Manyetik Markaları Hakkında Yardıma İhtiyacım Var

Merhabalar, artık gitarımı kesinleştirme noktasına geldim yaklaşık 6000-8000 arası 2. el gitar araştırıyordum, metal-rock arasıra da clean tonlar için yani biraz ton yelpazemin geniş olduğu için coil splitli humbucker humbucker manyetik almaya karar verdim. Araştırmalarımda IBANEZ S521 MOL modelini buldum hoşuma da gitti fakat tek kafamın takıldığı nokta gitar Quantum Manyetikli (Inf1) (Inf2), bir de İbanezin kendi Manyetikleri var. Bir manyetik markası daha var o da DiMarzio fakat DiMarzio Manyetikli gitarlar bütçemi aşıyor, sonra diğer Manyetik markası EMG, EMG manyetikler de bütçemi aşıyor ve EMG manyetikli gitar bulamıyorum hep sonradan eklenmiş ve EMG manyetikler ile de forumda araştırma yaptığımda EMG ile clean, hafif ton alınmayacağını söylüyorlar bazıları ise bazı pasif EMG'ler ile alınılabileceğini söylüyor, diğer manyetik ise Schecter'in Manyetik Cinsleri, Schecter'in birden fazla manyetik türü olduğu gibi kafam çok karışıyor.
Uzun Lafın Kısası Quantum, Ibanez, DiMarzio, EMG, Schecter manyetiklerinin arasındaki farklar nedir, ikinci sorum ise ben beğendiğim Inf 1-Inf 2'li Quantum manyetik ile istediğim metal için bangır bangır metal tonu alır mıyım. Yoksa Quantum vasat bir manyetik mi ? Cevaplarsanız Çok Mutlu Olurum
 
valla ben çocuk sahibi olacakken bu kadar düşünmedim...

6-8 bin arası gitarlar ile bu kadar kafa yormana gerek yok.... profesyonel kayıt almayacaksan yine gerek yok... ne manyetik varsa al, çok mu mutsuz etti mayetik değiştirirsin ileride...ya da baştan daha iyi manyetikli bir şey al

INF'ler pek tavsiye etmem ama Quantium'dan iyidir yine de...
EMG ve DiMarzio ne alsan iyidir bu seviyede zaten farkı anlamazsın pek. EMG ile clean çalınmaz büyük şehir efsanesi. Tertemiz, kral gibi manyetiktir. Chicken picking tarzı country çalacaksan elbet olmaz ama EMG hemen her yola gelir o kadar da şeetme...
Ayrıca clean çalmak için illa Single olacak ya da coil-split olacak diye bir kural da yok. Elde ne varsa onunla üretmene bak... güzel bir humbucker'ı (hatt EMG bile olur) gain ve gitar volume kısarak çoğu single'dan daha güzel clean ton da alırsın...

Gerçekten bu kadar mikro detay fetişi olmayın - tüm gençlere sesleniyorum - bu fiyat seviyelerinde ve amatörlükle bu kadar detaya takılmayın. Bunlar zaten zamanla kendi kulağınızla geliştirip beklentileri şekşllendirip ulaşacağınız şeyler. Ben şu an dünyanın en iyi manyetiğini (ne demekse) versem size al tak diye bir gıdım anlamazsınız INF ile Duncan ile ne farkı var. Genel kabul görmüş iyi markalardan gidin işte. Ben epeyce EMG'ye uzak durdum şimdi EMG'siz gitarları neredeyse bakmadan geçiyorum. Bir ara suratına bakmazdım şimdi evde 2 tane Fishman'lı gitar var tadından yenmiyor.

Zamanla oturacak konular bunlar.

Yine de hatırlatayım. INF ve Quantum gibi iş görsün diye takılmış manyetiklerle elbet istediğin gibi cayır cayır metal vs tonu alamayabilirsin, hani o kadarını başlangıç kulakları bile ayırdedebilir.
 
EMG clean ton vermez diyen arkadaş ya seninle dalga geçmiş, yada manyetik konusunda bilgisiz. Ben EMG Hz kullanıyorum hem clean tonda hem distortion tonda bangır bangır çalıyorum.
 
Seymour Duncan Blackouts manyetikli 7 telli gitarimla mis gibi clean ler alıyorum, funky funky takılıyorum bazen. 😁

Üstteki tüm söylenenlere katılıyorum. Adı sanı belli manyetikler varsa gitarda, istediğiniz tonu alırsınız.
 
DiMarzio, Seymour Duncan, EMG, Fishman, Bare Knuckle, Lundgren

Satış sonrası 3. taraf manyetik piyasasını aslında ilk çıkaran DiMarzio markası fakat Seymour Duncan’ın bazı manyetik modelleri (Sh-4) çok sattı.

HH manyetik dizilimli bir gitarda çok yönlü ses almak için Tone Zone, Air Norton, Super Distortion, Paf 36th/Pro, Black Winter Sh-4, Sh-2n, Sh-1n gibi pasif manyetikler seçilebilir. Pasif manyetikle EMG gibi ses almak için Sh-14, Sh-16, Nazgul tercih edilebilir. Seymour Duncan’da Blackouts gibi aktif manyetik opsiyonu da vardır.

EMG markasında 81/85 kombosu popülerdir. Fishman’de de Fluence Modern modeli vardır.
 
Geri
Üst