Bu tonun olayı nedir ?

Selamlar, benim çok hoşuma giden bir ritm tonu var. Şimdi aynı tona(aynı hissiyat aslında) children of bodom'un bir şarkısında da rastlayınca bu tonu duyduğum diğer 2 kaydı da buraya atıp bu tonun nasıl ortaya çıktığını açıklayabilecek babayiğitler varsa görmek istedim.
Alta attığım
  • ilk videonun 39-50. sn aralarındaki riff(linkler tam riffin olduğu yerden başlatıyor şarkıyı tıklayıp direk dinleyebilirsiniz),
  • 2. videonun tamamı(çünkü cover videosu ton aynı),
  • 3. videoda da 12. sn sonrası başlayan intro riffi
örnek verilebilir. Ben bu 3 videoda bu dediğim bölümlerde aynı tonu duyuyorum. Aynı hissiyat demek daha doğru olabilir aslında çünkü hem gitarlar hem amfiler hem de üstündeki efektler falan farklı. Bir arkadaş mesa amfiyi distortionda midscoop yapıp kayıt için mikrofonu biraz amfiden uzaklaştırarak böyle bir tona erişebilirsiniz demişti. Sizce de bu tonun formülü bu mu ?

Sanırım bunda bir Marshal JVM var. Gitar 25.5 skala esp laiho modelidir herhalde.


Bunda ise amfi 5150, gitar kısa skala maun bir flying V. Ben bu tonun kısa skala gitardan geldiğine karar vermiştim ama gitarla doğrudan alakalı değilmiş anladığım kadarıyla.


Burada ne var ne yok bilmiyorum ama başka bir başlıkta tartışmıştık bu tondaki efektleri. Ama olay efekt değilmiş diğer videoları dinleyince anladım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Alexi için söyleyebileceğim, adamın tonunda EMG 81 bayağı etkin. Diğerleri çok daha generic tonlar, birçok farklı şekilde yaklaşılabilir.
abi evet şimdi fark ettim ki ben zaten emg 81'in düşük akortlardaki hissiyatını seviyorumdum önceden beri ve bu tonlarda da emg karakteristiği var. Attığım videolardan ilk ikisi emgli zaten, 3. de benim kulağıma emg ile kaydedilmiş gibi geliyor, yani aynı ya da çok benzer bir hissiyatı alıyorum.
slash tonuna çok yaklaşmak istiyorsan kısa skala 22 perde set neck saplı maun bir gitar lazım.
 
Geri
Üst