Elektro gitar kargolamak

Patlangaç poşet al geniş baloncuklu sar üstüne kartonla sar ben prestige ımı akustiik gitarımı vs vs hep bu şekilde aldım ve sattım. Kargo fiyatını bay artırıyor onu söyliyim.
 
Tecrübeyle sabit.

Hardcase en güvenilir yol.

Hardcase yoksa gitarınızı en azından iyi bir gigbag içinde kargolamanız gerekiyor. Gigbagi bir kaç kat patpata sarabilirsiniz.

Gigbag vb yoksa sağlam gitar boyutlarında karton kutu olabilir bulabilirseniz. İçini patpat vb doldurarak sabitleyip, onu da birkaç kat sarabilirsiniz.

Normal kılıfla yada gitarı tek başına patpata sarıp kargolamayın, çizik vb olmasada istifte yumuşak kaldığı için saptan çatlak ve kırık oluşma ihtimali yüksek. Üzerine birşey koymasalar bile risk fazla.

Beyin fakiri salağın biri zamanında bana o şekilde gitar kargolamıştı, açtığımda sapın ikiye ayrılmış olduğunu hatırlıyorum.
 
Kaliteli bir gitarsa araya ince kağıt vs konulabilir.. baloncuklu ambalaj boya/cilaya yapışmasın diye... gitarın sap-gövde birleşimi ve kafayı da ayrıca karton veya sert köpük gibi şeylerle zayıf kısımlarından desteklemek lazım.
 
Geri
Üst