Dostlar ben relic bir gitar almak istiroum.Ama hiç çalmadan 30 yıllık bir gitar almak istemiyorum.Amacım yeni 0 bir relic gitar almak ve onu kendi elimde eskitmek.Lakin nereden ve nasıl alacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Fabrika çıkışlı relic gitar istiyorsunuz sanırım.Dostlar ben relic bir gitar almak istiroum.Ama hiç çalmadan 30 yıllık bir gitar almak istemiyorum.Amacım yeni 0 bir relic gitar almak ve onu kendi elimde eskitmek.Lakin nereden ve nasıl alacağımı bilemiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
Benim anladığım kadarıyla doğal (kendi kendine) olmasını istiyor. Bildiğim kadarıyla üstteki cilanın inceltilmesi lazım.Fabrika çıkışlı relic gitar istiyorsunuz sanırım.
Zuhal'e gittiğimde bu tarz Fender Stratlar görmüştüm, ama epeyce pahalılar. Fiyatlar 30k, 40k, 50k, 70k mertebesinde. Bilgi olarak geçeyim dedim.
Ya da herhangi bir 0 gitar alıp relic işlemi uygulatabilirsiniz.
Sanırım sorunuzu yanlış anladım, bilmiyorum.
kendiliğinden eskitilmiş görünüm istemiyorum elimde eskisin istiyorumFabrika çıkışlı relic gitar istiyorsunuz sanırım.
Zuhal'e gittiğimde bu tarz Fender Stratlar görmüştüm, ama epeyce pahalılar. Fiyatlar 30k, 40k, 50k, 70k mertebesinde. Bilgi olarak geçeyim dedim.
Ya da herhangi bir 0 gitar alıp relic işlemi uygulatabilirsiniz.
Sanırım sorunuzu yanlış anladım, bilmiyorum.
bağzı yerlerde nitro selülöz cilalı gitar al diyorlardı ama nereden alınacağını söylememişlerdiBenim anladığım kadarıyla doğal (kendi kendine) olmasını istiyor. Bildiğim kadarıyla üstteki cilanın inceltilmesi lazım.
Sanırım custom shop dışında nitro finishli gitar yok. Yada kendiniz yaptırmanız gerekiyor.bağzı yerlerde nitro selülöz cilalı gitar al diyorlardı ama nereden alınacağını söylememişlerdi
Kendi kendine eskimesi bile çook uzun sürer herhalde bende 22 yıllık bir gitar var. Standa koysan zannetmiyorum ki 3 yıllık bir gitardan farklı dursun.Fender eski classic series gitarlarının bazılarında nitro cila kullanıyordu.60s Jazzmaster dan aklımda kalmış.Ama öyle 1-2 yılda olacak bir iş değil.Gitarın eskimesi spontane bir hadise genellikle.Zaten şu an kullanılan nitro ile Vintage nitro aynı şey değil.Gibson konusunda şansınız yok zaten.bir de aklıma thin skin serisi geliyor fender in bir süre yaptığı bir seri.En mantıklısı kozmetiği iyi değil diye ikinci el ucuza satan birinden almanız Eğer gitar alırken tek kriteriniz bu olacaksa
Bu dediğiniz her gitar için geçerli. Yıllarca beklemek istemiyorsanız gitarı ince nitro ile boyatabilirsiniz, aksi takdirde kafadan çok bin tl ve yıl çıkarmanız lazım. Nitronun inceliği ve cilada ne kadar plasticizer olduğu önemli.kendiliğinden eskitilmiş görünüm istemiyorum elimde eskisin istiyorum
yıllar içinde eskisin istiyorum ben zatenParadoks olmuş. Nitro cilalı gitarlar kullanım yoğunluğu ve etraf şartlarına göre zaman içinde eskirler. Bunun süresi bu şartlara göre değişir. Elinde eskisin diyorsan yıllara ihtiyacın var.
çalınabilirlik özelliğiO zaman soruyu "0 relic gitar nereden alırım" olarak değil, gitarların hangi özellikleri zamanla doğal bir vintage görünüme sahip olmasını sağlar şeklinde sormak daha faydalı olur.
Steal olan mi play olan mi 🙂)çalınabilirlik özelliği
hırsızın gitar çaldığı bir senaryoda her ikisi de : DSteal olan mi play olan mi 🙂)
Aksam aksam guldurdun beni 🙂hırsızın gitar çaldığı bir senaryoda her ikisi de : D