Ses Kartı Ve MIDI Klavye Önerileriniz

Ufak bir sorum olucak.
Bu unbalanced giriş çıkışlar gitar kayıtlarında sorun çıkartırmı? Dip gürültüsü ve ya boğukluk gibi bir etkisi olur mu? Yoksa çok fazla etkisi olmaz mı?

Saygılar.
 
Unbalanced kablolarda kablo uzunlugu arttikca gurultu miktari artar. Balanced kablolarin isaret tasima yolu yordami unbalanced'a gore farklilik gosterdigi icin (180 derece faz cevrimi) daha az gurultu ve daha fazla kablo uzunlugu elde edebilirsin. Tabi giris/cikis balanced destekledigi surece.

Mahcem bunlari forumda uzun uzun aciklamisti yanlis hatirlamiyorsam.

selamlar
 
Başlığı açmadan önce bu konuyu forum içinde araştırdım. Linkler koymuşsunuz sağolun ama onları zaten okudum. Benim anlamadığım olayın pratik yönü. Teorik olarak anladım biraz balance olayını. Ne gibi bir sorun yaratır onu anlamadım henüz. Sinyalin dış etkenlerden etkilenmesi mi söz konusu? ses kartını monitörün yakınında tutarsam gürültü yaratır mı? merak ettiklerim bunlar
Saygılar.
 
Bu noktayla ilgili benim de sorularım olacak. Mahcemin yazısını okudum ve aklıma bir kaç soru geldi...

Balanslı girişe örnek olarak mikrofon kablosu örnek verilmiş. Şimdi biz dönüştürücü yardımıyla o üç uçlu kabloyu standart jack e dönüştürdüğümüzde artık balanssız ve dolayısıyla gürültülü bi sisteme mi geçmiş oluyoruz ?!

Öte yandan standart gitar jackleri balanssız olarak ifade edildiğine göre gitar kayıtlarında her halükarda balanssız sistem kullandığımızdan gürültü mü oluşacak ?!

Ve bir de mic pre amplerinin girişi balanslı olsa da pre amp i ses kartına bağlarken standart jack kullandığımız durumda yine balanssız bir bağlantı oluştuğundan o ilk baştaki balanslı kısım bir işe yaramamış ve yine gürültülü bir sistem mi elde etmiş oluyoruz ?!
 
PRESONUS FIREPOD (8 mikrofon preamp'li firewire ses kartı)

Arkadaşlar bu firma ve bu kartı nasıl bilirsiniz?
Beni şahsen etkiledi çünkü,grup kaydı yapacağım ve bu yüzden(davullar) bolca mic line in ve preamp e ihtiyacım var. Digidesign fiyatı yüzünden beni aşıyor ama bu kartı zorlayabilirim belki...
 
xerophyte,

Firepod bizimde sabırsızlıkla beklediğimiz bir ses kartı. Presonus'tan dün gelen habere göre şu an Mac OS X sürücülerindeki ve bir bilgisayarda birden çok Firepod kullanımına ilişkin son detayları halletmekle meşguller. Şu an için Ağustos ayı gibi bir teslimat tarihi öngörülüyor...

Kartın prototiplerini Frankfurt fuarında inceleme şansım olumuştu. Sağlamlık ve teknik veriler son derece tatmin edici. Fakat sesini duyma şansım olmadı maalesef. Yanlızca "çok iyi" olacağını söylediler! İlk örnekleri elimize geçtiğinde kendi fikirlerimizi burda paylaşacağıma emin olabilirsin.
 
Dün öğleden sonra Compel e gittim ve Audiophile USB Satın aldım. Çok araştırdım, Diğer kartların performanslarına baktım ve sonunda Audiophile i uygun gördüm. Bu konuya cevap yazıp öneride bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Yeni projelerle görüşmek üzere..

Saygılar
 
bende midi klavye arastiriyorum ve bi suredir Roland Edirol PC-70 e takmis durumdayim. bu alet nasildir tam bilemiyorum. fiyati cok uygun gozukuyor ya sizce nasil?

pc70_contents.jpg


http://proaudiomusic.com/keyboards/roland/roland-PC-70-keyboard.htm

http://www.prosoundcards.com/proddetail.asp?prod=edirolpc70
 
ben pc-70 kullanıyorum, çılgınlar gibi memnunum. tavsiye ederim.

hiç bir sorun yaşamadım 1 yıla yakındır kullanıyorum diyebilirim. hatta üzerine çay döktükten sonra aleti açıp tuşlarını söküp bir bir altını temizlemem gerekti. pitch bend ve modulation düğmelerinin içine de kaçmıştı.

çay şekerli olduğu için bir süre onlar tutuk çalıştı, ama şimdi her şey normal. sadece ilk oktavındaki si bemol tuşuna hafif bile bassam velocity bilgisini fazla yolluyor ama çok büyük sorun değil, soldaki düğmeler ile oktavları ileri geri kaydırabiliyorsun sonuç olarak.

tüm bunların benim hatam olduğunu göz önünde bulundurarak bu aleti tavsiye ederim. 180$ a almıştım ben tünelden.
 
yukarida verdigim linklerde fiyatlar yaziyor ama bu konuda kafam karisti hangi siteye girsem farkli fiyat var kimisi 130$ diyor kimisi 160$ kimisi 185$ tam netlik goremedim ama yinede bana cok uygun gozuyor bugun yarin alicagim fiyat konusunda bilen arkadaslar netlik getirirse sevinirim

ozelliklerde soyle siralanmis

Keyboard: 49 keys (velocity sensitive)
MIDI Control: MIDI Channels (1 to 16)
Octave Shift (Up, Down, Standard) (Note Numbers 0 to 127)
Bender/Modulation Wheel (Modulation On/Off)
Data Entry Slider: Controller Numbers 00/32 (GS Variation selection),
Channel Aftertouch, Velocity, Chorus Send Level, Reverb Send
Level, Panpot, Volume, Others (Controller Numbers 0 to 127)
Display: 7 Segments, 3 Characters, (LED)
Real Panel: Power Switch, Sustain Switch Jack, AC Adapter Jack, and MIDI Out Connector
Power Supply: DC 9 V: AC Adapter (ACP or ACI series)
Current Draw: 160 mA
Dimensions: 844 (W) x 210 (D) x 73 (H) mm
33-1/4 (W) x 8-5/16 (D) x 2-7/8 (H) inches
Weight: 2.7 kgs./6 lbs.
Accessories: Owner's Manual, MIDI Cable, Pedal Switch, AC Adapter
 
ben aldığımda karşıda(istanbul avrupa yakası) iki yerde buldum. biri 200$ biri 210$ istedi. 200$ yerden pazarlıklar 180$ a aldım. verdiğin fiyatlar normaldir. en ucuz nerden bulursan al işte derim.
 
Compel in yeni ürünlerinden
Keystation 49e temmuzda gelecekmiş.
Ben ondan alıcam . üzerinde controller knob ya da slide yok ama velocity hassasiyeti var.
Uygun birşey olabilir. Beklerseniz 1 ay kadar..

Fiyatı da 109€+%18 kdv
 
Geri
Üst