Elektro gitar bilgileri ve elektro gitar önerisi

Merhaba arkadaşlar
Ben yeni yeni elektro gitar camiasına atılmaya çalışıyorum. Açıkçası her şeyi daha yeni yeni öğreniyorum ve bazı konularda sizin yardımınıza ihtiyacım var çünkü çevremde danışabileceği kimse yok.
Ağırlıklı olarak pantera,motörhead,fear factory, cannibal corpse,Rammstein,hatebreed,lamb of god, murder king, 80 kalibre vs. dinleyen biriyim.
Sizce hangi gitarları tercih etmeliyim sizden de duymak isterim aynı zamanda yaptığım minik araştırmalarda keşfettiğim gitarları da aktarmak istiyorum internetten araştırdığım bilgi yetmediği için eğer bilginiz varsa yardımcı olursanız çok mutlu olurum :)
Cort x-1
Shecter c-1
Shecter 006 fr sgr
Jackson js11
Benim en çok karşılaştıklarım bunlardı. Herkes bir iyi bir kötü yorum yaptığı için güvenemedim bir türlü. Sizin öneriniz varsa yazarsanız da güzel olur. Tekrardan yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 
Onların hepsi benzer kalitede, benzer seviyede ses çıkışlarına sahip gitarlar. Ama Schecter C-1 gibi sabit köprü bir gitar önerdir yeni başlayana.

İstediğiniz tonları için amfi daha önemli zaten.
 
Aralarında schecter c1 olabilir köprüden dolayı. Gerge nin de dediği gibi amfi de önemli.

Bana kalırsa ilk etapta ton olayına pek takılmayın, size uygun fiyatlı ve fx olan mini bir amfi yeterli olacaktır pratik için. Mesela katana mini, blackstar id core serisi, 2. el roland micro cube işinizi görür rahatlıkla.

Amazon.com.tr garip bir biçimde epey uyguna katana mini satıyor, bence bir göz atın.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
C-1 iyidir bunların arasında...

Senin başlangıç için önereceğin başka gitar önerisi varsa alabilirim
 
C-1 iyidir bunların arasında...

Hocam, sizce IBANEZ GRG121DX nasil alet? Konu sahibi ile ayni durumdayiz.

Dedigim gitar bu:

Sizce GRG121DX mi yoksa C-1 mi? Bende 1 ay sonra yazin yani ilk elektro gitarimi almak istiyorum. Net bir sey soyleyemeyebilirsiniz de cunku elinize alip calmamis da olabilirsiniz.
 
Gitar seçerken nelere dikkat etmeli...? diye soran olursa naçizane fikrimi yazayım ki ona bile gerek yok çünkü forumda onlarca benzer başlık var ... ama bu şekilde X mi Y mi, sonu yok, piyasada yüzlerce model var ve çoğu hakkında fikrim yok. Ne diyeyim ki... C-1 elimden geçti, memnun kaldım... GRG elimden geçti allah bir daha rast getirmesin.. oldu mu? Ama bilemem belki bana ekstra kötüsü denk gelmiştir... seveni çok.
 
ama bu şekilde X mi Y mi, sonu yok, piyasada yüzlerce model var ve çoğu hakkında fikrim yok. Ne diyeyim ki... C-1 elimden geçti, memnun kaldım... GRG elimden geçti allah bir daha rast getirmesin.. oldu mu? Ama bilemem belki bana ekstra kötüsü denk gelmiştir... seveni çok.
Tesekkurler fikriniz icin, katiliyorum X mi Y mi sorularin sonu gelmez. Bende tecrube yok elime daha adam akilli bi elektro gitar gecmedigi icin sormakla yetinebiliyorum. 1 ay sonra C-1 veya GRG alicaz bi sekilde.

GRG elimden geçti allah bir daha rast getirmesin.. oldu mu? Ama bilemem belki bana ekstra kötüsü denk gelmiştir... seveni çok.
Hocam nedenini sorsam sikinti olmaz degil mi? Neyini begenmediniz cunku yorumlara bakarak almayi dusunuyorum ve cevremde hemen X gitarini deneyeyim diyerek magaza yok maalesef.
 
Raftan sıfır alıp denedim, sahibi olmadım. Ucuz, kalitesiz, baştan savma hissi verdi. Hardware oksitlenmiş, ağacı kof, akort stabil değil, işçilik kötü... elimde eğreti durdu yani daha 10 dakikada bile. Ama dediğim gibi makul fiyatı ve en baz model olması sebebiyle seveni çok. Sen bana bakma yeni başlıyorsan... bu konuda elitistim biraz :) ... ucuz ne desen bana beğenmem...o yüzden giriş gitarları başlıklarına fazla yorum yapmam :) ...
Schecter'in ise en ucuzundan en pahalısına hiçbir modeli yüzümü düşürmedi, sahip olayım olmayayım.
 
Geri
Üst