Akustik Düzenleme

Merhaba,

Yeni bir eve taşındım ve yaklaşık 10m2 olan odamı stüdyoya çevirme kararı verdim.Bunun için de ilk adım olarak gidip 2 adet focal alpha 65 aldım.İyi mi yaptım kötü mü yaptım açıkçası bilmiyorum ama bu oda büyüklüğünde önerilen bir model olarak karşıma çıktığı için ve biraz da uyguna bulduğum için çok araştırmadan aldım.Şaka başlangıcı-Sonraki aşamada ise monitörlere masadan bağımsızlık kazandırmak.Savaş devam ediyor-Şaka sonu.

Resimde ölçülendirdiğim odam için akustik düzenleme yaptırmak istiyorum.Benimki gibi kareye yakın ve pencereli bir oda için çözümler arıyorum.Dışarıda bu işi yapan şirketlerden de yardım alıyorum.Fiyatlar biraz tuzlu.Tabi kafamda da deli sorular;

Aslında ideal olan pencere önüne koyup odayı uzunlamasına kullanmak diye biliyorum fakat masam buna izin vermiyor.Ya daha ufak masa alıcam ya da bu şekilde kullanacağım.Sizce farkeder mi?Bana etmezmiş gibi geliyor çok aman aman bir fark yok çünkü neredeyse kare oda.Ayrıca pencereli oda için özel bir durum var mı yok mu bilemedim.Bunu da özel olarak araştırıyorum.

Difüzör maliyeti en fazla olan akustik düzenleyicilerden birisi sebebi de tahminimce ahşap olması. Kitaplık kullanın denmiş bazı yerlerde, bu durum işe yarar mı?

Akustik halı kaplatmayı da düşünüyorum çünkü alt komşu rahatsız olsun istemiyorum.Bunu kullanıp sağlıklı sonuç elde eden var mı?

Halı dahil 7000 tl maliyet çıkarıldı bu arada özel bir firma tarafından.Kurulum ve nakliye dahil.

Başka yerlerden de fiyat almaya devam.

Tecrübeli abi ve ablalardan fikir almak isterim.


ki
Ekran Alıntısı.JPG
 
a aaaa ne güzel konu ben de bu konuyu açmaya girmişyim foruma :)) kolay gelsin öncelikle :) umarım zevkli bir ortam yaratırsın. Ben de bir soru katayım.. akustik panel için koltuk kaplatmacısına yaptırmak(amaç maliyeti düşürmek) nasıl fikir ne dersiniz var mı daha yaratıcı fikriniz ? (Kendi yapçak vaktim yok)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
akustik panelde kullanılan kumaşın hava geçirmesi meselesi var sadece.hava geçmeli aksi taktirde ses yansıyacaktır.onun dışında gayet yapılabilir.

ben akustik panelin tanesine 155 tl fiyat aldım bilgin olsun.
 
Merhabalar,

Güncelleme yapabilir misiniz? 15 m2 bir odam var ve focal alpha evo 65 ya da 80 almayı düşünüyorum fazla büyük olur mu sizce? 1 yıl içerisinde daha büyük bir odaya taşınma ihtimalim var bu bakımdan 80 almak daha mantıklı geliyor. Siz ne önerirsiniz?
 
Geri
Üst