El Orfanato/The Orphanage (2007)

poster-el-orfanato-mini.jpg


Özet: Evlat edinilen Laura, büyüdüğü yetimhaneden yedi yaşında ayrılır. Yıllar sonra kocası ile binayı elden geçirmek ve burayı sakat çocuklar için bir bakım evi haline getirmek için yetimhaneye geri dönerler.
Ancak bu dönüşün hasta oğulları Simon üzerinde tuhaf etkileri olur. Simon, sürekli garip bir yaratığın resimlerini çizmektedir. Bu resimler, Laura’da kendi çocukluğuna dair bir şeyler uyandırmaktadır. Simon, kısa bir süre ortadan kaybolur. Laura, önce polisin ardından da bir medyumun yardımı ile oğlunu aramaya başlar. Laura, oğlu Simon ile kendi kaderinin 30 yıl önce bu binada kalan yetim çocuklarla kesiştiğini fark edecektir.




Film son zamanlarda izlediğim tırt gerilim filmlerinden sonra oldukça başarılı geldi bana. Klişe bölümler olmasına karşın konu güzel bir şekilde işlenip, yine güzel bir şekilde kafada bir soru işareti bırakmadan tamamlanıyor. Konu itibariyle de insanın tüylerini ürperten bir film gerçekten. Ama son zamanlarda izlenebilecek olan nadir gerilim filmlerinden biridir.
 
Geri
Üst