Gitarınızın tonunu nasıl oturttunuz ?

Ben ceza verdim oturmadı ödül verdim oturmadı bi türlü oturmuyor abiler ablalar sürekli haylaz haylaz koşuyor. Nasıl oturur bu gitarın tonu ?

Sarı sitede biraz gitarlara bakayım dedim vallah billah daraldım ya tonu oturmuş gitar nedir ya..
 
Burgulara mama uzatıyorum, sonra heatstocktan arkaya doğru götürünce oturuyor, tam o sırada klik ve mamayı veriyorum. Ama askıyı çekiştirmeye çözüm bulamadım daha.
 
Ben gitarı aldıktan sonra bir 20 sene bekletiyorum, hard case içinde. Ağacı iyice kurusuktan sonra tonları oturmuş oluyor. Yanlız bir gitarımı çok fazla bekletmişim farkına varmadan. BC Rich Warlock 33 senedir beni bekliyordu. Nihayet yeni yıl geldikten, Lozan antlaşmasının süresi bittikten sonra çalmaya başladım. Tonu acayip "oturdu"
Sonuç: ne kadar çok beklettin, o kadar oturuyor.
Kalın sağlıcakla
 
Erkeklere ayağa kalkmış gitar tonunun oturması için öneriler

Gitar Amerika'dan geliyorsa öncelikle times square de vaftiz ediyoruz burada dikkat etmemiz gereken püf nokta gitarı headstocktan tutup üst eşige kadar kutsal suyun içine batırmak. Sudan çıkartırken swirl tekniğiyle çıkarin ki yere çok su damlamasın.

Gitar Avrupa'dan geliyorsa Pragda Merkez klisenin arkasında yahudi mahallesi var orada golemin ruhu için hacı hocaya gitarı iki üfletin. Buradaki püf nokta gitarın headless olması yoksa hiç bulaşmayın. Sonra doktor bu ne olursunuz.

Gitar sahibinden geliyorsa direkt ortapediye götürün. Anca orada hallederler.
 
Akli basinda bir tane tavsiye yok... Cok ayip ey Turkrock ahalisi. Nerede alcak gonulluluk, nerede kibarlik, nerede ozveri nerede tevazu. Adab-i Muaseret diye bir sey var...
Rica edin otursun yahu!
 
Geri
Üst