The Elder Scrolls V: Skyrim

Evet, level kemale ermiş olduğu halde hala mal alıp satmayı bilmeyen adam var. Görüyorsunuz dimi :D

Adam makarasını yapmış, yaptığıyla da kalmış... Ulan söylesene; gören de Whiterun İdman Yurdu - Riften Belediyespor maçına karaborsa yapacağız zanneder. Bileğimizin gücüyle ele geçirdiğimiz nevaleleri satıp düzgünce altın kazanmak niyetindeyiz ama taş koyuyorsunuz. Çift döner Kemalettin derler bana...
 
Lan olum her şehirde, her kasabada satıcılar var. Demirciler silah milah satıyor. Hancılar gıda mıda içecek. Kılık kıyafet satan yerler var. Gene de bulamıyorum dersen üzerinde terazi resmi olan tabelaları takip et.
 
Yahu kaçtır yazacağım, unutup duruyorum. Oldukça faydalı olabileceğini düşündüğüm bir bug'a rastladım. Bilmiyorum başka kimsede oldu mu veya bunu denedi mi?

Skyrim'de malum, ticaret konusunda en büyük problemlerden biri trader'larda yeterli gold olmaması. Özellikle bir süre sonra elinize sürekli 1500+ gold değere sahip item'lar geçebiliyor. Improvement'larla falan bu değer daha da artıyor. Ama alışveriş yapmadığınız sürece, trader'ler bir türlü yüksek gold'lara ulaşamıyorlar. Alışveriş dışında bilinen tek çözüm de, speech skill'i full'leyip, son perk'ü aktif etmeniz. (Her merchant'a +1000 gold)

Şimdi bir perk daha var speech'te. Dilediğiniz trader'a 500 gold yatırım yapabiliyorsunuz. Bunun karşılığında aslında pek bir şey olmuyor trader'ın eline bir kerelik anlık 500 gold geçmesi dışında. Ben görmedim ya da.
Ancak Riverwood'daki trader'da bir durum var. Bu investment olayını oraya uyguladığınızda, adamın birden 10.000 küsür gold'u oluveriyor. Üstelik bir kereliğine de değil. Trader'ların biten gold'ları, her gün nasıl 1000 küsüre tamamlanıyorsa, bizim elemanın gold'u da her sabah tekrardan 10.000 küsür oluyor.

Bu yazıldı mı veya forumdan başkalarının karşısına çıktı mı bilmiyorum. Ama tecrübe etmiş olan veya deneyebilecek birileri çıkarsa ve haber ederlerse sevinirim. Merak ediyorum zira.

Bunu da unutmayın derim. Çok faydalı bir bug bence.
 
Şu güzelim oyunu bitireli aylar oldu, isterdim ki 81. leveldan sonrası için patch yapsınlar da 100 e kadar gitsek: mesela dragonlara binebilmek, ekstra güçler, yeni silahlar ve büyüler... Biraz sims gibi hissettirdi ancak bence çok para kazandırır onlara da, bizi de ihya eder. Firmaya yazmayı düşünüyorum açıkçası :p
 
Artık harmandalı oynar gibi çömelerek, elleri ayakları sallayarak oynarlar:)
Assassin's creed için de kinect videosu yayınlandı 2 hafta önce. Bu kadar gereksiz bir kasış görmedim ayrı mesele:)
 
Şu sensörlü dalgayı mı diyorsunuz?

Hadi oyunda karaktere stamina potionları filan içiriyoruz, ekran başında da kendisine rom takviyesi filan yaparak oynar herhalde meraklıları. Çift döner dedim de inanmadınız, bak ne oldu şimdi, mutfaktan ekmek bıçağını filan kapıp sallama olayına girilir artık... :D
 
Kinect'i Media Markt'ta denemiştim, oldukça eğlenceli ve kilo verdiren cinsten. :D Yakında zaten PC'ye çıkacak alet. Bence Skyrim oynamak çok zevkli olur. Özellikle ellerimizde büyüler falan yapmayı kim istemez ki!
 
Herşey tamam da, 1:30 daki hareketi yapmak gerekiyorsa herkesin boksör kaskına ihtiyacı olacak. 1:05 deki hareket için 6 aylık ders almak, ve arkasından masayı kıran hereket için karete... sixaxisimi seviyorum :p
 
Skyrim'i kolay kolay bırakmazlar. DLC gelecek yakında. Daha sonra yine DLC gelir (ki eminim en az 3-4 tane DLC gelir) Ayrıca PC de oynuyorsan zaten zibilyon tane mod var. Onlar oyunun ömrünü uzatmaya yeter.
 
Biriniz bana söyleyebilir mi, gittiğim her köyde bana saldırıyor oluşları oluşturduğum karakterin hatun oluşundan mı, yoksa elimin uzun olup gerekli gereksiz ne bulursan yürütüyor oluşumdan mı?
 
Yürütüyor oluşundandır. Sana yürütme demiyoruz, hobi olarak gene yürüt ama bari kimse görmezken yap. Alenen insanların malını mülkünü çalarsan saldırırlar elbet :D
 
Geri
Üst