Kafa sesimi iyi bir sekilde kullanabilir miyim?

Ne zaman sesi inceltip kafa sesi kullanmak istesem ortaya kulağa hoş gelmeyen tonlar çıkıyor ve bunların nota aralığı çok kısıtlı sesimi biraz daha farklilastirmaya çalışınca da istemeden göğüs sesine geri dönüyor yani kırılıyor gibi oluyor. Müzik öğretmenim bariton ile bas arası bir sesim olduğunu söyledi ve ergenlikten dolayı bu durumun normal olduğunu söyledi. Ben bir erkek olduğumdan sesimin kontrolü kızlara nazaran daha zor oluyor ergenlikte galiba. Yani iyi egzersizle kafa sesimi düzeltebilir miyim yoksa umutsuz bir vaka mi?
 
Merhabalar ergen kardeşim. :) Lise yıllarında benzer problemleri yaşamıştım. Ben de bas bariton ses karakterine sahibim. Düzenli egzersiz yaparak bu sorunları ileride çok rahat aşabilirsin. Elbette tiz sesli doğan arkadaşlar kadar kolay ulaşamasan bile, yeterli çalışma ile hem istediğin tüm tiz seslere ulaşıp, hemde çoğu insanın inemediği peslerde rahatça takılabilirsin.



Başlangıç için bulunmaz bir kaynaktır, 2-3 videoluk bir ders serisi var, başlarda kendini keşfetmen için faydalı olabilir.
 
Geri
Üst