Elektro Gitar Sap Çatlağı

Merhaba arkadaşlar, ibanez rg370dx gitarımda fotoğraftaki gibi bir çatlak olduğunu farkettim. Ufak bir çatlağa benziyor ama tehlikeli bir durum mu sizce? Bir luthiere versem tamiri zor olur mu?
IMG_20220705_201604.jpg
 
Selamlar,

Çok tehlikeli değil ancak tekrardan darbe alırsa çatlak ilerler çok hasar verir maddi manevi :) Güzel bir luthiere götür bu çapta bir çatlağı çok çok dikkatli bakınca görünür şekilde tamir edecektir.

Sevgiler,
 
Tamiri zor değil, tehlike kısmı bence şahsi durum, bana kalırsa ben luthiere götürürüm, ama başka biri orası ayrılana kadar kullanmaya devam eder. İyice düşünüp durum değerlendirmesi yaparsan en iyi kararı vereceğini düşünüyorum.
 
luthierlik bir durumu yok çarpmayla oluşması çok zor darbe izi yok ve dışarıdan açıklık görünmüyor, sap işlenirken oluşmuş olabilir. ya da ağaç kurumadan işlendiyse böyle çatlaklar oluşması normal, damar yoluna dik bir şekilde çatlama meydana gelseydi sıkıntı yaratabilirdi fakat burada öyle bir durum söz konusu değil, bir luthiere götürmen için bu çatlağın tamamen tırnak girecek şekilde açık olması gerekecekti çünkü bu tür çatlaklara bir şey yapılmaz.baktığımda çatlak vida deliğine yakın bir yerden çatlamış basınç altında kalmış olabilir, ama yüzeysel bir çatlağa benziyor. çalmaya devam et sana sıkıntı yaratmaz. için hala rahat etmiyorsa tanıdığın güvendiğin bir luthiere götürebilirsin tabi.
 
Geri
Üst