Rammstein Zeit Albümü

Albümü dinledim. Dinledikçe açılan şarkılardan oluşan bir albüm. Parçalar ilk başta pek akılda kalmıyor ancak sonra bir şekilde dinleme isteği uyandırıyor.

Armee der tristen: Bangır bangır bir Rammstein şarkısı, işte bildiğimiz Rammstein tam olarak bu.

Zeit: Albümün ilk single'ı. Albüme ismini veren parça, albümdeki en duygusal parçalardan biri. Klibini izlemeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim. Oldukça derinlikli bir parça.

Schwarz: Yine duygu yüklü bir parça. Sizi alıp götürüyor. Bir manzaraya karşı dinlenilesi.

Zick zack: Oldukça eğlenceli bir parça. Albümün ikinci single'ı.

Giftig: İşte bu parça iddia ediyorum Rammstein tarihinin en eğlenceli parçası. Kesinlikle yerinizde duramıyorsunuz. Hadi oturmaya mı geldik kalkın oynayalım parçası. Muazzam bir şey :)

Ok: Rammstein'ın troll şarkılarından biri, açılımı ohne kondom. Amerikan komedi filmlerinin girişlerinde çalan eğlenceli şarkılara benziyor. Koro şeklinde söylenen oh-ne-kon-dom kısmında yarılmamak elde değil :)

Meine tränen: İşte albümün en duygusal parçası. Derinlere dalıp kendinizi göz yaşlarınızla baş başa bulabilirsiniz.

Angst: Albümün en sert parçası. Sonlara doğru Till puppe şarkısında olduğu gibi böğürüyor. Parça sanırım Berlin duvarını anlatıyor.

Dicke titten: Çizgi film müziği ve metal müzik birleşse nasıl olur parçası. Muhteşem bir şey.

Lügen: Gerçek Rammstein bu değil parçası :) Till burada bir şeyler deniyor. Şarkı ağır duygusal yani ergenimsi bir duygusallıktan bahsediyorum. Almancı ergenlerin yaptıkları şarkılar gibi ama ben çok sevdim. Bu adamın sesi böyle şeylere de gidiyormuş demek ki :) Şarkıyı o kadar olumsuz eleştirmeme rağmen albümde bana kendini en çok dinleten şarkılardan biri. Sadece çok farklı bir tarz Rammstein için :)

Adieu: Aaadiiiieuu good bye kısmında şarkıyla bütünleşmemek elde değil. Umarım bu şarkı son olmaz. Son olduğunu düşündükçe ağlayasım geliyor çünkü. Hatta ağlıyorum direkt.

Albümü çok ama çok sevdim. En sevdiğim Rammstein albümü bu olabilir. Bu adamlar 60 yaşında hala yapıyor ya bir şeyler. Sonsuz teşekkürler Rammstein.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst