Prosesör - Amfi Bağlantısında Sorun

Arkadaşlar merhaba, Blackstar ID Core 10 v2 amfiye sahibim. Uzun süredir prosesör almak istiyordum ve bütçeme uygun olarak Zoom G1X Four multi efekt prosesörünü tercih edip satın aldım. Açıkçası prosesör işinde oldukça yeniyim.
Sorunum şu:
Prosesörden aldığım output sinyalini amfiye verdiğimde sanırım amfi efektleri prosesörün efektleriyle üst üste biniyor ve ton bozuluyor. (Bunu daha önce bilgisayarda demo olarak kullandığım amfi kabin simülasyonlarında da yaşamıştım.) Amfinin efektlerinin hepsini kapattım, Clean Bright kanalında deniyorum ve ekolayzırındaki ayarlar (Bass/Mid/Treb/) nötr halde ve gain sabit. Ancak ona rağmen tonlar bozuluyor ve çözümünü bir türlü bulamadım.
Biliyorsunuz ki sahip olduğum amfide Return gibi ikinci bir input yok, yalnızca bir adet var. Dolayısıyla alternatif bir yola da başvuramıyorum.
Problemin ana sebebi tam olarak nedir? Çözümü varsa nasıl ulaşabilirim?
Teşekkürler...
 
Acikcasi cok bir cozumu yok, amfiniz zaten kendinden epey efektli dijital bir amfi. Deneyebileceginiz tek seyi de denemissiniz zaten, yine de tatmin edici bir sound alamiyorsaniz yapacak fazla bir sey yok maalesef.

Tonlardaki bozulmanin bana kalirsa sebebi amfideki speakerlar. Yanilmiyorsam 2x5" speaker var 10W modelinde, pedal ve prosesorler ile cok bir performans veremezler.

Yapabileceginiz seylere bir alternatif ikisini de satip uzerine ekleyerek Boss Katana veya Yamaha THR alabilirsiniz, veya yine amfinizi satip Fender Champion 20 dusunebilirsiniz. Pedal platformu olarak kullananlar goruyorum yabanci forumlarda reddit'te vb. Hem cleanleri daha iyi, hem de daha buyuk speaker ile biraz daha iyi sonuc alirsiniz.
 
Benim anladığım kadarıyla sorun efektlerin üst üste binmesi değil de sesin iki defa "amplifikasyon" olması. Yani birinden birini kapatmanız gerekiyor. Hangisinde amfi kapatma mümkünse onu kapatın bir de öyle deneyin. Örneğin amfi simülasyonlarında denediğiniz zaman prosesör kullandığınız zaman sorun olduysa prosesör içinde ayrı bir amfi simülasyonu çalışıyor demektir. Prosesör'de amfi kısmını devre dışı bırakma ayarı varsa onu deneyin.
 
Clean kanal bile seçsen @Rock Tribe dediği gibi herşeyi ikinci kere bir "amfi"den geçiriyorsun. Prosesörde ne yaparsan yap gelen ses Blackstar preamp-poweramp-hoparlör üçlüsünden geçiyor ve anlamsız bir ses çıkıyor. Ya da @radyokafa dediği amfilere bakacan.
Bedava çözüm prosesörü kulaklık çıkışından amfinin aux girişine girmek yani amfiyi sadece "hoparlör" olarak kullanmak.
Paralı çözüm her türlü efektim olsun amfi de iyi olsun dersen Katana. Hem amfi/prosesör bir arada hem de eğer Zoom tutacam dersen Katana'nın ayrı prosesör girişi var amfi katını kullanmadan ses alabileceğin. Forumda benim adımla arat çarşaf gibi inceleme yazılarım var.
THR muhteşem alet ama kendi içindeki efektleri Katana kadar çeşitli değil. Champion da clean kanalda iyi bir pedal/prosesör platformu olmakla birlikte yine sesi amfiden geçirmiş olursun.
Ya da son bir çare amfiyi salla Zoom önemli dersen direkt takabileceğin aktif hoparlör (referans monitor, PA speaker vs) bakabilirsin. Aktif olmasına dikkat et yani kendinden Power'lı. Bilgisayar hoparlörü olmaz sakın, o Teknosa vb satılan 5.1 Çin oyuncaklarını demiyorum. Öte yandan Zoom'un sadece kulaklık çıkışı var, monitor vb için adam gibi Lİne-Out yok o yüzden randıman alınır mı bilemedim.
 
Geri
Üst