Serverlarına bakım çalışması yapma zamanı yaklaşan blizzard oyunlarında neden gittikçe artan bir ping mevcut o zaman? Mesafe aynı mesafe. Kablo aynı kablo. Server ın hiç bir etkisi olmadığını söylüyosunuz. TTnetle bu sorunu yaşadığım zaman bana geri dönüş yaptıklarında ki bunu aylar önce bi kere düzelttirebildim. Bana dedikleri şuydu server dolabınız arıza yapmış gereken işlemi yaptık. Ben 0 ms ping alabilirim diye bir iddiada bulunmuyorum. Mesafenin bir etken olduğunun ben de farkındayım. Ama normalin dışında anormal yükseklikte bir ping, averaj ping değişiminde yani jitterde yükselme yaşamaya başlamak serverla alakalıdır.
Ağ yoğunluğunda bir artış varsa, hat kapasitesi aşıldıysa da ping yükselir. Bazı ağ noktalarında bakım yapılıyorsa düşen kapasite de pingi yükseltir. Belki size anlayacağınız dilde açıklama yapıyorlardır bilemem. Ben sunucu içi sorunlar sebebiyle %100 işlemci kullanımıyla kilitlenmiş sunucularıma bile ping attığımda birebir aynı ping süresini alırım her zaman. Ping süresi değişmez ama sayfalar açılmaz veya çok yavaş açılır o ayrı. Yani sunucunun sayfaları veya herhangi bir içeriği size hazırlayıp networke göndermesi zaman alır. Fakat sunucularda kendi işlemcisi olan hardware ethernet kartları vardır. Bunlara olan ping süreniz değişmez. Ping süresi artıyorsa mutlaka networksel bir darboğaz, bir sorun vardır. Sizden veya karşı taraf kaynaklı.
internet Hız Testi SpeedTest hizima bakin rezalet sene olmuş bilmem kac