Bende Schecter Omen Extreme 7 var, manyetikleri Seymour Duncan Full Shred, sonuç mükemmel, daha önceki gitarım Cort x6 idi.
Onunla bunu karşılaştırınca, Cort X6'da duyduğum Clean tonların çamur olduğunu anladım, Omen 7 nin klavyesi de baya rahat, gitarı aldığım ilk 1 hafta 7.telin varlığı nedeniyle zorlandım ama bu klavye rahatsızlığı değil, daha sonradan özellikle 7 telli parçalarla bestelenmiş parçaları deneyeme başlayınca elim iyice alıştı ve şu an gözüm kapalı çalıyorum.
Full Shred manyetiklerle beraber olunca gitar resmen coşuyor, bence 2000 liralık ibanezlerden sound açısından bir eksiği yok, manyetik tavsiyesi yapacaksanız tavsiye ederim, stok manyetiklerle de çok rahat bir süre idare idare edersiniz, gece de gitar çalmayı sevdiğimden, tercihimi amfi yerine Pod hd500x den yana kullandım bence harika bir ikili oldular.
Ipad varsa JamUp Pro XT uygulamasını almanızı öneririm, PC'deki Amplitube ve Guitar Rig programlarından çok daha iyi sonuç veriyor.
Ipad ve gitar bağlantısını da mydukkanda satılan 28 liralık Cherub GB2i denilen Irig benzeri cihazla yaptım, gayet başarılı, normal irig almaya bence hiç gerek yok ama irig HD ya da irig Pro alınacaksa daha iyi olur.
Zaten iPhone 5 cihazınız var sanırım, ipad yerine onu da kullanabilirsiniz, jam up xt pro markette 10 lira civarı bir şeydi, extra fazladan amfi ve pedal isterseniz uygulama içerisinden alınabiliyor. Denemek için bahsettiğim cherub'u alıp fikir vermesi açısından satın alabilirsiniz, memnun etmese bile ki bana şu an için yeterli geldi, en azından denemiş olup neler yapılabileceğine dair bir fikir vermiş olur, bu cihazın kendi üzerinde kulaklık çıkışı ve amfiye giriş seçenekleri de var, yani toplamda kargo dahil hem uygulamayı hem donanımı 40 liraya, halletmiş olursunuz, geriye bir tek gitar kalıyor.