Marshall tarzi distortion veya overdrive pedali

Merhabalar son zamanlarda Marshall drive tonlarina benzer tonlar elde edebilecegim (lead gitar olarak) pedal arayisi icerisindeyim. Gitarim epiphone LP ve klasik rock agirlikli caliyorum. (AC DC, GnR, Led Zepplin etc). Yaptigim arastirmalara gore bir kac pedal hosuma gitti ancak civarimda deneme imkani yakalayamadim.

1) Friedman Be OD ==> videolarda bu pedalin tonu cok hosuma gitti ve ilk favorim bu ancak pedalin biraz gurultulu olduguna dair yorumlar okudum ve bu beni biraz dusunduruyor. Ayrica bildigim kadariyla baya bir high gain pedal, acaba cok mu sert olur ?

2) Fulltone OCD ==> bu pedal hakkinda da baya guzel seyler duydum ancak deneme imkanim olmadigi icin Marshall tonlarina ne kadar yakin bilmiyorum.

Bu pedallar hakkinda bilginiz varsa yorumlariniz neler acaba? Ya da farkli ne onerebilirsiniz.
 
Ton arayışımız benziyor dostum :) ama bahsettiğiniz pedallar "tek başına" yeterli olmayacaktır. O güzel tonlar genellikle amfilerin drive katlarından gelmektedir o yüzden biraz daha sert karakterli drive pedallarına bakmanız gerekir. Düşük bütçede boss ds-1x'i beğenmiştim bu konuda. Ben Wampler Paisley deluxe kullanıyorum. bu pedalları dinleyip buna benzer karakterleri aramanı tavsiye ediyorum yukarıda bahsettiğin pedallar "yetersiz" kalabilir.
 
Öncelikle bu Carl Martin Plexitone pedalını slash signature jcm800 amfi ile kullanan gitar hocam önerdi.
Özellikle 20-25 seviyesindeki level ve yüksek gaine ile çok iyi ton alınıyor. Zaten pedal marshall’ın plexi amfisinin pedal versiyonu. Ben evde blackstar ht-5t limited edition amfisiyle kullanıyorum. Noise olayını ise mxr smartgate İle hallediyorum. Carl martin plexiranger pedalı da bu arada doğru parametrelerde inanılmaz AC/DC tonu vermekte…
 
Geri
Üst