Ses Kartı Önerileriniz ?

Herkese merhabalar , öncelikle marshall avt50 amp . , Rode NT1a mic. ' a sahibim evimde kayıt almak istiyorum amfileme yapmak için gitar tonlarını ve vokal kayıtlarını daha iyi alabilmek için ve preamp katı güçlü olan bir ses kartı almayı planlıyorum bütçe olarak 600 - 800 TL arası 2.el veya sıfır farketmez fakat hangi kartı almalıyım onun hakkında bilgi verebilir misiniz ?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Malesef bir mac kullanıcısı değilim , ama ilerisi için tavsiyenizi yabana atmayacağım teşekkürler üşenmeyip cevap yazdığınız için ...
 
Eğer çok fazla giriş ihtiyacı olmadan preamp katı gerçekten iyi -ayrıca AD/DA convertor fonksiyonu üst düzey - bir cihaz istiyorsanız çözüm RME Babyface'dir. Ancak fiyatı sizin bütçenizin biraz üzerinde. Benim netten izleyebildiğim kadarıyla 1200.- TL civarında 2. elini bulmak mümkün. Eğer bütçenizi ne yapıp edip bu civarlara çıkarabilirseniz hiç pişman olmazsınız ve total kalitenin ne demek olduğunu anlarsınız. Muhtemelen de bana dua edersiniz.:)
 
Tascam US-144MK II fiyatına göre oldukça başarılı bir ses kartı. Kayıt ortamında sinyal zincirindeki her ünite son derece önemlidir. Tek başına hi-end bir ses kartını, onunla beraber kullanabileceğiniz stüdyo monitörleriniz, mikrofonlarınız vs olmadan tam verimli şekilde kullanmanız mümkün değildir. Sinyal içindeki farklılıklarını duyabilmeniz için hem tecrübeli bir kulağa hem iyi akustiğe sahip bir odaya hemde iyi monitörlere sahip olmanız gerek.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
Mehmet Bey baktım göstermiş olduğunuz ürün gerçekten kaliteli ama fiyat olarak çıkabilirsem o düzeye alabilirim. teşekkürler değerli yorumlarınız için
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #8
Alp bey teşekkürler size de söylediğiniz gibi gerçekten fakat zaman içerisinde hepsini almayı planlıyorum bakalım :)
 
Bu bütçe ile Focusrite Scarlett ürünlerine bakmanızı tavsiye ederim, ben şu an RME'ye terfi ettim RME tabi home studyoda kompakt sınıfta tepe nokta gibi birşey. Ama sound karakteri ve stabilite olarak daha önce de kullandığım giriş seviyesi markalar arasında (M-Audio, Presonus vs.) RME'ye en yakın olan Focusrite Scarlett'ti. Pre-amp ve çeviricileri gayet güzel, tavsiye ederim.
 
Yeni ve güncel modellere yönelmekte fayda var. RME, Motu, Apogee gibi markaların kartları alınmayacaksa eğer orta seviyede ilk tercihim her zaman Focusrite önermekten yana. Focusrite Scarlett serisi fiyat/performans konusunda çok başarılı.
 
EMU 0404 den, Presonus 44 VSL ye geçtim. Resmen taş gibi alet. Gitarlar jilet gibi geliyor. Gecikme sıfır. Sistemle tam uyumlu çalışıyor. Tavsiye ederim özellikle heavy metal ve türevlerinde çalışan arkadaşlara...
 
Geri
Üst