TFRP [The Family Rock Project] - İzmir ( Rock & Metal ) | Hatay' dan Mersin' e; Mersin' den İzmir' e taşınan grup xD

Herkese merhaba. Yıllardır bu siteye üyeyim. Sizlere ekibimi tanıtmak istiyorum. Biz The Family üyeleri olarak 2011 yılından beri tanışıyoruz. Üniversiteyi birlikte Hatay' da okuduk. Yıllarca farklı grup ve projelerde ve farklı kombinasyonlarda yer aldıktan sonra 2016 yılının başlarında The Family Çatısı altında birleştik. Aylarca prova ve repertuar çalışmalarını yürüttükten sonra Hatay' da sahne almaya başladık. Tarzımız aslında en baştan belliydi: "içimize sinen müziği yapmak". Uzun yıllar çeşitli bar ve konserlerde amiyane tabirle 'piyasa' müziği yapmak bizi yormuştu. Bu projede müziğin kendisi ne olursa olsun ön planda olacaktı; öyle de oldu. Kadro şu şekilde kemikleşti:

Vokal : Nimet Güzelşemme
Bass : Dilan Yıkıcı
Klavye : Yunus Emre Özer
Davul : Alparslan Yüksel
Gitar : Onur Yahya Öner

2017' de Hatay' da devam edemeyeceğimizi anlayarak hep birlikte Mersin' e taşındık. Deniz kenarında 2 katlı bir villa tuttuk. Grubun en çok ilerlediği dönem bu taşına ile başladı. Salonda bütün aletlerimiz kuruluydu.
Sabahlara kadar prova alarak ve aylarca çalışarak kendimizi geliştirdik. Kendi tarzımızı ve soundumuzu keşfedip anlamaya çalıştık. Her bir senkopa, trafik detayına ve notaya tek tek çalışıldı. Bu süreçte de toplam 7 tane beste yaptık. Buna ek olarak da festival [Çukurova Rock Festivali - Zeytinli Rock Festivali - Milyonfest Mersin + 10+ lokal festival] ve bar programlarımız da kesintisiz bir şekilde devam etti. Sağolsunlar, Mersin ve Adana seyircisi yaptığımız müziğe fevkalade ilgi göstererek bizi çok mutlu etti. Yine bu süreçte The Madcap ve Marla gibi sevdiğimiz ekiplerle de konserler verdik. [ Umarız devamı da gelir :) ]

Pandemi döneminin hemen öncesinde 7 şarkının [ortalama 5.30-6.30 dk olan, icra etmesi nispeten zor şarkılar] hepsini vokaller dahil 3.5 günde kaydettik. Pandemi süresi boyunca albüm maalesef beklemek durumunda kaldı(!?). Şu sıralar mix & mastering ini bendeniz yapıyorum. Buna ek olarak da arada sırada evde yapılmış kayıtları ve sahne görüntülerini paylaştığımız; çok da aktif olmayan bir youtube kanalımız var. Umuyoruz ki ilerleyen tarihlerde daha çok içerik yükleyeceğiz. Linki aşağıda bulabilirsiniz.

2021 Eylül ayında Dilan' ın da tayin olması ile birlikte yine hep birlikte nihai hedefimiz olan İzmir' e taşındık. Burada Volume Alsancak, Jazzgır, Mavi Bar, Avlu gibi mekanlarda sahne almaya devam ediyoruz. Eğer İzmir' de iseniz ya da yolunuz düşerse gelip müziğimizi dinlemeniz bizi çok mutlu eder. Grubun ismi kendiliğinden "Family" olarak oluştu ve kaldı [Tam ismin kısaltması olan TFRP' yi kullanıyoruz]. Birbirimize çok bağlıyız ve müzikal anlamda da; sosyal anlamda da çok iyi tanıyoruz. Müziğe ek olarak birlikteyken yaşadığımız iyi/kötü anılar da bizi birbirimize bağlamış ve yakılaştırmıştır.

Çaldığımız şarkıların önemli bir kısmı bize ait cover ve re-aranjmanlardan oluşuyor. Tüm şarkıları aynı sound ve renkte icra etmeye çalışıyor ve buna dikkat ediyoruz. Ekilendiğimiz gruplar : Nightwish | Pink Floyd | Rammstein | TOOL | Pentagram | Metallica | Opeth | Muse gibi gruplar. Tarzı tam bir noktaya koyamıyoruz. Koymak da istemiyoruz aslında. Kütür kütür distortion ve yüksek enerjili sert müzik işte :)... Olmayan veya henüz tam anlamlandıramadığımız bir şeyi merakla aramaya/denemeye ve yanılmaya devam ediyoruz. Tüm zorluklarına rağmen işimizi çok seviyoruz ve bu enerjiyi sahnede dinleyici ile -gerçek duyguları- paylaşarak yaşamak gerçekten harika. Bu müziği sonuna kadar; durmadan ve yorulmadan devam ettireceğiz...

Buraya kadar okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Fotoğraf, link ve videoları alt satırlarda bulabilirsiniz. Sevgiler :)

instagram : @thefamily_official | Login • Instagram
YouTube : https://www.youtube.com/channel/UCZp8RFcakRLaYkCDo04iGrA/videos
Mail : [email protected]

tfrp 1.jpegUntitled-3.jpg_35C7371.jpgUntitled-6.jpg_35C7445.jpgTHE-FAMILY-2.jpg
 
Geri
Üst