Floyd Rose köprüyü geri yatırınca teller fretlere değiyor

köprünün geriye yatma mesafesi çok kısa. 24. perde de dibine kadar yatıyor mesela değebileceği bir yer yok çünkü. her neyse videoda durumu göstermeye çalıştım. köprüyü çok fazla indirdiğim için oluyor sanırsam. telleri neredeyse cız bız etme noktasına kadar klavyeye yakın olarak kullanıyorum.

WhatsApp Image 2022-02-11 at 22.06.42.jpeg
 
Son düzenleme:
Bence sap ayarınız biraz bozuk. Yükseklik ayarıyla oynayarak çalınabilir halle getirmişsiniz ama sap daha iyi ayarlanırsa ve ona uygun olarak da pivot vida ve yay ayarı yapılırsa böyle bir sorunla karşılaşmazsınız.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
sorun tahmin ettiğimiz gibi köprü yüksekliğinden oluyor. köprüyü yukarıya kaldırdıkça düzeldi. şu an dibine kadar indirebiliyorum fakat hatrı sayılır biçimde yükselttiğim için tel yüksekliği arttı. tellerin altına 2mm pena sokuyorum şuan 12. perdede düşer düşmez duruyor. çalınmayacak gibi değil aslında biraz alışmak gerek. sap ayarı konusunda re telinde 1. perdeye ve 15. perdeye bastığımda 12. perdenin fret demirine değer değmez duruyor saç teli kadar boşluk belki var yok çok çok az. 1 ve 24. perdeye bastığımda boşluk artıyor 12. fret demirinde sol telinin kalınlığı kadar bir boşluk var. (işin şaka kısmı tellerim 10 52 bu arada ona göre referans alıyorum :D)
 
Geri
Üst