Üçü de güzel kart.
1-) UAD kendi plug-in'leri , Antelope ise FPGA FX 'leri ile simülasyon imkanı sunuyor. RME'de bu özellik yok. Mecburen 3. parti plug-in kullanmak durumundasınız. Discrete4'de ilave olarak ; Antelope'un ürün portföyündeki mikrofonlardan birisini aldığınız takdirde , mikrofon simülasyonu imkanına da sahip oluyorsunuz. Bu şekilde on binlerce dolarlık bir mikrofon dolabınız oluyor.
2-) RME ; üçü arasında en transparan sound'a sahip. Diğer ikisi RME'ye göre daha renkli.
3-) Discrete4 SC ; 4 adet mic-pre'si , 4 adet kulaklık çıkışı ve daha fazla sayıdaki i/o'ları ile kullanıcısına daha geniş bir kullanım esnekliği sağlıyor. Ayrıca macOS kullanıcısı olmanız nedeniyle Discrete'de AFX2DAW aplikasyonunu kullanma avantajınız bulunuyor.
4-) Malum olduğu üzere RME ; driver kalitesi , uzun driver desteği ve tank gibi sağlam yapısı ile sektörde öne çıkan bir marka.
5-) Babyface Pro FS ebatları nedeniyle mobil kullanıma daha uygun bir cihaz. Küçük bir cihaz olmasına rağmen taşıdığı ADAT özelliği sayesinde gerekirse örneğin 8 kanal harici mic-pre bağlama şansınız mevcut. ( Bu özellik Apollo Twin X Duo'da bulunmuyor.)
Umarım saymaya çalıştığım bu özellik farklılıkları ; gereksinimlerinize göre tercih yapmanızda faydalı olur. Sonuç olarak her üç kart da piyasada belirli bir segmentin üzerinde kalitesi bulunan alınabilir kartlar.
Bu arada Antelope Audio 15-20 gün önce Zen Go isminde iki mic-pre'li yeni bir mobil kart çıkarttı. Dediklerine göre amaçları ; Antelope kalitesini kullanıcıya ekonomik olarak sunmak. Özellikle gitaristler için enteresan bir kart olacak gibi duruyor. Benim tahminim bu kartın Türkiye fiyatı 5000-6000TL arası olur. Öğrendiğim kadarıyla Türkiye'ye Mart ayında gelecekmiş. Bence Zen Go'yu da bekleyip kararınızı ona göre verirseniz çok daha isabetli bir sonuca ulaşmış olursunuz.
Zen Quadro is a 14 x 10 dual-USB audio interface, with up to 130 dB AD/DA converters, four mic preamps with 75 dB gain, and built-in real-time effects.
en.antelopeaudio.com