Davul hoparlörü

Selamlar, ben elektronik davul için hoparlör arayışındayım. Hali hazırda bas amfim var ancak 15w lık olmasına rağmen apartman dairesinde kullanmaya uygun gelmedi. Sesi sıfır seviyesinden çok az yükselttiğimde alt kata üst kata çok rahatlıkla gidecek bir volüme çıkıyor. Yani sesi çok kuvvetli. Bundan dolayı anladım ki benim evde kullanmam için gereken şey, bilgisayara bağlayabileceğim bir subwoofer, hoparlör sistemi. Evimde ufak bir bilgisayar yanı hoparlörlerinden var ancak kesinlikle ne bas ne tiz konusunda hiçbir şekilde tatmin etmiyor.

Aktif PA lara, referans monitörlerine bakıyorum. En kötüleri 1500 lira civarından başlıyor :( Yani ben profesyonel bir kayıt almayacağım. Evde amatörce kendi kendime davul çalışacağım. Sadece zil ve davulların net duyulmasını istiyorum. Zamanında masaüstü davul setim vardı Alesis Compactkit 7. Kendinden hoparlörü vardı. Gayette güzel sesi vardı hoparlörün. Bu Alesis drum kitin komplesi 1500 lira :D Demekki içerisinde max. 400-500 liralık bir hoparlör sistemine sahip ki geri kalan maliyet padler, modül vs için dağılsın. Youtube'dan cihazın hoparlör sesini dinlemenizi rica ediyorum.

Neyse affınıza sığınarak kısa keseyim artık, ben 500 lira gibi bütçeyle 2+1 gibi bir hoparlör sistemi almak istiyorum. Ancak nasıl bir hoparlör, davul için beni tatmin eder? Hem zilleri hem de davulları net duymam için nasıl özellikte olması gerekir hoparlörün? Yüksek ses kalitesi arayışında değilim. Yukarıda da belirttiğim gibi Alesis Compactkit 7, Medelli DD315 gibi cihazların kendi üzerinde bulundurdukları ucuz hoparlörler kadar sesi olsa yeterli benim için. Yardımlarınızı bekliyorum. :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Bass ı olan ev sinema sistemleri fazlası ile işini görecektir , denenmiştir ;) sony philips ler letgo da 300 tl civarı.
Teşekkür ederim hocam yorumun için. Biraz daha spesifik bir örnek verebilir misiniz? Bildiğiniz bir model varsa o modeli söyleyebilir misiniz? Frekans aralığı, db, watt özelliklerini inceleyip ona göre araştırmalarımı sürdüreceğim :) letgo dan aratınca birçok model çıkıyor çünkü. Yetersiz bir cihaz almayayım sonra :)
 
Geri
Üst