Ses Kartı Ve MIDI Klavye Önerileriniz

Silenoz,
fiyat olarak uygun birsey ariyorsan sana Delta Audiophile 2496 öneririm. Fiyati burada 170 euro civarinda. Bu fiyata bence performansi cok iyi. Lap-top da extern model olan usb audiophile kullaniyorum. Cok memnun oldugumu söyleyebilirim.

Sevgiler

Kerem
 
Mulder demiş ki:
Elde bavul Evliya celebi gibi alemi arsinlayinca FW-410 gibi kucuk ve fonksiyonel bir kart oldukca isimi goruyor.

Sevgili Mulder.

Bir sorum var izninle:

"FW-410' un preamplisinden memnun musun? Mikrofonu takınca iş bitiyor mu?"

Aydınlatıcı bir cevap verirsen sevinirim.

Saygılar.

kazma
 
Kazma, aslinda "kaliteli bir mikrofon takinca is bitiyor" diye ozetleyebiliriz gercekten de.. Floor noise level dusuk, sessiz sakin preamplar :) Arkadasta girisler unbalanced yalniz..Paranin karsiligini aliyorsun diyebilirim. Hatta Digidesign'in en kucuk mobil cozumu olan M-Box'la kiyaslayip daha iyi oldugunu iddia eden insanlar da var forumlarda (M-Boxlarda Focusrite var yanilmiyorsam, ben denemedim M-Box'i bilmiyorum). Bir tube preamp "sicakligini", o harmonikleri yasatmaz sana tabi. Hesapli bir mobil cozum ariyorsan bu aleti gozonunde tutmani tavsiye ediyorum. Yok bana hem fiyati makul ve hem pro level olan bir mic preamp lazim, mobilite cok onemli degil diyorsan Behringer T1952 dual channel tube preamp derim :) Iste o alette mikrofonu takinca is bitiyor asil..

selamlar
 
Mulder demiş ki:
Yok bana hem fiyati makul ve hem pro level olan bir mic preamp lazim, mobilite cok onemli degil diyorsan Behringer T1952 dual channel tube preamp derim Iste o alette mikrofonu takinca is bitiyor asil..

İşte bu bilgi, resmen ilaç gibi geldi. Çünkü, ilk defa duydum. Ama, en zevkli yerde durmuşsun...:) Neden iş bitiyor? (Not :Froogle' da araştırdım: 399 $.)

Biliyorsun ben Delta 1010' karar verdim. Ama, forumu okuyunca, resmen kafa yine karışıyor...:)

Bilgiler için çok teşekkürler.

Sevgiler, saygılar.

kazma
 
Mahcem.

Belki off topic olacak ama, yazmak istedim.

Forumun grafik içeriği değişmiş. Ve de, çok güzel olmuş.

Hayırlı uğurlu olsun...:)

Saygılar.

kazma
 
playmaker demiş ki:
Bu siralar en favori kartim EMU 1212M, fiyati ABD'de $199, Sonar'da 5ms ile cok guzel calisiyor. Eger 100 dolar daha eklersen EmulatorX sampleri ile geliyor, yeme de yaninda yat :D

Seâm.

Sevgili Burak. Yukarıda Mulder' e de yazdım. Forumu okuyunca, verdiğim bazı kararlarda şüphe duyuyorum resmen...:)

Gerçekten, hemen gittim, EMU 1212M' yi inceledim. Fiyatına göre, gerçekten fonksiyonları çok olan bir alet.

Sonra bir de baktım, "E-mu 1820 Computer Recording System" diye bir alet.
599 $. O da garip bir alet.

Ben hâla Delta 1010' da ısrarlıyım ama, bir de senin fikirlerini almak isterim. Çünkü, senin CD soundun, bir noktada E-mu' nun referansı gibi.

Sevgiler, saygılar.

kazma
 
kazma demiş ki:
İşte bu bilgi, resmen ilaç gibi geldi. Çünkü, ilk defa duydum. Ama, en zevkli yerde durmuşsun...:) Neden iş bitiyor? (Not :Froogle' da araştırdım: 399 $.)

Aman diyeyim T1953 yerine T1952 yazmisim! :? iyi uyandik mevzuya , amorti de vermezler 1 rakam yuzunden :p Binlerce ozur..

