Ogün Sanlısoy

albüm dinledikçe güzelleşiyor ben "yar olmadın" "de bi da" ve "diyorlar" şarkılarını albümü 5-6 kez dinledikten sonra keşfettim şimdi ağzımdan düşmüyor ne diim
 
bence sonderece başarılı umarım devam eder gençlerin dışözentiliğine sonverecek kadar başarılı olurlar ama saydım şarkısı ve kimdi bi harika olmuş
 
Sadece klibine çektiği parçalarını dinledim pencere ve saydım ikiside güzel tabe pencere daha güzel!biraz geç olacak ama gidipte benim de albumu almam lazım sanırım!
 
Butun parcalar onlar gibi guzel degil ama assagi yukari ayni boyutta....Benim en cok hosuma giden parca Diyorlar....
Bide Sana Dedim diye sanki rap tarzina ozenti bi parca var ki hic begenmedim....
 
arkadaşlar adam müthiş işte başka diyecek bişey yok.bi de ben bi röportajını okudum diyo ki"albümde prodüktör ben olduğum için kasmadım,şarkı darbuka istedi koydum,bendir istedi koydum zaten müzik evrenseldir"diyo.yani bu konu kapandı ama röportajı yeni okudum onun için bişeyler yaziim dedim,en güzel cevabı kendisi vermiş.bu arada darbukayı yadırgayan "metalci" arkadaşlar,bu bizim kültürümüzdür yabancı özentiliği yapıp kimliğimizi kaybetmeyelim.bunun arabeskle ilgisi yok madem öyle,pentagram da şarkılarında saz kullanıyo (bkz.anatolia)
bu arada lütfen dikkat Şanlısoy diil SANLISOY!
 
bencede bu albümü dinlemeden önce arkadaslarında dedii gibi önyargıların bi kenara bırakılmsı lazım.albüm grcktn de dinledikce güzellesiyo.bence adam basarılı. :metalhead
 
wampir demiş ki:
bencede bu albümü dinlemeden önce arkadaslarında dedii gibi önyargıların bi kenara bırakılmsı lazım.albüm grcktn de dinledikce güzellesiyo.bence adam basarılı. :metalhead
adamın başarılı olduğu açık bir gerçek ben şahsen hiç önyargısız gittim aldım ama bilemiyorum yinede beni yoruyor dinlerken.çok fazla kafiye var şarkılarda.şiirsel nitelikte olsun diye yapmış desem ardarada o kadar çok kelime varki tek harfi farklı kelimenin kalanı aynı.niye sevemiyorum ben bu tarz sözleri çözemedim.
 
1971 yılında Gölcük'te doğdu. Babasının görevi dolayısıyla pek çok farklı bölge ve şehirde geçen ilkokul yıllarından sonra Fenerbahçe Lisesi'nde ortaokul ve liseyi okudu. 1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümüne girdi ve mezun oldu.
1989 yılında yakın arkadaşı Kubilay Özvardar ile birlikte hazırladığı akustik dinleti onun ilk sahne deneyimiydi. Bu yıllarda Sugar mice grubuyla çalışmaya başladı ve ilk demo kaydını gerçekleştirdi. Daha sonra çeşitli amatör gruplarda solist olarak çalıştı.

1992 yılında Pentagram'a katıldı ve aynı yıl çıkan Trail blazer albümünde vokaliyle yeraldı. Türkiye'de ve yurtdışında Pentagram'la pek çok konser gerçekleştirdi. 1993 ve 1994 yıllarında Hıbır ve Rock dergilerinin okuyucuları tarafından Yılın En İyi Erkek Rock Şarkıcısı Solisti seçildi.

1994-95 yıllarında Gür Akad'ın kurduğu Klips grubunda solist olarak yeraldı ve bu grupla çeşitli konserler verdi. 1995 yılında piyasaya çıkan Özlem Tekin'in ''Kime Ne '' adlı ilk albümünde besteci, enstrümanist ve süpervisor olarak çalıştı.

1996 yılında Pentagram grubundan ayrılarak ilk solo albümünün çalışmalarına başladı. 1999 baharında Tempo Müzik(Raks) ten çıkan ''Korkma'' albümü Ümit Kuzer'in prodüktörlüğünde gerçekleştirildi. O GÜN albümü sanatçının ikinci solo albüm çalışması oluyor.


maksat hizmet olsun bu özgeçmiş varmıydı sitede önceden gerçi çoğumuz biliyoruz bazılarını ama yazıyım dedim
 
korkma albümü piyasaya tekrar çıkacak gibi görünüyor arkadaşlar çünkü daha önce de birkaç programda söz konusu olduğuna şahit oldum... ogün ün son albümü de çok başarılı bence dinlenmesi gereken şarkılar war...
 
Geri
Üst