En iyi gitar sololar

Yazdıklarının çoğuna katılmakla birlikte, gitar solosu ile ilgili yorumlarımın sebebi de bu başlık idi. En iyi gitar sololari denince insanın ilk aklına virtüözler, shredderlar geliyor. Yoksa çok basit bir solo bile güzel olabilir, duyguya hitap edebilir ( duygu deyince de illa aşk, romantizm değil tabii ki, melankolik müzikler de çok başarılı olup insanı bambaşka duygu düşüncelere götürebiliyor)
 
Bence en iyi gitar solosu o an sana duygusal dalgalanma hissettiren solodur..

Benim için 30 küsür yıldır November Rain di,son iki yıldır rahmetli babamın vefatından son bir kaç ay önce birlikte dinlediğimiz “Bu nasıl bir solodur “ dediği Comfortably Numb dır.

Bu herkes için sevgilisi ile geçirdiği güzel zaman,eşi ile bir özel an,sevdiği bir kişi ile geçirdiği anlamlı bir vakit olabilir.

Klişe olarak sıralama olursa eminim ki her müzikseverin onlarca belki de daha fazla seçeneği olacaktır..
 


4.45den itibaren özellikle birçok la grange live versiyonu dinlemeye değer ve keyifli, kesinlikle zaman ayırmaya değiyor. Bu live serinin sharp dressed man performansı da çok iyidi.

Ayrıca camel- rajaz son solo ve genel parçanın ritimle birlikte etkileyici

Led zeppelin- since I've been loving you plant screamleriyle birlikte kusursuz benim için.


Bu canlı performansın giriş solosu klişe olacak ama mükemmel bir performans

Son olarak aklıma gelen, bu arada duyduğum en iyi gitar tonu 6.00 dakikadan itibaren, bb king bu performansı benim için en iyilerden
 
Metal genre olarak Megadeth'te System has failed ve Risk Albümü hariç tüm Megadeth soloları teknik ve duyum açısından mükemmel (Martynin yazdıkları zaten ayrı bi seviye) riffi beğenmezsem bile soloyu aman soloları beğeniyorum, Thirteen albümünde Chris Broedrickin skin sonik sweeping cart curt sololarıda iyi onlara birşey diyemem. Kişisel olarak Metallicanın fanatiği değilim ama en az 30 şarkısını ezbere biliyorumdur (megadethe göre aşırı düşük bi sayı) Kürek hammet'ın stili 1983 Dave mustaine ile aynı olduğu için (wah wah ağlama sonradan güncelleme olarak eklenmiş) Soloları hoşuma gitmiyor zaten son iki albümdeki kirk sololarına şahit lazım wah (iki saat dalga geçtim sona bence dememin bi manası yok kavga çıkarmaya çalışmadım kişisel görüşüm) (Risk albümünü seviyorum fakat Marty ve Dave sağola gruptan çıkmadan bi sıçıp batırıp gönderelim demiş sanırım)
(system has failed sevmeme sebebim autotune vokaller, boktan ton ve aşırı hız)
 
Pantera- Floods solosuda outrosuda lezizdir
necrophagist- fermented offal discharge şarkının sertliği herkese gitmeyebilir ama açın solosunu dinleyin derim. Hem bir Türkün bu solonun sahibi olması ayrı mükemmel
nevermore- This godless endeavor arpejleride gitarla yapılabilecek en muhteşem şeylerdendir
 
Delicate sound of thunder konserindeki comfortably numb solosu..

Petrucci nin albümde çaldığı tüm sololar.

Tom Quayle ve Samet Kılıç ne çalarsa...

Ayrıca "Andre Nieri" sinirimi bozmakla birlikte, şuan açık ara hem tekniği hemde duygusu ile bana göre açık ara çok iyi sololar üretiyor..
 
Geri
Üst