Pedallar Hakkında Yardım ?

T

The Doctor

Bir çok yere baktım fakat benim gibi ilk kez bir analog setup dizmek istiyen bu konu hakkındaki bilgisi çok az olan bir konu görmedim o yüzden açmak istedim, varsa lütfen link olarak atın konu fazlalığı oluşturmayayım o yüzden şimdiden özür dilerim.

Gitarım Epiphone sg G-400 Amfim, Mega amp 20 wt ilk amfim hala onu kullanıyorum, yaklaşık 1 yıla yakın bir süredir elektro gitar çalıyorum, çok rahat tab okuyup çalabiliyorum fakat nota bilgim yok o yüzden nota çalışıyorum

Boss os -2 bir pedalım var fakat istediğim tonu bir türlü alamıyorum prosesör düşündüm fakat her zaman ileriyi istedim daha rahat kullanışlı olduğunu söylüyorlar fakat eğer işin zor kısmını öğrenirsem daha rahat ediceğimi düşünüyorum onun için analog pedal dizmek istedim boss dışında başka pedallar hakkında bir bilgim yok pedalları yavaş yavaş uzun aralıklarla alıcam birden hepsini alabilecek bir bütcem yok

Tarzım; hard rock, country, rock, blues, metal fakat heavy değil. En baştan pedallarımı almak istiyorum hangi pedalı alarak setup ı dizmeye başlamalıyım , yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Bak bu pedal işleri adamı öldürür, kesesini kurutur, sömürür, eritir, demedi deme.

Tarz yelpazen bayağı da geniş. Tavsiye serisi başlamadan önce bir şeyi açıklığa kavuşturalım ki yanlışa sapmayalım.

En başta saydığın tarzlara uygun overdrive, distortion gibi pedallar mı aramaktasın? Chorus, delay, reverb, flanger gibi pedallar sonra mı geliyor senin için?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Zaman ile öğreneceğim :)
chrous delay reverb, flanger gibi peldalların işlerini bu gün öğrendim, ben en başından başlamak istiyorum overdrive bir pedalla güzel bir başlangıç yapabilirim hangi marka hangi model bakmalıyım, çanta olarak boss bcg 60 düşünüyorum
 
Açıkçası bir kaç pedal yazmak zor değil ama, pedal işi ciden deneme yanılma. Bir de işin aslı, bu kadar tarz pedalla olacak değil, cidden. Her şeyden önce amfin zayıf. Bu amfiye pedal önermenin seni kandırmaktan farkı yok. Ciddiyim.

Zira, bu tarzların soundlarını oluşturmakta kullanılan amfiler birbirlerinden farklı. İşin içinde Fender Tweedden Marshall Plexiye üç dört çeşit birbirinden farklı amfi var. Bunların tonlarını verecek pedalları toplamaya kalksan, iyi bir amfiden daha pahalıya patlar sana.

Benim tavsiyem, işe amfi veya amfi simülatörü bir prosesör ile başlaman. Prosesör olarak Line6 POD'ün ikinci elde 200 250 civarına bulabileceğin modelleri var. Bunların içinde Fender Twinden Marshall JCM'e 25-30 çeşit amfinin clean ve drive tonunu barındıran soundlar var. Yanında iyi kötü çeşitli efektler de. Elindeki amfi ile POD seni saydığın tarzlarda bayağı bir süre götürür. Ama chorus, delay gibi efekt pedalları ile kullanmada sıkıntı yaşarsın.

Bir de Tech21'in Sansampları vardır. Bunlar daha küçük boyutu, daha az şeçenekli ama tonları daha doğal pedallardır ve istediğin tazlara hitap ederler. Önüne, ardına da çeşitli efekt pedalları bağlayabilirsin.

Amfi olaraksa, Line6 Spider serisi var. PODların amfi kılıpına girmiş hali gibi düşünebilirsin. Ama seçenekler daha kısıtlıdır. Dediğim Line6 ürünleri dijital modelleyici ürünlerdir.

Bir de yine Tech 21'in Trademark serisi amfiler var. Bunlar da Sansampların amfi kılığına girmiş hali gibidir. Pedalı gibi kısıtlı ama gayet başarılı ve istediğin tarzları kaldırabilecek seçenekleri var. Ayrıca istediğin efekt pedallarını da rahatça kullanabilirsin.

Line 6 veya Trademark ürünleri ile de fazladan overdrive ve distortion pedallarına da para dökmekten kurtulabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Zamanınızı ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :) bu amfiyle ileriye gitmeyi düşünmüyorum zira ilk amfim gitara başladığım amfi olarak önerdiğiniz amfilere bakıcam, küçük bir prosesör ile başlayıp önüne efek pedal dizmeliyim yani ?
 
bence boss pedal boarda dünyanın parasını verme, şu an profesyonel değilsin (ki olsan da bence boss pedalboarda o kadar parayı vermeye gerek yok) o parayı başka bir pedala kaynak yaratmak için veya daha iyi bir pedal almak için kullanabilirsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
evet daha mantıklı ,

line spider IV 15 beni idare edebilecek bir amfidir ?
 
Zamanınızı ayırıp ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :) bu amfiyle ileriye gitmeyi düşünmüyorum zira ilk amfim gitara başladığım amfi olarak önerdiğiniz amfilere bakıcam, küçük bir prosesör ile başlayıp önüne efek pedal dizmeliyim yani ?

Biraz daha detay vereyim:

Önerdiğim ilk amfinin sayfası: http://tech21nyc.com/products/amps/guitar/ 30 ve 60 olarak iki modeli var, zamanla buna pedal da dizersin ihtiyacına göre.

Diğer amfinin sayfası: http://line6.com/spideriv/

Pedal: http://tech21nyc.com/products/sansamp/index.html

Prosesör: http://line6.com/pod20/

Bunlardan Tech21 ürünlerden drive elde ederken, bunları ayrıca delayi flanger gibi pedallarla da kullanabilirsin.
Ama Line6 ürünlerinden birini alırsan efekt pedalı dizemezsin. Çünkü bunlar hem dijital ürün, hem de içlerinde gereken efektlerin bir kısmını barındırıyorlar.
 
evet daha mantıklı ,

line spider IV 15 beni idare edebilecek bir amfidir ?

Orası zevk renk meselesi. Kendi kararını oluşturmak için denemen gerek. Bazıları seviyor, benimsiyor ama bazıları da "uzak dursun" diyor. Ama POD 2.0 prosesöre burun kıvıran yok gibidir. Dijital olmasına rağmen tonlar kaliteli. İki tane lambalı amfi almama rağmen elden çıkarmadığım tek dijital üründür.
 
bu bilgiler için gerçekten teşekkür ederim bunları almam gerçekten zamanımı alıcak :)
 
Acele etme zaten. Sonuçta bu aletleri bu aletleri bir kaç sene kullanacaksın. İçine sinmesi, pişmanlık yaratmaması gerek :) Bir de sakın denemeden, söze, vaade bakarak alma. Kesinlikle dene, elden al, kargo olayına falan girme. Hangi kargo şirketinden ne arıza çıkacağı belli olmuyor.
 
Geri
Üst