Telecaster Modifiye Hakkında

Tamam bir soru daha. Gitara Floydrose takarsam eğer nutlar için üst eşiği monta etmem gerekecek. Ancak sanırım benim gitarda bulunan üst eşik kısmında yeterli alan yok. Nut u olduğu gibi yerleştirsem notayı etkilermi ? 1. perdenin aralığı daralacak çünkü
 
Aklımda seymour yok aslında. Biraz araştırmam gerekecek. Ayrıca sıfır fiyatı birçok markanın set fiyatına eşit neredeyse :) biraz araştırmaya girmek gerekecek sanırım :)
 
Abi hiç kullanmadım kullanmaya da niyetim yok doğrusu, 600 700 TL gibi rakamlara satılan bi sistem gereği yok :) Gitarı zaten 400 e satıyorum :D
 
zaten boşverin onu, tel değiştirmek tam bir ölüm.

siz en iyisi gitarın fiziksel durumu ile oynamayın. dolar şu an çok yüksek manyetik te almayın.araştırın markaların sitelerini, ses örnekleri falan oluyor çoğunda. arkadaşların dediği gibi ileride pişman olursanız, ki olacaksınız da, üzülmeyin.
 
Pişman olma huyum pek yoktur genelde, diğer konularda haklısınız dolar uçuk fiyatlarda o yüzden manyetik konusunda şimdilik araştırma kısmında kalacağım. Gitarın fiziksel durumuna gelecek olursak düzgün yapabildiğim taktirde bence başarılı bir sonuç alacağım, tek sorunum biraz zaman gerektirecek olması. Tek yönlü tremolo yerine floyd rose a karar verdim. Madem kasa oyulacak bir iki santim daha gitsin floyd kullanacağım. birkaç köprü buldum bile. En son iş boyama kısmı olacak, nakit daralmasına girmemek adına onu da zamana yayacağım. şu yüzden rahat davranıyorum. Gitarın satıştaki fiyatı 400 TL. yapacağım masraflar ( Manyetik - Köprü Sistemi ) parça halinde satabilirim en fazla kasaya yazık olur ki şuanda da severek çalmıyorum fazlasıyla sıkılmış durumdayım. Gözü karartmamın nedeni bu. Piyasa fazla durgun alım satım yok denecek kadar az. En azından kendi emeğimle modifiye ettiğim gitarı kullanırım. Baktım olmuyor duvara asarım. Gitar satılsın diye 200-250 liralara inmeyi düşünmüyorum çünkü :)
 
Bakarsın güzel olur be üstad :) Belki bunu isteyen başka arkadaşlara da yol göstermiş oluruz burda. Umarım yüzümün akıyla çıkarım işin içinden. Obican arkadaşımız freze konusunda yardımcı olsaydı daha rahat hallederdim ama olsun artık :)
 
Süper yalnız, gitar modifiyesi için freze tezgahı almaya doğru gitmiş yorumlar. :D

Ya arkadaşlar yapmayın etmeyin, affinity o kadar emeğe değmez. Hobi olarak uğracağım, zamanım var derseniz bilmem tabii. Ayrıca kimse tremolo blok uzunluğunun tele kasaya uymama ihtimalinden bahsetmemiş, özellikle Affinity kasaların genişliği daha az olabiliyor. Kesin uymaz demiyorum ama bir ölçün.
 
Ayrıca kimse tremolo blok uzunluğunun tele kasaya uymama ihtimalinden bahsetmemiş, özellikle Affinity kasaların genişliği daha az olabiliyor. Kesin uymaz demiyorum ama bir ölçün.

İşin bu tarafı da tabii ki.

Bu arada birisi dediğim siteden 89 dolarlık bir tele kiti alıp üstüne de kafasına göre manyetik takmış. Biraz başlıkla alakasız oldu belki ama sonuç bence hoş. Elde para tutup bu tür olaylara da girilebilir:

EDIT: Manyetikleri de aynı siteden almış ve onların da fiyatları uygun:

http://www.guitarfetish.com/Strat-and-Tele-Guitar-Pickups_c_8.html



 
Son düzenleme:
Süper yalnız, gitar modifiyesi için freze tezgahı almaya doğru gitmiş yorumlar. :D

Ya arkadaşlar yapmayın etmeyin, affinity o kadar emeğe değmez. Hobi olarak uğracağım, zamanım var derseniz bilmem tabii. Ayrıca kimse tremolo blok uzunluğunun tele kasaya uymama ihtimalinden bahsetmemiş, özellikle Affinity kasaların genişliği daha az olabiliyor. Kesin uymaz demiyorum ama bir ölçün.
Ölçmeden etmeden kasayı oymam zaten hocam. Genişlik fazla gelipte mi telim klavyeden çıksın istemem :) gerekli ölçüm işlerini yapıp uygun tremoloyu takacağım zaten. Bu işte en çok para tutacak kısım manyetik kısmı. Onun dışında uygun yollu tremolo her türlü işimi görecektir. Değip değmeme konusunda gitarımın tonlarını da klavyesini de severim. Tek problemim tremolo sistemini sabit köprüden daha çok sevmem ve tercih etmemdir. @hackeiommi sap manyetiğimin tonunu çok severim de köprü için biraz daha sert karakterli manyetik düşünüyorum. Yani gitarda çift sound olayını yakalamayı düşünüyorum. Tele tonları ve sert tonları swichle ayırmak düşüncelerim arasında. Bir de şunu sorayım e-bay dan falan alışveriş yaptığımızda örnek olarak $50 ' lık bir ürün ne kadara mal olur elime ulaşması ?
 
Aldığın firmaya göre fiyat değişir normalde 17,99 en ucuzudur(first class usps) fakat birçok firmanın anlaşması mevcut, anlaşma varsa 8-9 USD'e de gönderebiliyorlar.

Aklında bulunsun o telecasterın metal kısmının geniş olması manyetik alanı etkilediği için daha geniş bir alandan titreşim toplamanı(kabaca) bu sebeple odaklı sıkışık sert tonları almanı engelliyor. Yani telecaster soundunun en önemli bacağı bu zaten. Yani kabaca telecaster köprüsü biraz stratın 1+2 pozisyonu seri kullanıyormuşsun tonu yaratır. Standart humbucker bile taksan metal tabakanın olmadığı bir gitara göre farklı ton verecektir. Gerçi köprü değişirse o tabakadan da kurtulacaksın.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst