Ogün Sanlısoy

Ayrıca klavye öğelerinin ön planda bulunmasının sebebi.Bilindiği üzere Korkma 99 Ogün'ün ilk solo çalışması ve istediği başarıyı elde edemediği,üstünde durulmayan bir albüm.Bunun üzerine Ogün hem albümü yeniden kaydedip,bilinmesi sağlamak amacıyla,hem de Hayko Cepkin gibi müzikal anlamda tartışılır fakat klavye konusunda son derece başarılı bir insanı kullanarak farklı birşey elde etmek istedi.Yani nasıl olsa yeni bir çalışma değildi ve Ogün'ün de yeni birşeyler denemesi son derece doğal karşılanabilir.
 
ogün bu ülkede en iyi brutal vokal yapan insanmı :) brutal vokal yapan görmesek inanacağızda :) klavye konusun da yetenekli bir insan hayko gerçekten...neyse herhalde yeni albüm de bu kadar klavye bolluğu olmaz...
 
karamevsim demiş ki:
ogün bu ülkede en iyi brutal vokal yapan insanmı :) brutal vokal yapan görmesek inanacağızda :) klavye konusun da yetenekli bir insan hayko gerçekten...neyse herhalde yeni albüm de bu kadar klavye bolluğu olmaz...


Kimmiş onlar bakiiim :LOL: Ayrıca klavye de rcok müziğin bir parçasıdır çok eski zamanlardan beri , yeni albüm ya akustik yada thrash olucak yani sana müjde vereyim olma ihtimali pek fazla değil :)
 
türkiye bir sürü death metal grubu var.(suicide,nettlethrone,cenotaph,decaying purity,carnophage,uck grind,soul sacrifice)...yanii bunları dinleyince brutal nedir anlıyorsun...daha doğrusu anlayamıyorsun ama :) anlıyorsun aslında yani...öyle yanii bayan Müge.benim bildiğim klavye artık gothic felan black metal de kullanılıyor.rock müzikte de kullanılıyor ama ne bileyim pek uyuşmuyor sanki.neyse ney işte...yola devam...
 
Neden olaya 99 yılının penceresinden bakmaya çalışmıyorsunuz,9 sene evvelinin şartlarını düşünmek bu kadar zor olmasa gerek. bugünkü gibi her eline elektro gitarı alan rock albümü adı altında bişeyler yapamıyordu,bunu yapabilen ve iradeli davranan nadir sanatçılardan biridir Ogün Sanlısoy. Korkma albümü söz yazımı açısından Türk rock müzik tarihinin en iyi albümlerinden biridir. sounduna gelince Ogün her yerde onun deneysel bir çalışma olduğunu söylüyor zaten,muhteşem soundlu bir albüm yaptım demiyor ama adam albümünün arkasında ,burda önemli olan albümün 9 yıl sonra bile aynı ilk günkü tazeliğiyle dinlenebiliyor olması,o beğenmediğiniz soundu da bize açıkçası dönemin imkansızlıklarını hatırlatıyor,o zamana değil bugüne bakmak lazım Üç albümündeki imkanlara neler yapılabildiği görülmeli adamın geçmişi ve geleceği ona göre yargılanmalı. Bir kere artık şu anlaşılsın kim ne derse desin, Ogün Sanlısoy Türkiye'nin en iyi söz yazarlarından biridir.şarkılarda gereksiz gereksiz çığlıklar duymak istiyorsanız etrafta bolca var alın dinleyin,karışmayın Ogüne artık kaç yıl oldu hala kurtulamadınız şu zihniyetten. Yok darbuka kullanmış ney kullanmış,siz kim oluyorsunuz da darbukayı aşağılar gibi ithamlarda bulunuyorsunuz, bu ülkede elektro gitarla doğmuşsunuz gibi özünüzü inkar eder tavırlarda bulunmayın bence, Ogün ya da X sanatçısı darbuka da ney de kullanır gerekirse ve kullandı da bkz. Pencere .
 
ogunkolik arkadaşıma tamamen katılıyorum...şu ülkede artık özünü kaybetmeden rock müzik yapan çok ama çok az sayıda insan var.ogün de bunlardan birisiydi aslında...değişti sanırım.yada hiç değişmedi...neyse ''kaybettik severken'' adlı parçaya klip çekilmiş sanırım.
 
