marshall amfi mi yoksa blackstar amfi mi

merhaba ben yeni elektro çalmaya başlayacağım. genellikle metal/rock/hard rock/alternatif rock/punk tarzı çalmayı planlıyorum. sizce amfi için marshall mı tercih etmeliyim yoksa blackstar mı? önerilerinizi yazın lütfen çok kafam karıştı. çünkü blackstar da daha çok efekt varmış sanrım o senin için daha mantıklı olur dediler ancak ton bakımından marshall kulağıma daha hoş geldi. aydınlatırsanız sevinirimm.
 
Amfi öyle az efekt varmış, çok düğme varmış diye alınmaz... buyur fikir versin:


Bir de bahsettiğin iki marka piyasada en çok çeşidi olan yaygın markalar ... Marshall mı alayım derken bir çırpıda en az 10 modeli var bir click ile alabileceğin...
 
Bir marshall sevdalisi olarak, bir suredir blackstar ve marshall amfiler arasinda kararsiz kalmis ve baya bir arastirma yapmistim. Yukarida ki arkadasin dedigi gibi ucuz modellerde blackstar sanki daha basarili gibi. Daha once elimde marshall MG 15 vardi ve hic begenmemistim. Ancak fiyat arttikca, sanki marshall biraz daha one geciyor gibi.

Tonal farklara gelecek olursak, blackstar biraz daha koyu ve sicak tonlu iken, marshall daha parlak ve daha punchy. Ben blackstarin ht studio serisini muzik magazasinda denedigimde cok hosuma gitmisti ancak yuksek volume ile studyoda kullandigimda bana biraz muddy geldi. Ote yandan clean tonlarda bence marshall cok daha parlak ve guzel bir tona sahip.

Ozetlersem, marshall biraz daha parlak tonlu ve daha sert tonlara sahip iken, blackstar biraz daha koyu ve sicak tonlara sahip. Ama ucuz modellerde blackstar marshalla gore daha guzel olabilir diye dusunuyorum.
 
Geri
Üst