Gitarımın Sapı Kırıldı Ne Yapmalıyım?

Herkese merhaba, Dolap üzerinden gitar satışı yaptım. Kargo ile gönderdim fakat yolda kırılmış ve doğal olarak geri iade geldi. Sapını değiştirmeyi düşünüyorum ya da farklı önerileriniz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Fotoğrafını da ekliyorum görebilirsiniz.
WhatsApp Image 2022-04-27 at 21.22.13.jpeg
 
Geçmiş olsun. Konunun uzmanı değilim ama fotodaki kırık tamir edilebilir gibi duruyor. Youtube'de bu tür kırıklara ait tamirat videoları fazlasıyla mevcut. Masraf tutarını ancak bir luthiere gösterirseniz ondan öğrenebilirsiniz. Sap değiştirme fikrinizinden daha ucuz ve mantıklı olacağını düşünüyorum.
 
Bu gitarın tamirine 2000 isterler. Hatta bu çok iyimser bir tahmin bile olabilir. Yeni sap almak da bir o kadsr pahalı olacaktır. Önünüzde iki yol var: 1. İşlevsiz kısımları stıp yedek psrçalarını kullanabilirsiniz. 2. Titebond alıo kendiniz tamir deneyebilirsiniz belki tutar. Sapın kırılması ile oluşan şok truss rod'u bükmüş, bozmuş veya yuvasından oynatmiş olabilir. Aynı şekilde sap boşa düşünce tellerin gerilimi klavyeyi veya truss rodu eğmiş olabilir. Bu durumlarda tamiei mümkün olmayabilir.
 
Bence tamir edilmesi kismen kolay sekilde kırılmış. Çok daha kötü kırıklar gördüm. Ayrim yuzeyi gayet düz. O sekilde kırılması gitarin headstock kisminin uretim sirasinda yetersiz sekilde yapistirildigi düşüncesini de uyandirdi bende. Devam eden bir çatlak da var sanki yukarı doğru, hasari iyi incelemek lazim.

Sifiri 2800 lira olan bir gitarım olsa ilk yapacagim şey bir Titebond original ve bir kaç işkence (ki su an evde ikisi de var :) ) alip tamir etmeyi denemek olurdu. Sıfır fiyatı 28.000 TL olan bir gitarı ise uzmanina yaptirmak daha saglikli olurdu bence.

Not : Luthier degilim.
 
Tek fotoğraftan bi şey söylemek zor. Şöyle elinle birleştirmeyi bi dene eğer arada boşluk kalmayacak veya çok az boşluk kalacak şekilde birleşiyorsa titebond ve iki tane işkence ile yapıştırmak arkadaşların da söylediği gibi en mantıklısı olur.
 
Bence once bir fiyat alin. Cok ucuk bir sey gelirse de yapıştırın geçin. Bu gitarın ikinci el degeri kirik oldugu andan itibaren epey düştü ama hala sorunsuz calinabilir bir enstrüman olabilir.
 
Herkese merhaba, Dolap üzerinden gitar satışı yaptım. Kargo ile gönderdim fakat yolda kırılmış ve doğal olarak geri iade geldi. Sapını değiştirmeyi düşünüyorum ya da farklı önerileriniz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Fotoğrafını da ekliyorum görebilirsiniz.154912 eklentisini görüntüle
Sakarya'da bu işi yapıyorum daha doğrusu enstrüman üretimi ile ilgileniyorum. ayrıntılı foto alırsam yardımcı olup olamayacağımı söyleyebilirim
 
Geri
Üst