Mikser/Ses Kartı Tavsiye

Selamlar,

Akşamları bangır bangır elektro gitar çalmak istiyoruz. 2 elektro gitar, 1 adet de mikrofon var. Bu cihazları bağlayabilmemiz ve 2 ayrı output (kulaklık çıkışı) alabileceğimiz bir mikser/ses kartı tavsiye edebilir misiniz?

İlk kez mikser/ses kartı alacağım, konu hakkında cahilim, önerilerinize açığım.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Sevgiler
 

3 Input bulmak biraz zor olabilir. Genelde 2 ya da 4 olur bu seviyelerde. Arkasında ise 8 adet output mevcut. Bunların her bir çiftine şu kablolardan alıyorsunuz - daha uygunları muhakkak vardır, karşıma ilk çıkanı attım - ve DAW içinden herkesin ihtiyacına göre düzenleme yaparak bu outputlardan yönlendiriyorsunuz.

Ev stüdyomda bu ses kartının 18i20 modelini OctoPre Gen3 Preamp ile birlikte kullanıyorum. Akustik davulun kurulu olduğu odadan 12 kanal davul, 2 gitar ve 1 vokal ses kartı üzerinden bilgisayara aktarılıyor. Bilgisayarda gerekli düzenlemeleri yapıp 3 kişiye kişisel ihtiyaçlarına göre dağıtabiliyorum.

Fikir vermesi adına DAW içinden bir ekran görüntüsü paylaşıyorum. Sends kısmında gördüğünüz 3/4 davulcunun 5/6 benim(gitar/vokal) stereo çıkışım. Paylaştığım ses kartında 8 adet mono çıkış mevcut. Muhtemelen 4 çift stereo ve yine 1/2 çıkışını dinleyen, önde 2 adet kulaklık çıkışıyla çoklayıcıya ihtiyaç duymadan 4 farklı ayarda veya 6 kişiye kadar duyum sağlayabilirsiniz. Ayrıca bütçeyi Universal Audio vb. ürünlerine yetecek şekilde uçurmayacaksak Focusrite'dan şaşmayın derim.

Tecrübenizi bilmemekle birlikte olur da kafa karıştırıcı gelirse ulaşmaktan çekinmeyin. Seve seve yardımcı olurum.

Screen Shot 2022-10-26 at 02.56.30.jpg
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Zaman ayırıp detaylı yanıt verdiğiniz için öncelikle çok teşekkür ederim, sabah ayık kafayla dikkatlice tekrar okuyup soru olursa yazayım tekrardan.

Tekrar zaman ayırıp detaylı bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim ☺️
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Tekrar selamlar,

Bütçeyi çok yüksek tutmadan şu aleti alsam acaba beklentimi karşılar mı acaba? (Bunun yerine benzer bütçelerle şunu al derseniz onu da incelerim mutlaka)

focusrite-scarlett-4i4-gen3-third-generation-4-in-4-out-usb-ses-karti-27119-1.jpg

Anladığım kadarıyla ön tarafta gain ayarlanabilir ve enstrüman veya mikrofon takılabilir (jack veya XLR kablo) 2 adet giriş bulunuyor ve arkada da (sağ tarafta) 2 adet Line Input ile enstrüman bağlayabileceğim 2 giriş daha var. Ayrıca anladığım kadarıyla 4 tane output alabileceğim line output var. (Bunlardan 4 tane mono mu alıyorum yoksa paylaşmış olduğunuz adaptör ile toplamda 2 stereo çıkış mı alıyorum emin olamadım)

Böyle düşünüyorum ama doğru mu söylediklerim bilemedim ☺️
Sizin de yorumunuz var mıdır acaba?

Teşekkür ederim
 
Karşılamayacağı ortada,

Ucuza 2 gitar + 1 mikrofon alabileceğiniz cihaz sayısı kısıtlı, şunlara bakın:
  • IK Multimedia Axe I/O
  • Audient iD44 MK2
  • Presonus Studio 6|8c
  • Tascam US-4x4HR
  • Behringer UMC404HD
İlk üçü önerebileceklerim. Audient tam istediklerinizi veriyor. Tascam da veriyor yazıyor ama hiç bilmiyorum nasıl bir kart.
 
@gcx Öncelikle mesajımı atarken benim de gözümden kaçmış, özür dileyerek attığım ürünün 4 line input 4 outputu olduğunu şimdi farkettim. Bu durumda benim önerim gereksiz miktarda fazla input ve max 2 ayrı stereo output sağlayacaktır. Sizin attığınız ürün ise yeterli miktarda inputa sahip olup yine 2 adet alternatif output sunacaktır. Ancak kişiye bağlı düzenleme yapmak istemezseniz önde 2 kulaklık arkadan da dönüştürücü ile 2 stereo çıkışla 4 kişiye ya da çift monitör + 3 kişiye kadar çıkış alabilirsiniz.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
@blackfriday666
Estağfurullah, yeni yeni öğreniyorum çok faydalı oldu, teşekkür ederim 😊

@GERGE
Öğrenmek için soruyorum, 4i4 niçin yeterli olmayacaktır acaba? (3 input 2 output için)

Teşekkürler
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
@GERGE

Tam olarak ne işe yarıyorlar acaba bu input'lar? Enstrüman veya başka bir şey bağlanamıyorsa ne amaçla kullanılıyorlar acaba?
 
Geri
Üst