Uçakta Enstrüman Taşıma-- Yardım

Merhaba. Arkadaşım istanbuldan trabzona pegasus ıle gelecek. Sagolsun ordan alacagım bır gitarı getırecek gelırken. Hardcase dikdörtgen ve büyükce bir case. Bu adamlar bir sorun çıkartır mı ? Ekstra ücret alırlar mı ? Bu case bagajamı gıdecek yoksa kabine mi? Kafamda bir sürü soru var. Müşteri hizmetlerini aradım saçma sapan bir uygulamaları var. Yardımcı olmadı hiç bu durum. Sizden bilgi ve fikirlerinizi almak istedım. Teşekkürler.
 
Ben thy ile yolculuklarimda softcase ile kabine almistim. Bacaklarimin arasinda durdu gitar. Sorun olmamisti. Ancak iyi arastirin cunku bazi firmalar (yanlis hatırlamıyorsam onur air vardi icinde) ekstra ücret isteyebiliyor yolcu gibi. Bir de buyuk hardcase diyorsun. Kabine sigmayacak birsey ise sikinti. Turkiyede ucaklarda da bagaj sistemi kargo sirketlerinin mantiginda. ne olursa olsun guvenmiyorum malesef.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ben thy ile yolculuklarimda softcase ile kabine almistim. Bacaklarimin arasinda durdu gitar. Sorun olmamisti. Ancak iyi arastirin cunku bazi firmalar (yanlis hatırlamıyorsam onur air vardi icinde) ekstra ücret isteyebiliyor yolcu gibi. Bir de buyuk hardcase diyorsun. Kabine sigmayacak birsey ise sikinti. Turkiyede ucaklarda da bagaj sistemi kargo sirketlerinin mantiginda. ne olursa olsun guvenmiyorum malesef.
Bu gitarı forumlarda görmüşsünüzdür.. Gitar bu ve case i de bu. Ne yapacagımı pek bılemıyorum suan karanlıktayım.
 

Dosyalar

  • 10112009056.jpg
    10112009056.jpg
    211.6 KB · Gösterim: 1,225
Sonunda alici bulmasi guzel oldu. Cok şık bir ESP. Uzun süre satilamamasi sasirtiyordu beni. Ancak dedigim gibi, hardcase olayinda ne olur inanin hic fikrim yok. Softcasede cogu firma sorun cikarmiyor ancak.
 
Hocam bildiğim kadarıyla size tanınan bagaj kg hakkını aşmadığınız müddetçe sorun yok, aşarsanızda kg başına 5 tl gibi bi ücret verirsiniz. ben sanıyorum 2 kez verdim hardcase ile.hatta sagolsunlar enstrüman olduğunu söylediğimde uçak bagajına ayrı bir yolla götürdüler.Onurair di bu firma.Pegasusun da daha aşağı olacağını sanmıyorum.tellerini gevşeterek koyun yukarısı biraz soğuk olabilir :)
 
Selamlar,

İstanbul'dan Antalya'ya Pegasus ile yapacağım bir yolculukta akustik gitarımı bol cepli, kabarık, yani içi doluyken baya kaba duran bir gigbag ile yanıma almıştım, bavullara takılan cinsten bir etiket takıp yanıma almamı söylemişlerdi, gidişte bacaklarımın arasında götürmüştüm. Hatta dönüşte uçak boştu baya, ite kaka koltukların üstündeki rafa sığdırıp öyle getirmiştim. Tek deneyimden hareketle bir karara varmak yanlış tabii, ben yine de arayıp, görüşüp sormanızı tavsiye edeceğim, ama yaşadığımı aktarayım dedim yine de.

Umarım kazasız belasız getirirsiniz, şimdiden hayırlı olsun. :)
 
Case boyutları yaklaşık 110x45x10 cm. 1-2 santim de pay koy sapı, kilidi vs için ... bu ölçülerde koltuküstü dolaplara sığmaz sanırım, o yüzden problem çıkarabilirler. Kendim yapmadım ama duyduğum bir uygulama, binmeden kontuarda konuşursan, uçak kapısında alıp uçuş ekibinin kendi malzemelerini koyduğu yere, müsaitse yerleştiriyorlar.
 
Ben bir kere gitarimi uluslararasi ucusta bagaja vermistim, cunku hard case'i cok buyuktu. Kirilmadan geldi. Ama su sekilde yapmistim: oncelikle hard case'i bantladim. Sonra hard case'i balonlu naylon ile sardim ve bantladim. Sonra da o halde karton bir kutuya koyup onu da bantladim. O zaman basina bir sey gelmedi. Tabii bir de kutunun her tarafina fragile cikartmasi yapistirmistim.
 
Pegasus bu boyutlarda bir case ile kabine almaz. Eğer kılıf, gig bag ayarlayablirsen kabinez alabilirsin. Case de bagaja gider. Bu arada Pegasus'ta bacak arasına gitar alma diye bir şey de yok. Zaten koltuğa zor sığıyorsun bacaklar ön koltuğa dayanıyor. Kafanın üzerindeki bagaj kısmına gönül rahatlığıyla koyabilirsin.
 
Aslında benim de benzer bi konuda endişelerim vardı konu açılmışken paylaşmak ve fikir almak istiyorum. MEB okullarından birinin çocuk korosunda etnik telli çalgıları icra ediyorum, nisan ayında Rusya'da bir konserimiz olacak. hadi cura küçücük alet onu dolaba attık diyelim, buzuki'yi ne yapabilirim bilmiyorum, öyle kemik gibi bi case'im de yok, korumalı kalın ped kılıfı var. bagaja vermeye çekiniyorum zira 1 ay thomann'dan gelmesini dört gözle bekledim onun, dahası zarar görse onu telafi edecek luthier de yok burda. acaba yanıma almama izin verirler mi, kucağımda durur , neticede koltuk işgal etmiyorum ama belki güvenlik riski açısından arıza çıkarabilirler. daha da olmadı sadece cura'yı alıp repertuarın alayına basacam tıngır tıngır :)
 
bir sorun yaşayacağını sanmıyorum . geçen yaz türkiyenin her yerine konsere gittik yolculuklarımızın çoğu uçak ile oldu. davul hariç herkes gitarlarını el bagajı olarak yanına aldı aralarında kocaman hardcase olanda vardı softcase olanda.
 
Yasal bir düzenleme olmasa da el bagajı almaya genelde süpervizörler izin veriyor. Yine de riske atmamak adına önce sormanızı ve evet cevabı alırsanız cevabı veren kişinin adını vs öğrenmenizi öneririm.
 
pegasuslada gittiğimiz oldu diye hatırlıyorum.. ama tabi diğer arkadaşlarında dediği gibi madem yakınsınız yine de gidip sorun tedbirli olun
 
Evet gittim sordum hatta şuan havaalanından yazıyorum. Ambara gonderılıyormus ordan banttan değil ayrı olarak teslim edılıyormus. 15kılo sınır varmış. Sana bisey olursa bizi ilgilendirmez kağıdı ımzaltıyorlarmış. Napcam simdi mecbur kargoya
 
Geri
Üst