@goldenageofturks merhabalar cevabın için çok teşekkür ederim Önerebilceğin elektro gitar var mı şuanki gitarım grg170dx biraz daha üst modele geçmek istiyorum
rica ederim. Benim önceden denediğim grg170dxler rahat ve giriş seviyesi için hep ideal gitarlardı. Eğer akort tutmasında, perdelerinde bir sorun yoksa ve ellerine uyumluysa, rahat çalabiliyorsan 1000 lira falan ekleyip değiştirmek çok mantıklı değil bence. Kazanacağın çok birşey yok yani karşılığında 1000 lira karşılığında. Ha yok gene de canım sıkıldı başka bir gitara geçeyim diyorsan RG kasayı ve hissiyatını seviyorsan ibanez'in en çok sattığı giriş-orta seviye gitarı olan rg350 - rg370'e geçebilirsin. 2500 liraya temiz bir tane bulursun. Sendekini 1500'e satabilirsin muhtemelen. Bu geçiş sana ne kazadıracak peki ?
- bi kere manyetikler biraz daha eli yüzü düzgün manyetikler. Daha gerçekçi ve dengeli bir ses veriyorlar.
- Daha kaliteli ağaçlara sahip olduklarından dolayı akortu daha az yapacaksın, sapı daha geç atacak. Kısaca biraz daha iyi ayar tutacak yani gitar. Ama gene de orta-üst seviye gitarlardaki "bi akort çekeyim aylar boyu unutayim ayar yapmayı" diyemeyeceksin tabii ki.
- pickguardlı olan versiyon rg350 gerçekten güzel görünen bir gitar, hele sarısını ya da beyazını bulabilirsen -bence. Egzersiz yapma açısından motivasyon eksikliği yaşıyorsan bir faktör olabilir.
- Floyd rose gibi bir artısı var. Alttan da üstten de kilitleri kitleyip iyi bir ayar çekersen haftalarca akort etme gereksinimi duymayabilirsin.
Farklı öneri olarak cort z custom, z6, m600 gibi seçeneklerin var 2500-3000 liraya. Pek piyasası olmasa da Z Custom orta kalitede bir gitar. Les Paul çalabilirim diyorsan ilk tercihin olmalı.
Belki bi duncan designed manyetikli schecter demon 6 düşürebilirsin 2500 civarına. Üstündeki duncan designed manyetikleri ibanez mtm2'de kullanmıştım. Fiyatına göre iyi manyetikler. Metalci işi.