Oncelikle nette fiyati 199$ civari diye hatirliyordum ki oyleymis, 399$ fiyat fazla. Arkadas klasik 12AX7 circuitry uzerinden isarete can katan tube soundunu yakalamakla kalmiyor, ayrica bu isi akranlarinin yari fiyatina yapiyor :) zaten Behringerin genelde fiyat/performans orani sahanedir, cogu insan farkinda olmasa bile. Bu meret calistigim digital ve analog tabanli cogu studyoda sinyal yolu uzerinde yer edinmis bir alet, her kullandigimizda da vokal sounduna kattigi tattan buyuk haz aldik. Fonksiyonuna ve kalitesine gore fiyati gercekten anormal.

private message ile soundunu dinleyip fikir edinebilecegin bir link gonderiyorum

selamlar
 
Bir de kesin biri cikar "bu alet solid state kardesim, lambalar yanar doner sekil vermek icin" der, o yuzden aksam uyku sersemi yazamadigim bir noktaya daha aciklik getireyim: T1953 tamamen tube-driven bir alet degil, semiconductor transistor - Tube hibrit cozumu. Basit dille anlatmak gerekirse giris isaretini 2 farkli sinyal yoluna bolup, tube circuit uzerinden gelen soundla solidstate circuit uzerinden gelen soundu karistiriyor. Tube soundunun genel sound uzerindeki agirligini ayarliyabiliyoruz. Eh sonucta aleti gitar preamp'i olarak yapmadiklari icin tube'un saturasyonunun vokal sounduna yapmasi gereken etki gitar soundunda basgosteren ihtiyactan farkli oldugundan sonuc da oldukca tatminkar oluyor .
 
Kubilay demiş ki:
Aman diyeyim T1953 yerine T1952 yazmisim! :? iyi uyandik mevzuya , amorti de vermezler 1 rakam yuzunden :p Binlerce ozur..

Özüre hiç gerek yok. Sen böyle konuşunca, ben mahçup oluyorum. Basit bir hata. Üzerinde durmaya bile değmez. Yine de gösterdiğin hassasiyete çok teşekkür ederim sevgili Kubilay.

Hemen T1953' e baktım. Gerçekten 199 $. T1952 ise 399 $.

Sitene gittim, ve bütün parçaları download ettim. Önce, T1953 ile yapılan parçaları dinledim. Gerçekten muhteşem ve profesyonel bir netice. Hemen bu noktada bir soru sormak isterim.

"T1953 ve delta 1010 ile ev ortamında aynı sonuç ve kalite, hangi oranda yakalanılabilir?" Ve, ne nereye takılacak? Bilgin varsa, cevap verirsen minnetkar kalırım.

Ama, gelelim çok önemli bir noktaya daha.

Ya Kubilay. Şimdi de ben özür diliyorum, bugüne kadar eserlerinizi dinlemediğim için. Ama, inan yerini bilmiyordum....Parçaları dinledim. Hayran kaldım. Çok değişik, sıradışı bir beste tarzı ve sound yakalamışsınız. Kimseye benzemiyorsunuz. Solistin sesi de çok karizmatik. Ses harika bir bas ses. Ve, çok değişik bir ses rengi var vokalistinizin maaşallah? Merak ettim, besteci sen misin?

Sonsuz başarılar dilerim.

kazma.
 
Ustad, 1952'yi gorunce basimdan asagi kaynar sular dokuldu inan:)

Tube1953'un arkasindaki balanced TRS cikisindan Delta1010'un girisine direkt girebilirsin araya patchbay ( outboard FX icin falan ) sokmayacaksan. Ancak o dinledigin sound daha once de dedigim gibi RodeNT1A-->T1953-->Adini hatirlayamadigim cok acayip alman mali bir analog dynamics processor-->Lexicon MPX550-->PARIS I/O modulu uzerinden geciyor, yani compressor/limiter da HW, reverb ve delay de HW (lexicon TC ile beraber bu reverb isinin babasidir).Efektleri digital domain'de de ekleyip soundu process edebilirsin (gerek dsp-based, gerek host-based pluginler kullanarak), hangisi daha butcene ve hedeflerine uyuyorsa...ihtiyaclar cesit cesit..Ancal bu alet ayni anda iki kanaldan fazla kaydetmek gibi bir dusuncen yoksa epey iyi bir sekilde goturur her is icin, vokali olsun enstrumani olsun..

Muzik isine gelince: Piyasanin piri(!) insanlara gore bizden cacik olmaz :( Benim gurupta fonksiyonum aranjman yapmak ve gitar riffi bulmakla sinirli su an icin, cunku fazla biraraya gelemiyoruz, senede 2-3 defa falan bulusup calisabiliyoruz..Dolayisiyla muzigi ve sozu Ozan yaziyor..Her bulustugumuzda da kendimizi studyoda sarkiyi ogrenmeye, riff bulma,ya ve aranjman yapmaya cabalarken buluyoruz..Boyle grup olmaz olsun :) Yine de muzigi begenmene cok sevindim, ovgu dolu sozlerin icin tesekkurler.

selamlar
 
Mulder demiş ki:
Efektleri digital domain'de de ekleyip soundu process edebilirsin (gerek dsp-based, gerek host-based pluginler kullanarak), hangisi daha butcene ve hedeflerine uyuyorsa...ihtiyaclar cesit cesit..Ancak bu alet ayni anda iki kanaldan fazla kaydetmek gibi bir dusuncen yoksa epey iyi bir sekilde goturur her is icin, vokali olsun enstrumani olsun..

