ses kartı kurulumu

Arkadaşlar bu akşam sipariş vermem gerekiyor ve alacağım ürünler şunlar:
Ekran görüntüsü 2022-03-17 175916.jpg

Öncelikle ben bu ses kartını bağlamak için ne yapacağım?
Driverini sitesinden yükledikten sonra amfi simülasyonunu nereden hangi DAW dan kullanacağım?
Ve anlamadığım bir sorun ben ses kartıyla çalarken sadece ses kayıttamı efektli çıkacak yoksa ben çalarken duyabilecekmiyim?
 
Sorulardan konuyu çok uzak olduğunuzu düşündüm. Yani detay cevap yerine ben bildiğim kadarıyla kısa cevap vereyim, siz detayları hem ilgili konuya bakın hem de bol bol araştırın, bu tarz konularda ne kadar araştırırsanız o kadar iyi sonuca ulaşırsınız.

1- Ses kartını usb kablosu ile bilgisayara bağlayacaksınız, ses kartı girişinden de enstrümanı bağlayacaksınız.
2- Ses kartı driver'ını kullanacağınız daw'da ayarlayıp ses kanalının girişinden bu ses kartının girişlerini seçince enstrüman sesini sistemden duyabilirsiniz. Hangi daw meselesi uzun bir konu, en iyi daw bildiğiniz daw'dır. İlk defa kuracaksanız, genel bir araştırma yapmanız gerek bu konuda. Amfi simülasyonları hem daw içinde hem de dışında çalışabiliyor. Ücretli, ücretsiz programları ve detaylarını Gerge'nin hazırladığı konudan bakabilirsiniz.
3- Elbette duyacaksınız. Sesi efektli duymazsak zaten iş görmezdi. Kullandığınız daw'da gitarın bağlı olduğu kanalın monitör simgesine tıklayınca ses efektli olarak duyulacaktır. Tabii ki ayarlar tamamsa...
Kolay gelsin.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
@Rock Tribe çok çok teşekkür ederim ses kartımı ve gitarımı sipariş ettim bu cevaptan sonra.
FL studio ile önceden çok çalışmıştım.
Oradan yapılabiliyormu bilmiyorum ama amfi gibi şeyler kullanıyordum ordada.
 
Rica ederim, bol bol araştırırsınız demiştim ama hemen sipariş etmişsiniz :) Güle güle kullanın, umarım az araştırdım, şu özellik de olsaymış falan gibi bir sıkıntı çıkmaz.
FL studio hiç kullanmadım ama aratınca vst/au desteği olduğu yazıyor yani amfi yazılımları da bu destek üzerinden programda eklenti olarak çalışır, aynı mantık geçerli yani, sorunsuz kullanabilirsiniz. Normal amfi yerinde bu tarz yazılımlarla ton almak için uğraşan arkadaşlar genelde aceleci davranıp olmayacağını düşünüyor ama biraz araştırarak güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Tekrardan kolay gelsin.
 
Geri
Üst