Elektro Gitar Teli Hakkında...

Merhaba arkadaşlar..
Öğrenmek istediğim elektro gitar için tel çeşitleri ve bu tellerin hangilerinin nasıl karakter sahibi olduğunu gitara hangi karakter özellikleri sağladıklarını yapım maddelerine göre inceliklerine göre değerlendirirseniz sevinirim. Bu arada ltd ec1000 deluxe sahibi olacağım ve alınca bayağı bir bakımdan geçecek onun için
böyle bir başlık açtım.
 
Ernie Ball'un sitesinde bütün modellerinin E A D G B E olarak tek tel clean, Mi majör, La Majör, Re majör ve Sol majör akorlar olmak üzere clean ve distortion kayıtları var. Bütün modellrinin ! Bence bir fikir edinmek için iyi bir başlangıç noktası. Ayrıca hangi ünlü hangi Ernie Ball'u kullanıyor bilgisi de var. Sana yakın bulduğun kişilerden yola çıkabilirsin.
Benim kullandığım kullandığım Power Slinky 11-48:
http://www.ernieball.com/products/electric-strings/1712/power-slinky-nickel-wound

Tel çok değişkeni olan bir konu. Kalınlığı, kaplaması, kullanılan malzeme. ( örneğin, Dean Markley likit nitrojende soğutur tellerini üretim aşamasında, çok severim bu işlemin kattığı tonu, ama en fazla 10 gün korur bu tonu ^^ )
Bana hep kalın telle daha çok ağacın tonunu, ince telle daha çok manyetiğin tonun alıyorsun gibi gelmiştir.
Bir çok kişiye ince telle çalmak daha kolay gelse de ( hız, bend ) bana hep 11-48 ideal gelmiştir. Daha kalın telin gerilimi daha fazladır, böylece tuşene daha çok cevap verir ve bendleri daha ince ayarla yapabilirsin. Sanki tel daha dirençli olduğu için sana daha çok karşı koyuyor böylece karakteri daha çok ortaya çıkıyor.
 
Geri
Üst