı güvenlik ayarları ile şuan anımsamadığım bir takım ayarlar var. o ayarları doğru bir şekilde yaptığınız da modemin konumuna ve evde kullanılan floresan lamba, led lamba, alüminyum veya bakır kullanıma (alçıpan duvar ve tavanların sabitlenmesinde kullanılan alüminyum askı çubukları sinyali inanılmaz etkiliyor.) sinyal seviyesi ciddi boyutta artıyor. Veri kayıpları da aza iniyor.

1999 yılında beri gerek servis anlayışı olsun gerek verilen hizmet olsun ben hiç sorun yaşamadım. Download ve upload konusunda en iyi performansa sahip. Tavsiye ederim.

Kablonet geçmeye karar verirseniz bana mesaj atın size kendi ara yüz ayarlarımı paylaşırım. Stabil bir wireless sinyali alabilirsiniz. böylece
 
Kablonet'e geçmek epeydir aklımda ama hep de kötü yorum okudum... gerçi TTNET kullanıyorum daha ne kadar kötü olabilir.... bu dediği ayar ile sinyal gücü arttırmak ne demek?
Abiiiiim.
Bende Uzun yıllardır kablonet kullanıyorum. Bu abinin dediği gibi öyle bağlantı koptu etti hız düştü v.s. sorunu bende hiç yaşamadım valla. Benimde taahhütlü 50Mbit kotasız sınırsız 75-TL birde tele dünya giriş paketi var.
Wireless konusunu bilmiyorum. Çünkü ben doğrudan cat5 ile bağlıyorum her şeyi swicth üzerinden.
 
Sanırım yaklaşık 2011 yılından beri falan Superonline Fiber kullanıyorum. Bugüne kadar bir problem yaşamadım desem yeridir. Ne bağlantı hız düşüklüğü, ne online oyunlarda ping sorunu, ne internet kesintisi hiçbir şey olmadı. 3 farklı lokasyonda kullandım bu süre zarfında. Verdikleri 5ghz destekli modem de baya güçlü çekiyor.
 
Binanıza, binanızdan dairenize ve dairenizden modeminize giren kablo, bu 3 kablodan bir tanesi değilse aldığınız internet hizmeti bildiğiniz bakır telefon hatları üzerinden verilen standart bağlantıdır.
FİBER altyapı saçmalığı telekomun ana hatlarını füzyon ek aleti kullanıp 2400 dereceye kadar ısıtarak fiber kabloları ana dağıtıcı panolarına ve dls portlarının takılı olduğu serverlara kaynaklama yaparak bağlamasından oluşmaktadır. Yani sözde fiber kablo senin hattının veya portunun dağıtımını yapan amfiye veya portlara kadar gelmektedir.
Binanızda dairenizde bu tarz bir kablolama varsa FİBER erişimi alırsınız. Yoksa yine bilindik bakır iletken kablo üzerinden sözde FİBER kullanırsınız.
800px-ST-optical-fiber-connector-hdr-0a.jpg
1024px-Fiber_optic_illuminated.jpg
Optical_fiber_cable.jpg
 
Geri
Üst