Gitarda sadece ince telleri değiştirmek

Malumunuz tel fiyatları ortada. Kalın teller ince teller gibi kolay kolay, hemen kararmıyor. O yüzden tekli satılan ince tellerden alıp sadece ince telleri değiştirsem nasıl olur? Daha ucuza gelir ama ton olarak veya gitarın sapına vs. etkisini merak ediyorum.
 
kararmak sadece kozmetik kısmı işin... teller zamanla ton ve karakterini kaybeder (süner, esner, ne dersen işte..), takım halinde değiştirmek entonasyon için de gerekli ve önemli.... 2 gün içinde tek tel koptu değiştirdim gibi bir mecburiyet yoksa hep set halinde değiştirmekte fayda var..... mesela arabada ben fazla sağ/sol viraja girmem sağ/sol lastikler daha iyi gibi sadece sağ/sol değiştireyim demiyorsak....
 
Tellerin tumunu degistirmekte fayda var. Eskiyen ayakkabinin tekini yenilemek gibi olur aksi taktirde. Yeni tellerin tinisi ile eskilerin tinisi kesinlikle fark edecektir. Bunun yerine tellerin omrunu uzatmaya calisilabilir, Elixir kullanabilirsin, telleri her kullanimda silebilirsin (bence bu asiri olmasa da bir nebze tel omrunu artiriyor). Ayni zamanda ben ara ara fast frette kullaniirim. Yuzde yuz emin olamasamda bir nebze faydali oluyor gibi. Ayni zamanda gitari temiz bir elle calmakta yine onemli bir konu.
 
Geri
Üst