Bilgi için çok teşekkürler.

Dediğin gibi önemli olan hedefler. Benim homestüdyo kurmamın amacı, sadece bestelerimi akustik gitar, klavye ve bazı midi sesler ile kaydetmek. Yani, olayı daha geniş boyutlu görmek istiyorum. Bir de şu var: Sana sadece vokali bile dinletsem, bestenin havasını kafanda yakalarsın. Ama, müzik eğitimi olmayan sıradan kişiler yakalayamaz. Amacım ses mühendisi ya da profesyonel kayıt yapmak değil. Delta 1010' u bile problem yaşamamak için alıyorum. Tube1953 hakkında verdiğin bilgiler bu açıdan çok faydalı oldu. Senin parçalarıdaki o sound yumuşaklığını görünce görünce, almaya karar verdim. Teneke gibi tınlamıyor sesler.

Muzik isine gelince: Piyasanin piri(!) insanlara gore bizden cacik olmaz :( Benim gurupta fonksiyonum aranjman yapmak ve gitar riffi bulmakla sinirli.

Rica ederim. Ne cacığı. Müziğiniz resmen profesyonel tınlıyor.

Ayrıca, bana göre, aranje işi, beste yapmaktan daha zor. Bir tür ikinci beste yapmak gibi bir şey.

Övgü dolu sözlerim, gerçeklerden ve duyduklarımdan kaynaklanıyor. Ama, senin de dediğin gibi bir tek handikapınız var: "Bir araya gelememek." Onu da çözersiniz umarım.

Bu yıl çıkaracağınız CD için sana ve arkadaşlarına sonsuz başarılar diliyorum.

Sevgiler.

kazma
 
Mulder, dostum şu kayıtları ben de merak ettim yahu... Sakıncası yoksa, bir özel mesajla bildirsen de biz de dinlesek... Şu behringer de ilgimi çekti ayrıca.

Sevgiler...
 
Kazma, Emu1212M 2giris2 cikis oldugu icin cok hesapli. Analog to digital koverterler Protools HD192'lerle ayni! Mikrofon preamplisi yok yalniz. Fiyati Amerika'da $199, sanirim avrupada'da o civarda olmali.
 
kazma demiş ki:
Senin parçalarıdaki o sound yumuşaklığını görünce görünce, almaya karar verdim. Teneke gibi tınlamıyor sesler.

Hocam, bu aleti Fish (Marillion'un eski vokalisti) de kullaniyormus 8O . O adamin vokal sounduna da hastayim.. I'm buff yani :LOL: Fish benim gozumde cok iyi bir referanstir bu alet icin.. Daha baska referanslar da vardir ama behringer.com'da sadece duvardan duvara behringer kullanan power userlari listelemisler :LOL:
 
Arkadaşlar ben de digital girişlerini bir türlü çalıştıramadığım için terratec dmx 6 fire yi çıkardım ve m-audio audiophile aldım.Hemen çalıştırdım ama bir sorunum var.
spdif in için wordclock u external seçtim çalışıyor tekrar internal a aldım yine çalıştı.(garipsedim)
Sonra makineyi kapattım açtım ses gelmiyor aletten.(müzik falan da çalmıyor).Sürücüyü aygıt yöneticisinden kaldırıp tekrar kurdum.Yine çalıştı ses geldi.
Sonra yine kapattım ve açtım yine ses gelmiyor.Yine sürücü kaldırıp kurdum.Ses geldi.Neden böyle oldu anlamadım.Hiç böyle birşey gördünüz mü?
 
Midi klavye olarak Evolution 249 c yi önerebilirim. 4 oktav. Benim bu klavyeyi almamdaki en büyük etken üzerinde bulunan 12 tane rotary controller ı olmasıydı. Bu controller ler ile programlardaki automation ları el ile kendin yazabilmen. Kısaca programlardaki düğmeleri mouse ile uğraşmadan kontrol edebiliyorsun. Klavye bilgisayara hem midi kablosu hem de usb kablosu ile bağlanıyor. Touch response su var. Fiyatı yanlış bilmiyorsam 300 euro olması lazım
 
Merhaba,
Kafan karışsın istemem ama yine de bu Forum da "KORG D 1600" başlığı altında yazılanları bir kez okumanı şiddetle öneririm.Ha bir de konuyla ilgili bir örnek de var:

www.soundclick.com/sword

BUnu bir incele en azından Sana bir fikir verir.

Sağlıkla kal.
 
Geri
Üst