MIDI Klavye Guitar Rig ile kullanılır mı?

Herkese merhaba, bu midi klavye işinde biraz yeniyim de Guitar Rig 5 ile kullanılabiliyor mu veya kullanabileceğim başka bir uygulama tavsiyesinde bulunabilir misiniz?
 
Ne için kullanmak istiyorsun? Gitar çalmak mı, yoksa efektleri filan aktive etmek ve amfileri ayarlamak için mi? Gitar çalmak için kullanamazsın, diğerleri için kullanabilirsin. Ama ayarları kullandığın DAW'a göre değişir, Guitar Rig'in kendi ayarı da olabilir, Guitar Rig kullanmadığımdan bilmiyorum. MIDI Learn araştırman gereken olay.

Bu arada Guitar Rig 5 epey eski ve kötü bir program, eğer Guitar Rig konusunda ısrarcıysanız en azından Guitar Rig 6'ya güncelleyin.

Gitar çalmak için bir midi enstrümanı gerekli, şunu gibi: WEDGE FORCE Matcha
 
Ben kullanabilir diye biliyorum, örneğin midi klavyeyi taktınız herhangi bir piano vst açtınız. Sinyal zincirine Guitar Rig ekleyip piano sesine chorus, delay vb ekleyebilirsiniz. Ya da size kalmış amfi modellerinden bile geçirebilirsiniz.
 
Amaç ne tam olarak söylenmediği için ben de başka bir ihtimal söyleyeyim. Bir gitar vsti programının ses kanallarına efekt olarak çağırabilirsiniz. Hem midi klavye ile gitar çalıyormuş gibi olur hem de efektleri kullanmış olursunuz. Tabii bunu yukarda söylendiği gibi piyano ya da diğer enstrümanlara da yapmak mümkün, çoğunda fazlasıyla deneysel bir ses elde ediliyor.

Efektleri kontrol etmek için de kullanılabilir ama eğer yere koyup ayak parmağı ile basmayacaksanız ki o bile pek randımanlı olmaz :), elle kontrol etmek pek bir pratiklik sağlamaz.
 
Geri
Üst