Naçizane Bir Tavsiye Ve Teşekkür

Selam arkadaşlar,
Yazmadan duramadım, hatta kendimi mecbur hissettim.
Bu forumda, tecrübeli ağabeylerimizin ve kardeşlerimizin söylediği gibi, elektro gitardan iyi ton almak gerçekten kaliteli bir amfi ile oluyormuş. Bunu artık mantıken ve sözde değil bizzat tecrübe etmiş biri olarak söyleyebilirim. Bugüne kadar evimde hibrit bir Marshall VS230 ve Blackstar HT20 kullanıyordum. Onlarda hoşuma gidiyordu ama ENGL a geçince resmen herşey değişti. (Tonlara bakış açım bile 2 günde değişmeye başladı). Stüdyolarda ise cılkı çıkmış kofti amfiler vardı genelde (belkide bizim gittiklerimiz öyleydi.)
2 gündür yeni amfimle çalıyorum ve kendimi 10 kat daha mutlu hissediyorum, gitarlarımın sınıf atladığına şahit oluyorum ki bu bence çok çok önemli. İnanılmaz tonlar, net bir ses, süper ötesi bir drive, anlatması benim için gerçekten zor ama tecrübeli arkadaşlar sanırım bunu daha iyi ifade edebilirler.
Yaşadıklarımdan çarpıcı bir örnek daha vermek gerekirse, artık analog pedallarıma neredeyse ihtiyaç kalmadı. Bu amfiyle beraber kullandığım pedallar, ISP Decimator (olmasada olabilir), BBE Sonic Stomp (bundan vazgeçemem diyordum ama buna bile çok ihtiyaç yok) ve Marshall Compressor (buda zevk meselesi). Geri kalan pedallara neredeyse hiç ihtiyaç kalmadı. Distortion mış, Overdrive mış, hikaye :) @antbalci kulakların çınlasın yaptığın kocaman pedalboard boşa çıkacak :):):)
Şahsen ben iyi bir ton alabilmek için gitardı, pedaldı çok uğraştım, iyi sonuçlarda aldım kendimce. Ama hiçbiri iyi bir all tube amfi gibi değilmiş bunu daha iyi gördüm.

Başlıktanda anlaşılacağı üzere, naçizane benim tek tavsiyem önce amfi işi halledilmeli. Yani birçok konu açılıyor forumda hangi gitarı alayım hangi pedalı tavsiye edersiniz diye. İşte tüm bunlardan önce gerçekten iyi bir amfiye sahip olun derim. Sonrasında hangi pedala vs. ihtiyacınız var bakarsınız. Yani kendi adıma, ben iyi bir amfiye sahip olmadan ton peşinde koşup boşuna paralar harcamışım bunu görüyorum şu anda. (ki önceden kullandığım amfilerde çok kötü değildi, buna rağmen)

Ayrıca ve tekrardan Thomanndan alış veriş konusunda yardımını esirgemeyen @izzzyy kardeşime teşekkür ederim. Bunun dışında teşekkür etmek istediğim 2 kişi daha var ki onlarda akılcı, mantıklı ve doğru bilgilerle beni yönlendirdiler. Doğru hedefe ulaşmamda bilgileri ve tavsiyeleri ile yardımcı oldular. @hackeiommi ve @Sinan Güngörer ağabeylerim. Sizede çok teşekkür ederim bana vaktinizi ayırdınız, sağolun.
Sevgiler, saygılar
 
Her seferinde anlatmaya çalıştık, çoğu zaman tepki gördük fakat senin de tecrübe ettiğin şey birkez daha gösteriyor bir lamba kırılması tadı vermiyor hiçbirşey. Yanyana koyana kadar anlaşılmıyor. Herşeyden önce aldığın amplinin seni mutlu etmesine çok sevindim, güzel günlerde kullan, gelecek ay ıslatacağız yalnız, daha ayrıntılı kritiğini orda alırım ;)
 
15 yıl öncesine dönünce pahalı amfileri almak kolay değildi. Pedal ile olmayacak mucizeyi yaratmaya uğraşıyorduk. Toplamda harcanan parayı düşününce pedallara verdiğim paralara çok iyi amfiler alabilirdim. Bir de böyle forumlar yoktu...
 
Her seferinde anlatmaya çalıştık, çoğu zaman tepki gördük fakat senin de tecrübe ettiğin şey birkez daha gösteriyor bir lamba kırılması tadı vermiyor hiçbirşey. Yanyana koyana kadar anlaşılmıyor. Herşeyden önce aldığın amplinin seni mutlu etmesine çok sevindim, güzel günlerde kullan, gelecek ay ıslatacağız yalnız, daha ayrıntılı kritiğini orda alırım ;)
Eyw her türlü :)
 
Hayırlı olsun,
ENGL hangi modeli ve ne kadar para harcadınız?
Teşekkür ederim, ironball kafa ve 212 pro kabin aldım.
Kafa +footswitch+kargo 833 euro
Ürünleri teslim alirkende 416 tl vergi ödedim.
Kabini ise dore den takas+nakit yoluyla aldım. Ht20 combo yu 1100 tl ye saydik üstüne 950 tl verdim. Gerçi kabin için çok daha az nakit verip alabilirdim ama uğraşmak istemedim. (Uzun hikaye)
 
Hocam peki HT20 ve Ironball arasındaki yapısal farktan bahsedebilir misiniz? AllTube demişsiniz ya Engl için, Blacstarda bundan farklı olarak ne var? Ben de 2 3 gün önce aldım HT20yi daha kabinim de yok emulateddan bilgisayar hoparlörüne verebildim şimdi bunu okuyunca neyle karşılaşacağımı merak ediyorum fazlasıyla.
 
Bende işin teknik boyutuna hakim değilim anlatabilecek kadar ama bununla ilgili forumda epey yazışma var. Özetle söylemek gerekirse ht 20 all tube değil hibrit bir amp. Gerçi all tube diye satıyorlar ama değil.
 
Anladım hocam ben zaten doğrudan tonu amfiden almak yerine prosesörden giriyorum. Zoom 505 ve 505II var 2 3 distortion patchim var onlarda da lambalı bir amfiden geçerse daha da güçlü bir ton elde ederim niyetiyle aldım bir de ISF muhabbeti vs daha ince ayar yapmama olanak sağlayacak diye. Öğrenci adamız para buna yetti yoksa ileride sağlam bi Diezel olur 5150 olur niyetliyim :D
 
Geri
Üst