2014-2015 Grip Sezonu

Selamlar arkadaslar,

Malum kış geldi hastalık sezonu başladı yeni bir virus ortaya çıktı ve hızla yayılıyor çevremdeki herkes hasta ben dahil ve yeni çikan virus çok siddetli baş agrısı yapıyor.

Birde üstune bagısıklık sisteminize dikkat etmezseniz hemen yakalanırsıniz mazallah ondan sonra yorgan döşşek yatarsınız :)

Aşınızı yaptırın kurtulun şu illetten ben cektim siz cekmeyin.birde doktor dayıyor antibiyotigi ilacı,3 kutu ilac verdi.
 
Eylül 19'dan beri hastayım, tam iyileşemedim hala. İlaç kullanmadım inat ettim salak gibi geçer geçer diye. Çok ağır geçti gerçekten, hiç bu kadar uzun süreli hasta olmamıştım.
Boğaz yanması, kuruluğu, şişmesi, burun, ateş, öksürük, yorgunluk, kırgınlık... Biri bir gün baskın oluyordu biri bir gün azalıyordu ama öyle öyle 10 günü aşkın süre devam etti. Sağlıksız beslenme, yeterli uyumama, stres vs. hepsi etkiliyordur diye düşünüyorum. Ha ben doğuştan vitaminsizim o ayrı.
 
yaşım yazmıyor bile :) o niçin ?
Yaşınızdan kasıt 12 yaş üstü ve 65 yaş altını kastetmiştim.
Kronik hastalığınız yoksa,riskli bölgede çalışmıyor ve yaşamıyorsanız,riskli bölgeye seyahat planınız yoksa,bağışıklık sisteminizde doğumsal veya edinsel herhangi bir sorun yoksa kanımca gereksiz bir uygulama ve vücudunuza gereksiz yere sürekli mutasyona uğrayan (antijenik shift/antijenik drift) bir virüsün kısmi antjienini sokacaksınız.
Ki sağlık personelinin çoğu bu aşıyı yaptırmıyor bakanlık ''Olmak isteyen var mı'' diye isim listesi isteyip bedavaya yapacak olmasına ve riskli çaışan olmalarına rağmen.

Herhangi bir enfeksiyon uzmanına danışın.Yukarıdaki yazdıklarımdan farklı bir şey söylerse benle de paylaşmanızı rica ederim.
Gereksiz yere gereksiz antijenleri vücudunuza sokmayın.
Bir grip aşısının insana kattığı fayda/zarar ilişkisiyle bir hepatit b aşısının ya da kuduz aşısınınkinin arasında fesah fersah fark var.Her aşı mucize değildir bunu demek istiyorum.Bir immünoloji uzmanına ya da enfeksiyon uzmanına ya da hiç olmazsa herhangi bir doktora danışmadan ''millet yaptırıyor'' diye vücudunuza antijen (zayıflatılmış virüs materyali) sokmaya yer aramayın derim
 
Grip etkeni/virusu cok hizli mutasyona ugrayabilen bir dna yapisina sahip. Yani siz asi yaptirsaniz bile, hastaliga sebep olacak virus coktan mutasyon gecirmis olabiliyor ki aslinda cogu zaman da bu sekilde oluyor. Ayni zamanda grip sebebi virus, cesit olarak da cok fazla. Yani pek saglikli bir uygulama degil. Ha ise yaradigi olmuyor mu, bazen oluyor. O da bir ihtimal. Bu yuzden yaptirila da bilir. Vucuda verilen antijen, islevsel yapisini kaybettiginden oturu elle tutulur bir risk olusturmaz. Sadece metabolizmada bir miktar stres ve yorgunluk yaratabilir, bagisiklik direncine bagli olarak.
 
Toplu taşıma araçlarından inip de evinize, ofisinize filan geldiğinizde ilk iş ellerinizi yıkayın. Çok önemli şu iş. Spor ve C vitamini kadar önem verilmediğini düşünüyorum.
 
ya evde 5 kişiden 4ü hasta bi ben sağlam kaldım. kolay kolay grip olmam ama bi olursam da 2 hafta yatarım. üniversite sınavına hazırlanıyorum. bana da evdekilerden bi bulaşırsa :poop:
:D
 
Risk grubunda olan insanlar dışında grip aşısı pek anlamlı bir şey değil. Daha ziyade ilaç endüstrisinin cinlikleri bu işler.
Ayrıca, bu aylarda insanlarda görülen ve "soğuk algınlığı" (common cold) olarak bilinen tabloya da pek çoğumuz rasgele "grip" diyor, ama bu tablonun etkeni grip virüsü değil.
"Grip oldum" diyen arkadaşların gerçekte ne kadarı grip virüsü enfeksiyonu ? Orası belli değil.
 
Geri
Üst