Elektro Gitar Bakım ve Ayar Hakkında

Merhabalar, Ankara da tavsiye edebileceğiniz lüthiye var mıdır? Hem pandemi hemde forumlarda lüthiyeden sonra bazı sorunlar yaşamasından dolayı bakım ürünlerinin bir kısmını internetten temin ettim, ayarlarını da yabancı video yazı vs kullanarak ayarladım. Ama yine de insan göstermek istiyor. Ankarada ki arkadaşlar sürekli olarak gitarını nereye götürüyor? Öğrenciyim ve gitarım da başlangıç seviyesi bir gitar. Teşekkürler.
 
Merhabalar, biraz geç cevap yazmış oldum ancak ileride bakan olur bir işine yarayabilir belki. Ankara'ya yaklaşık 4 yıl önce taşındım. Öncesinde İstanbul'da Tünel'e yakın bir yerde yaşıyordum, Luthier'lerin çoğuyla tanışıklığım olmuştu. Fakat bildiğim kadarıya Ankara'da bu işi yapan az insan var fakat müzisyen (gitarist de diyebilirim) sayısı fazla. İki Luthier tavsiye edebilirim.
1. Sarp Yılmaz Özatalay var, Çankaya Nufus Mudurlugu'nun karşısındaki pasajda alt katta atölyesi var. Bayındır-1 sokakta, Kızılay Meydan'a 300 metre mesafede. Genelde gitarı bırakınca en az 1 hafta sürede geri alabiliyorum, hatta 2-3 haftaya kadar çıktığı da oldu, epey bir iş oluyor dükkanda. İşçiliği iyi, bir problem çıkartmadı yaptığı ayarlamalar, fiyatları ise İstanbul ortalamasının bir tık üstünde.
2. Kenan Turgut, yine Kızılayda fakat tersi yönde. Fiyat ve işçilik Sarp'tan bir tık yukarıda, iyi yapıyor ama iyi para vermişliğim de var kendisine. Helali hoş olsun :)
Dediğim gibi yeni sayılırım Ankara civarında, elbette benden daha tecrübeli gitaristler vardır, onların yorumlarını da almak gerekir bu konuda.
 
Geri
Üst