Ibanez GRG140 vs Squier HSS Bullet strat

Arkadaşlar gitarım squier. Fretleri erimiş, pickguard ve manyetik koruma kısmını kötü bir şekilde boyadığım için manyetikler hafif boya olmuş ve pickguard değişimi istiyor. Potansları kayıp bir şekilde. Bir arkadaş senin gitarı üstüne de 500 lira ver değişelim diyor. Sizce mantıklı olur mu bu takas?
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Grg ne açıdan çöp biraz anlatır mısın kanka? Hani fiyat olarak grg nin sıfırı 1000 lira daha fazla yani. Farkındayım f/p olayı var ama daha net bilmek adına soruyorum

Edit: bu arada benim gitara bakım yapacak olursam fret değişimi, muhtemelen manyetik değişimi ve pickguard değişimi yapmam gerekiyor. Ha belki pg yi zımpara yapıp kaplama yaparsam çözerim ama o nasıl durur bilmiyorum.
 
Fretler tesviye edilir, manyetik değiştirmeye gerek yok. Pickguard ise idareten bişey bulunur. Doğru tercihi yapmanız önemli sonradan üzülmemek adına.
Ben kendi fikrimi söyledim son karar sizin.
 
Fret tesviyesi nasıl oluyor peki? Bu gitar 7 yıldır bende hani onarılmayacak bir şey olabilir mi? Ya da uzun süre gitmeyecek
Önce bir luthier e göstermek lazım tesviye için. Muhtemelen fret değiştirmeyi gerektirecek kadar erimemistir.
Tesviye özetle, fretleri eğelemek yani fret üzerinde oluşmuş olan çukurları gidermek ve sonrasında leveling yapmak. Yani tüm fretleri uygun şekilde ayarlamak. Değiştirmekten çok daha hesaplı. Pickup değiştirmeye zaten gerek olmaz.
 
biz o kadar komik bişey demedik ki ne gülüyon
Buna gülme değil tebessüm etme diyelim, sinirlenmenize gerek yok. Bu sevecen bir tebessumdu, alaycı değil.

Burada yazılanlar ürünlerle ilgili şahıslar ile ilgili değil, üstünüze alinmayin.
Siz GRG nin çöplüğünü neye göre görmediniz?
Tonu mu çok güzel? Ağacımı efsane? Donanımı mi harika ?
Hangi gitarları kullandınız? Hangi gitarlar ile karsilastiriyorsunuz?
Bu ayrıntıları verirseniz daha verimli konuşabiliriz.
 
Dostum değişim yapacaksan bu iyi bir İbanez yada Fender olmalı.
Tabi maddi durumlar ayrı konu ama Aynı ayarda gitara geçmiş olacaksın.Hadi Affinity Strat olsa Aksam Mantyetik vs bir tık daha iyi elde tutulur.
Bullet ı Hatırası varsa yaptır ama Zaten 7 sene demişsin o gitar görevini yapmış:) GRG140 Gitarı alırsanda birşey değişmeyecek.
 
Geri
Üst