Metallica one 3.solo

Eh... Sizin yaşınızdayken ben de aşağı yukarı böyle çalıyordum bu soloyu galiba:) (Ama o zaman bu parça yeni çıkmıştı, çok popülerdi ve herkes çalmaya çalışırdı...)
Genel anlamda en büyük hatanız, metronomsuz çalıyor olmanız. Bütün solo boyunca acele ediyorsunuz ve karambole giden pek çok yer var. Sol el ile akıcı bir şekilde legato çalınması gereken yerlerde de (mesela 0:12-0.14 civarları) tümüyle sağ el ile penalayarak ("kazıyarak") geçiştirmeye çalışmışsınız. Sol elin zayıflığını bu şekilde örtmeye çalışmak zaten başlangıçta pek çoğumuzun düştüğü bir hatadır.
Uzun lafın kısası, bu soloyu hakkıyla çalabilmek için çok daha yavaş başlamalı ve metronomla yavaş tempoda tertemiz çalabilir hale gelmelisiniz. Bir hoca ile çalışırsanız da çok faydasını görürüsünüz.
 
Tebrikler. Metronomla da deneyin çünkü çok nota kaybolmuş, uçmuş aralarda, daha güzel olur. Gitarınızla kavga etmeyin ayrıca, sevin onu.
 
90'ların başlarında gitarist arkadaşlarım (hatta ülkem gitaristleri) arasında kim bu soloyu hakkıyla atabiliyor diye sidik yarışına girdiğimiz solo.. Gayet iyi hatırlıyorum iddia üzerine 15 dakikada filan çıkarmıştım ama hakkıyla çalmak için defalarca çalmıştım sonra.. One o dönemin en kült şarkısıydı, benim daha iyi bulduğum şarkılar olmasına rağmen bu şarkının etkisi başkaydı.. Malmsteen Trilogy, Megadeth Hangar 18, Holy Wars, Ashes in your mouth soloları yanında aslında basit bir solo ama dediğim gibi şarkının bütününün etkisiyle efsane oldu bu solo da.. Sonraki dönemden ise arada beğendiğim sololar çıkıyor, şarkının genelini pek beğenmesem de Dream Theater Never Enough'ın süper solosu gibi..

Videonuza bakınca gitara sert davrandığınız ortada ve fazla efor sarfediyorsunuz ama tekrarla düzelecek bir şey.. Penalamanız iyi ama bir tık sert, sağ sol el uyumu da iyi.. Soloyu hatalara rağmen güzel duyuruyorsunuz.. Tekrar yazmaya gerek yok, @barrios'un tavsiyelerini dinlerseniz faydasını görürsünüz.. Ben genel olarak beğendim, çalışmaya devam ederseniz eminim sizden çok güzel şeyler dinleyebiliriz..
 
Geri
Üst