ESP mi? İbanez mi? Çok kararsızım

yaklaşık 20gündür kendimce araştırıyorum ve araştırmalarımın neticesinde açıkcası SANIRIM bu iki gitar arasında baya baya kaldım.

1. gitar : ESP LTD H-1000 QM See Thru Black Cherry

2. gitar : İbanez Rgt6Exfx-Bk

heavy ve trash metal tarzı çalmak istiyorum.

ikiside aynı manyetiği kullanmakta.

iki gitarı da elime alıp denemek isterdim ancak bu biraz zor bir ihtimal gibi görünüyor.
klavye rahatlığı benim için çok öneli ( sol bileğimi kırıp ameliyat olmuştum fazla zorlamalara pek gelmiyor )
bu iki gitar arasından seçim yapacak olsaydınız hangisini ve neden seçerdiniz?

şimdiden herkese teşekkürler...
 
Sadece bu ikisi olan bir ıssız adaya düşsem ve seçmem gerekse şu kuralımı uygulardım:

Prestige yani Japon olmayan her Ibanez'den uzak dur. LTD her şekilde üstün. Son dönem LTD'lerde (Endonezya sanırım) bazı kalite kontrol eksikleri gözleniyor diyorlar, bilmiyorum, hç almadım satmadım. Kore LTD ise bu Ibanez ile kıyas bile edilmez ayıptır.
 
İki gitarın gövde ve sap yapıları tamamen farklı. İlla bu iki gitar olmasına gerek yok, benzer gitarlar denenerek fikir sahibi olunabilir. Kimse sizin elinize hangisi uyacak diye bir yorum yapamaz.
 
Esp ltd nin serileri 50-100-200-400-1000 diye gidiyor diye biliyorum. 50 serisi olan bir gitarı elimde ve o gitarda bile işçilik gerçekten iyi durumda. Birçok ibanez gördüm ve bu kadar iyi değillerdi. Aynı fiyatta ltd ve ibanez seçmek istesem hiç düşünmeden ltd i yapıştırırım. Gerçekten fiyatına değsin istiyosam net olarak ltd.
Ltd.
Ltd..
 
Bende de 400 serisi Kore yapımı bir LTD var, yapım kalitesi olarak çok iyi, ama kusursuz değil elbette. Çok zorda kalmadığım sürece elimden çıkartmayı düşünmüyorum, o derece bağladı beni kendisine :) 1000 serisinin 400 serisine göre yapım kalitesi olarak çok farklı olacağını sanmıyorum. Bana 1000 serisi biraz fazla cafcaflı geliyor parlak inlay ve bindingler yüzünden. Her modelde güzel durmuyor bence ama burası kişisel tercih. Enstrüman kalitesi olarak Kore yapımı bir 1000 ya da 400 bulursan hiç kaçırma. Endonezya, Çin vs yapımı olanlar için herhangi bir şey diyemiyorum, satın almadım çünkü hiç.

İbanezlere karşı kişisel bir antipatim var nedense, fiyatlandırma politikasından mıdır, stillerinden midir nedir, modellerinin %90ına ısınamadım. İkisi arasında kalsam LTD olanı alırdım. Kalmadıysam da Schecter ve LTD modelleri arasından seçim yapardım.

Rahatlık konusu çok göreceli, benim ellerim devasa mesela. Bazı gitarlarda hızlı çalarken volume knobuna switche falan temas ettiğim oluyor. Bana rahatsız gelen gitar sana çok rahat gelebilir. Deneyerek almanı tavsiye ederim.
 
bütçe senin işin bilemem .... ama LTD'ler Schecter'ler bir sürü mantıklı seçenek var, Prestige altı Ibanez yerine daha iyisi var onu demek istiyorum... illa Prestige al değil. Ha alabiliyorsan ne güzel :)
 
dostum o ibanezi hey gidi hey 700 tl ye gitara başlayan bir kardeşime aldırmıştım. çokça elime almışlığım vardır. sapı normal ibanezlerden farklı. daha çok esp, schecter profilinde bir sapı var. çok rahattır. ikinci elde uyguna bulursan kaçırma. benzer ama kodu yıllara göre değişen modelleri de var aramak gerekiyor o yüzden.
ltd 1000 serisi gitarlar profesyönel gitarlardır. bu ibanezden bi gömlek daha iyidir. ibanezin premium serisine denktir. ama bu ibanezi eski yıllarda 2007-2010 vs gibi bulursan onlarda şimdiki premium ibanezlerin kalitesinde klavye ağacı vs olarak. kore üretimi diye hatırlıyorum zaten.
 
Geri
Üst