Gitar çizikleri hakkında

Arkadaşlar selam. Daha gitarı alışımın 2. haftası. Hiçbir yere sürtmememe ve vurmama rağmen gitarın bacağıma değen yerinde 2-3 çizik oluştu. Derin sayılmaz ama tırnağımla hissedebiliyorum. Bu bahsettiğim gitarım ahşap renkli mat cilalı gitar. Diğer parlak siyah les paul kasa gitarımda da aynı çizikler var. Aynı sorun sizde de var mı, ben mi fazla takıntı ediyorum?
 
Gitarı aldığımın daha ilk günü arka gövdede bir dünya kılcak çizik oldu. Çünkü giydiğin kumaş v.s. ister istemez sürtünmeden ötürü çiziklere sebebiyet veriyor. Ama her çalıştan sonra hav bırakmayan bir mikrofiber bezle mutlaka ama mutlaka gitarı komple silerim. manyetiklerin üzerini yumuşak havlu ile silerim elimin teri geçmişse oksitlenme pas yapmasın diye. Aynı şekilde tüm telleri ve klavyeyide şöyle kabaca bir silerim elimden geçen teri silmek için. teller çok çabuk paslanmasın diye.
Gitarı çalarken vuruş yaptığım el tarafına uzunca bir havlulu bileklik tarakarım (james hetfield gibi) kolumda ki ve elimde ki ter gövdeye köprüye v.s. çok bulaşmasın diye.
Al sana bir takım fikirler bu kadar dert ediyorsan bu işi. :)
 
Geri
Üst