Klip çok uzun zaman önce yayınlandı zaten. 4-5 ay olmuştur heralde. Klip DVD'deki görüntülerden ve bir kaç konser görüntüsünden oluşuyor.
 
konu da değiştirilecek gibi değil ki arkadaş amma saçmalamışsın yani.ogün çizgisinden kaymış diyorsun bahsettiğin albüm 9 yıl öncesinin yeni versiyonu da 2008 değil 2007 yapımı.korkma99 da olmadığını iddia ettiğin gitarları da hakan utangaç(pentagram).deniz yılmaz(kurban)gür akad gibi üstadla çalıyor basları ise tarkan gözübüyük(pentagram).ayrıca ogün abinin brutaline de laf atmışsın bana hem brutal.hem trash hem powe vokaller yapabilen hem alternatif rock tarzında şarkılar söyleyen hem de duygusal şarkılar söyleyebilen bi kişi daha göstersene.ogün abi kada iyi söylemesine gerek yok sadece söyleyebilen birini göster ona da razıyım.birilerine saçma sapan laf atınca kendini çok bilgili zannedenlerden olduğun açık bu yüzden cevap yazmayacaktım ama dayanamadım bi kereliğine yazdım konu kapansın zaten tartışacak bi şey de yok ortada
 
ben klavyelerden dolayı gitar tonları bile doğru düzgün çıkmıyor dedim(2007 yapımı).hem ben korkma99 için hiç bir laf etmedim ki.neden bu kadar kızıyorsun.ben brutali için konuştum sadece clean vokalleri ni beğeniyorum zaten.laf atmıyorum..ahh bee kardeşim bizde dinliyoruz adamı ama eleştirince...ben müzisyen değilim çok bilmişte değilim.sadece bir dinleyici olarak eksik yönlerini eleştirdim.hepsi bukadar :)
 
Ogün değişti, çizgisinden kaydı diyenlere pek bi anlam veremiyorum ben.Korkma 99 albümü
imkanlarını bi düşünsenize.Rock müzik şimdiki kadar popülermiydiki.İmkanlar elverişlimiydiki.Kim rockçı olmak istiyodu veya kim ben rockçıyım diyobiliyodu şimdiki gibi.En azından ben hatırlamıyorum.Hem 99 albümü Ogün'ün ilk albümüydü.Bununda etkisi var bence.Korkma albümü yeniden gözden geçirilmiş, klavyede iyi olan hayko'da albüme renk katmış.Ama bence bu albüm 99 albümünden çok daha fazla tutulur.Ogün'de zaten kendini ispatlamış bir müzisyen.Çalıştığı sanatçılarda zaten ortada.Türkiye'nin en iyi hevay metal grubu Pentagram.Ordada çalmıştı zaten.
Yani çizgiye devam.
 
Yeni konserinde geldim, tek kelime ile muhteşemdi! Kudurtdu milleti. Ama, Bijen Rahimi'nin performansı ayrı bir süperdi. Hayran kaldım kendisine. Özellikle Yaşıyorum şarkısında ağttığı solo ile ağzımı açık bıraktı.
 
usta duyduğum kadarıyla akustik işi yavaş yavaş yalan oluyor sanırım single tarzı bişeyler olabilir yani albüm olmaz ama 3-5 şarkının akustik versiyonu yapılır.ahh akustik bi çıksa da trash albümü bklemeye başlasak:)bu arada akustikte en çok merak ettiğim nokta ogün ün bi kaç pentagram şarkısını da coverlayacak olması.yani pentagram da bana ait olan şarkılardan bi kaçını akustk olarak yorumlamayı düşünüyorum demişti.sanırım fly forever ın sözleri ogün abiye ait fly forever akustik de çok iyi olur :twisted:
 
Akustik albüm çıkar mı bilemem ama öncelikle 2-3 yeni şarkıdan oluşan single var.Hatta mayıs ayında çıkması planlanıyordu fakat henüz ses seda yok.Heyecanla bekliyorum.
 
ogün herşey parayla oluyor diyordu yine durumlar iyi değil galiba :D
hep gecikir zaten denilen zamanda olmuyor :LOL: neyse çıksın da biraz gecikmesi sorun değil...
 
ya tabi ki durumlar iyi değil usta.adam kendi şirketini kurdu korkma07 yi çıkardı ama satmadı o da yani para filan kazanamıyor ki.zaten şirketi para kazanmak için değil özgür olmak için kurdu ama yine de para olmayınca da olmuyor bu işler.ama ogün abi hep dediği gibi bizim gibi onu gerçekten dinleyenler destekleyenler olduğu sürece müzik yapmaya devam edecek tabii ki aksilikler çıkacak bi çok şey çok zor olacak ama olacak
 
Geri
Üst