Tel yüksekliğim arttı ve saddlem kırık mı?

Herkese selamlar öncelikle, başlıkta belirttiğim gibi 2 sorunum var az önce elektro gitarıma (jackson js11) yeni tel takımı aldım 9-42 ilk tel değiştirişimdi zorlasada sonunda becerdim :D fakat tel yüksekliğim arttı eskisi kadar rahat değil her tel değiştirmede olur mu böyle acaba yada altta fotoğrafını bırakıcağım şeyden mi kaynaklandı? Bu kısmın adı saddle galiba tam bilmiyorum adını kalın mi teli dışındaki saddlelar böyle havaya kalkıyodu içinde kırılmış gibi duruyo dönen kısımı normal mi kırık mı tel değiştirene kadar hiç bir sıkıntısını görmemiştim alalı 2 3 ay oluyo gitarı 2. el almıştım şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.
IMG20220831173256.jpg
 
Herkese selamlar öncelikle, başlıkta belirttiğim gibi 2 sorunum var az önce elektro gitarıma (jackson js11) yeni tel takımı aldım 9-42 ilk tel değiştirişimdi zorlasada sonunda becerdim :D fakat tel yüksekliğim arttı eskisi kadar rahat değil her tel değiştirmede olur mu böyle acaba yada altta fotoğrafını bırakıcağım şeyden mi kaynaklandı? Bu kısmın adı saddle galiba tam bilmiyorum adını kalın mi teli dışındaki saddlelar böyle havaya kalkıyodu içinde kırılmış gibi duruyo dönen kısımı normal mi kırık mı tel değiştirene kadar hiç bir sıkıntısını görmemiştim alalı 2 3 ay oluyo gitarı 2. el almıştım şimdiden cevap veren herkese teşekkürler. 156431 eklentisini görüntüle
Tahminimce köprü biraz öne doğruymuş ve daha düşük tansiyonlu bir tele geçince köprü geri yatmış. Saddle ile uğraşmadan yayların uzunluğunu azaltmanı ve sonrasında değişmezse köprüyü biraz daha aşağı indirmeni tavsiye ederim. Resimdeki büyük alyan yuvasından.
 
Geri
Üst