Pahalı manyetik ucuz manyetik farkı


Bu videodan gördüğüm kadarıyla pahalı bir manyetik ile ucuz manyetik arasında farkedilecek bir fark olmadığını düşünüyorum. Peki bu durum amfiden amfiye değişir mi? Ucuz bir manyetik ile iyi bir amfiden alacağımız ses pahalı manyetikte de aynı olur mu?
 
Pahalı veya ucuz çok anlamlı bir kriter değil. Uzun vadede ise mutlaka "iyi" ve "kötü" manyetik farkı anlaşılır. ... izlemedim bu arada, hangi modeli karşılaştırıyor bilmiyorum.
 
Pahalı veya ucuz çok anlamlı bir kriter değil. Uzun vadede ise mutlaka "iyi" ve "kötü" manyetik farkı anlaşılır. ... izlemedim bu arada, hangi modeli karşılaştırıyor bilmiyorum.
Saçma sapan bir karşılaştırma. Sadece Marka karşılaştırması. Seymour Duncan ile çin malı bir marka H-H.
Ha al bakalım 1. gitara 81-85 veya HZ, diğer gitara Seymour Duncan Blackouts AHB-2, 3. gitara da tak bakalım çin işini. Çal bakalım lambalı bir amfide sadece analog pedallarla. Bakalım ne oluyor.

Alibaba express reklamı sanırım.
 
Valla bu adamın videolarında daha kötü sesi olan bir ekipman duyamadık. En ucuz en dandik gitar dahi her nasılsa harika duyuluyor. Gerçi videonun sonunda kendisi de söylüyor, iyi amfi ve EQ ayarı diye, lakin başka post production işler yapıldığı muhakkak bence. Youtube ses kalitesi + izlenme sayısı + para üçgeninde çok dürüst bulmuyorum ben bu videoları. Ucuz ve kalitesiz manyetikler bir yerlerinde en az bir eksiğin mutlaka olduğu manyetikler. Bunlar ne mi? Mikrofoniktir, adamı gainde çileden çıkarır, çok steril teneke gibi ses verir, çok tizdir, boğuktur, gainde çamurlaşır, hacimsiz ve tekdüze ton verir vs vs. Ayrıca en ucuz manyetik bile en az bir belirli tonda daha iyi iş çıkarır (o tonla video çekilir yani 😊). Bazen EQ, comp, delay vs renklendirmelerle tonu büyük oranda güzelleştirmek mümkün olsa da, kaliteli manyetikler varken harcayacağın aynı efor ya çok daha az oluyor ya da eforunun getirisi çok daha fazla oluyor.
 
Bu adamın incelemelerine bakıp ekipman değerlendirmek doğru değil. Cidden en vasat aletleri bile bir şekilde, post processing vs, harika hale getiriyor. Bunun gibi epey youtuber var gerçi, hiçbirine güvenip birşey almam.

Kaliteli ve kalitesiz manyetik doğru kombinasyon ve doğru gitarda farkeder. Ibanez sz520 stok manyetiklerim gereğinden fazla tiz, nispeten bulanık ve gürültülüydü. Sh4 jb ve sh1n ile daha temiz, daha harmonik ve çok daha doğal oldu. Muhteşem mi derseniz tabi ki hayır, sadece manyetik değiştirerek mümkün değil ama beni fazlasıyla memnun etti.

Stok manyetikleri sh4 ve jazz klonuydu zaten. O yüzden değiştirmiştim.
 
Zaten cin manyetigin drive cok kotu. Bilmiyorum dinleyen var mi ama guzel bir drive boyle olmaz. Cok kirli cok camurlu. Ve belli bayagi bir islenmis temizlenmis.
Onceden bu ve benzeri urunler de iscilige para verilirken artik yuksek teknoloji ye, tasarima ve dizayna veriliyor. O yuzden 'cinliler eskisi gibi degil cok guzel urun yapiyor abi' argumani gecerliligini yitirmeye basladi.
Yuksek teknolojili Çin uretimleri de zaten ayni paraya geliyor.
 
yakin zamanda epiphone stock manyetiklerini alnico 2 ile degistirdim, acikcasi degistirirkende deger mi diye cok dusundum. Vardigim sonuc su oldu, oyle atla deve kadar fark olmadi ancak ses bariz sekilde daha net ve temiz gelmekle beraber, dip otme problemi ortadan kalkti. Sap manyetiginin bogukligi bariz sekilde kayboldu be cok daha net ses almaya basladim.
 
İlla ki bazı farklar var ve bazen hatta belki çoğu zaman değer mi diye de düşündürtebilir vs vs... bu tip video'lar genelde bilgi vermekten çok birilerini gaza getirip click almak için yapılıyor sanki... kim mi o birileri?
Hani vardır ya; sil salaksınız olm değer mi o paraya diyen arkadaş, ya da ehe ehe ayfona 15bin mi verdin bak benim ivici civici marka 74mp kamera diyen akraba... yav hacı ben memnunum ve tam istediğim cihaz da bu diye haykırmak isteriz hani...
Lafım ilk mesaja değil bu arada, arkadaş paylaşmış biz de video'yu değerlendiriyoruz.
 
Geri
Üst